Google Chrome
Wróć do Oprogramowanie#61 denis333
Widocznie taka przypadłośc wersji portable.
#62 adelcia
mozliwe.
#63 markus1234
A ja mam pytanie dotyczące chroma. Mam najnowszą wersję, i jak zrobić, żeby bakspace przechodziło wstecz? Albo jak nie bakspace to jak się przechodzi wstecz? I jeszcze jedno. Wcześniej mniałem tak, że historia w chromie była wyświetlana z nagłówkami, w sensie że były nagłówki oznaczające dane dni kiedy się wchodziło na chrome. Teraz jest to w formie jednej, długiej listy. Czy da się to przestawić na nagłówki? Pozdrawiam.
#64 Puszkin
Jak chodzi o przechodzenie wstecz to albo naciskasz lewy alt i strzałkę w lewo, albo pobierz sobie dodatek Bakspace to go back.
#65 adelcia
hejwam,
mam takie pytanie.
w czym lepzy jest google canary od zwyklego chrome?
#66 mojsior
google kanary to są wersje testowe, są tam testowane nowe funkcje których nie mamy w wersjach stabilnych mogą te wersje zawierać błędy więc to od ciebie zależy czy chcesz takiej wersji używać.
Jeżeli zależy ci na stabilnej pracy a nie lubisz testować nowych funkcji używaj wersji stabilnej
#67 adelcia
jasne rozumiem dzieky.
#68 adelcia
hejwam,
sluchacie mam wersje instslacijnego chrome gdzies ponad 70? ale jak mi np przychodzi wiadomosc na messengera i w win10 wciskam win+shift+v to mi sie powiadomienie nieotwiera. jakby mi z chromu powiadomienia niedochodzili. co z tym moge zrobic?
#69 DJGraco
Było pisane, że w 5 sekund od powiadomienaia conajmniej trzeba nacisnąć.
#70 adelcia
tak ale mi to z chromem w kombinacji niedziala.
juz to w chrome i wlaczalam,, bo sie da, ale porestarcie chrome napisalo to jakis blad i nadl mi sie to niewyswietla w win10 inne powiadomienia owszem dzialaja tak jak opisujes.
#71 nuno69
Bo Chrome nie wie tak na dobrą sprawę, z któego miejsca strony jest powiadomienie.
#72 adelcia
ale ja je chcialam wlaczyc ogolnie.
i sie nieda.
#73 adelcia
wpisalam w panel adresu w chrome to:
chrome://flags/#enable-native-notifications
tam to wewnatrz znalazlam, z listy vybralam enable, zrestartowlam chrome jak kazalo, a potem wypadl jakis blad no i i tak to niedziala.
#74 DJGraco
A jaki blad wypadl, może łaskawie nam to skopiujesz, bo wiesz, powiedzenie jakiś blład tak średnio znaczy.
#75 adelcia
no jak by to bylo w j poslkim to bym to i napisalam.
ale jak przestawie chrome dopolskiego to wam to tu skopiuje. mmnt.
#76 adelcia
okey jak to pzrestawilam do polskiego to juz blad niewyskoczyl.
wiec przestawilam z powrotem dopolskiego i tes go juz niema, ale czy dzialaja mi powiadomienia narazie niewiem.
#77 adelcia
nie, nadal to niedziala.
odrazu po dzwieku z messengera wcisnelam win+shift+v i nic tam sie niepojawia.
#78 DJGraco
Adela, czytaj ze zrozumieniem, Nuno napisalł:
Cytat
---
Bo Chrome nie wie tak na dobrą sprawę, z któego miejsca strony jest powiadomienie.
---
Koniec cytatu
#79 adelcia
no i co? skoro ma to dzialac to ma to dzialac i tyle.
niektore www pytaja czy chce powiadomienia ale messenge juz jest w tych zezwolonych.
#80 adelcia
okey rozwiazane.
musialam w samim messendzerze w ustawieniach to wlaczyc.i to dziala wtedy ten skrot, ale wlasnie tylko owich 5 sekund, szkoda ze nie dluzej.