Hearth Stone: Karciana gra Multiplayer
Wróć do Dostępne gry video#1 nuno69
Na pewno wielu z Was kojarzy gry takie jak „Warcraft” czy „World Of Warcraft”. Jak wiecie, firma Blizzard nigdy nie dbała o dostępność swoich gier, jak z resztą zdecydowana większość deweloperów 3A. Nie myślcie oczywiście, że coś się w tej kwestii zmieniło, ale „Jeden człowiek odmienił los wielu setek” i ten jeden człowiek napisał moda, który udostępnia grę Hearthstone dla osób niewidomych! Tak, też nie wierzyłem pierwszy raz, jak o tym usłyszałem xD, ale fakt, to prawda. Mod jak na razie jest w fazie ultra wczesnych testów czyli że 99% rzeczy nie działa, jednakże deweloper cały czas bez ustanku rozwija projekt i co raz pojawiają się aktualizacje naprawiające błędy i dodające nowe funkcje. Zanim przejdę do opowiadania Wam o tym, jak to cudeńko ustawić mam do Was ogromną prośbę. Projekt taki, jak Hearthstone Access wymaga setek, tysięcy godzin pracy, dlatego w miarę możliwości wspierajcie dewelopera dowolną kwotą. Wsparcia takiego możecie dokonać pod poniższym linkiem
https://www.patreon.com/guidedev
Pamiętajcie też o tym, żeby rozgłaszać info o projekcie swoim znajomym, rodzinie, kochankom wrogom no po prostu wszystkim, komu mogłoby zależeć na tym, żeby jak najwięcej osób mogło grać w HS. Każdy grosz liczy się dla tego gościa, który i tak już tyle nam dał. Podsumowując „Grosza daj modderowi”.
Poniżej prezentuję wam niewielki poradnik, który mam nadzieję pomoże Wam zacząć swoją przygodę z Hearthstone. Jeżeli dobrze pójdzie to na dniach na naszym blogu „Zagrajmy W…” pojawi się też prezentacja samouczka.
Zanim w ogóle cokolwiek zaczniemy robić musimy oczywiście pobrać samą grę. Dokonać tego możemy wchodząc na poniższy link:
https://eu.battle.net/download/getInstaller?os=win&installer=Hearthstone-Setup.exe&id=undefined
Instalacja przebiega normalnie. Warto nadmienić, że instalator domyślnie sprawia, że program „Battle.net” uruchamia się w raz z systemem Windows. Ja osobiście polecam to odznaczyć.
Gdy już wszystko się zainstaluje program Battle.net zostanie uruchomiony automatycznie. Przechodzimy tabem do przycisku „Rejestracja” i klikamy Enter. Wpisujemy naszą datę urodzenia. Teraz jednak nie klikamy przycisku „Kontynuuj” tylko czekamy na pojawienie się captchy. Gdy już to się stanie wypełniamy ją przy pomocy przycisku „Wyzwanie dźwiękowe” i idziemy dalej.
Reszta formularza to prosty, zwykły i nudny formularz rejestracyjny. Wypełniamy go i instalujemy grę.
W trakcie gdy sam Hearthstone pobiera się na nasz dysk twardy my możemy zweryfikować nasz adres E-Mail. Pozwoli nam to M.in. na późniejsze granie ze znajomymi ITD.
Teraz musimy jednak pobrać samego moda. Jego najnowszą wersję znajdziemy zawsze pod tym linkiem:
https://github.com/HearthstoneAccess/Patcher/releases/latest/download/HearthstoneAccess.zip
Rozpakowujemy pobrane archiwum i uruchamiamy plik „Hearthstone Access.exe”. Na zadane przez program pytanie odpowiadamy „Yes” i czekamy na zakończenie instalacji moda. Potem możemy już normalnie uruchomić grę i cieszyć się nią.
#2 pates
Nuno, zaóważ, że coraz więcej i to bardzo dobrze, coraz więcej gier jest kierowanych na ścieżkę dostępności. Slay the spire, hades, hearthstone, słyszałem o jakimś doki doki, no dzieje się w dobrą stronę. Oby tak dalej!
#3 nuno69
To wszystko zasługa zajebistej (nie można użyć tu innego określenia) społeczności graczy, modderów czy influencerów. Ale tak, masz rację.
#4 balteam
Czy ta gra nie jest też na telefony? Chyba kojarzę, kolega w nią grał, jak tak to fajna gierka.
#5 pates
Jest, ale tam narazie nie da sięgrać. Tutaj może być sprawa gorsza myślę, jak chodzi zwłaszcza o ios co ciekawe.
#6 pates
Btw, blizzard to są chyba ci od diablo? Podobno diablo II resurected ma mieć screenreadera
#7 nuno69
Tak
#8 mojsior
powiem wam tyle, zrobiło mi to rok, to poprostu jest hit wszystkich przebojów.
Acha gdyby ktoś się obawiał że ten mod zostanie zbanowany przez blizzard, bo przecież modowanie nie w taki sposób może być zabronione, to się nie martwcie, blizzard o tym wie, i mało tego pochwala projekt.
#9 balteam
Płatna ta gierka w ogóle?
No i czy z modem wyrabiacie się w czasie na luzie w grach multiplayer?
#10 pates
Mogli by się dołożyć do projektu. Na 99,999% mają w grupie ludzi, którzy by mogli coś z tym zrobić. Skoro Diabolo 2 resurected mogą dać ze screenreaderem, to czemu tutaj nie mogą nic zrobić? Ciekawe to bardzo.
#11 matius
Superancko, że jest coś takiego.
#12 balteam
Ktoś grał coś więcej? Ja na razie pobieram.
#13 nuno69
Ja gram cały czas xD.
#14 pates
Gierka jest elegancka. Czekam na multi!
#15 balteam
A nie ma jeszcze multi czy trzeba odblokować? Zacząłem od tutoriala.
#16 mojsior
multi jak się che to się ma.
Wystarczy wyłączyć moda wciskając f8 i z ocrem kliknąć gdzie trzeba botem jak już się gra rozpocznie możemy ponownie moda włączyć i grać jak dotychczas
#17 nuno69
Dokładnie tak. ni wiem jednak jak to zrobić z NVDA.
#18 balteam
W przysdzłości będzie to po ludzku zrobione?
#19 nuno69
Tak. Deweloper wciąż pracuje.
#20 nuno69
Nowa wersja moda. Zminy poniżej
1. Możliwe jest teraz zagranie w pierwszą część "Księgi Bohaterów" czyli jednej z dziesiątek przygód solo do Hearthstone.
2. Naprawiono renderowanie liczb.