Twórczość Ricka Riordana
Wróć do Literatura#121 Zuza
Tak
-- (pates):
Ile części ma Magnus, też 3?
--
klienta.
#122 zywek
ZŁodziej Pierona i Morze ptworów.
#123 Agata.d
Oj tak, oglądałam to coś i na minus trzeba tutaj dać to, że te filmy zostały zrobione w formie komedii, choć nie wiem czemu, bo książki tak się miały do komedii, jak pięść do oka.
#124 zywek
Czyli idealnie!
#125 Julitka
@Agata A ja właśnie odbierałam je swego czasu jak komedie. Często mnie bawiły.
#126 zywek
Życie to przecież jedna wielka komedia. :P
#127 longshoot
ciekawe jak to się przyjmie, biorąc pod uwagę, że bohaterowie nie będą wyglądać jak ci książkowi.
#128 matius
Wyszła książka o Nico De Angelo. Nosi tytuł: "Słońce i gwiazda". Nico oraz Will, muszą dostać się do Tartaru i uratować tytana Boba.
#129 Agata.d
Ooo superancko. A jest gdzieś do zdobycia, czy trza kupić?
#130 Agata.d
Już mi się udało zdobyć, także pytanko nieaktualne. W legimi jest, jeśli ktoś ma abonament wykupiony. Jeśli nie to pewnie też, tylko nie wiem wtedy jaka jest cena.
#131 matius
Jak czytać książki w Legimi?
#132 Agata.d
To zależy od telefonu. Na andku nie wiem jak, chociaż go posiadam, ale już stareńkiego, pewnie w tych nowszych systemach lepiej to działa. Natomiast na iphonie trzeba zainstalować apkę, założyć konto, nie pamiętam, czy można się zalogować przez apple, albo google i wykupić abonament, można na okres próbny. Potem trzeba znaleść szukajkę, jest w karcie w dolnym panelu i wyszukać interesujący tytół lub autora. Następnie trzeba książkę dodać na półkę lub ją kupić, jeśli nie ma się abonamentu i wcisnąć pobierz. Jak się już pobierze to trzeba dać otwórz i czyta się jak na iphonie, gest dwa palce w dół, czyta strona po stronie niestety ekran musi być odblokowany. Jest też możliwość odsłuchu, tylko że tam nie da się wybrać syntezy, jest ta beznadziejna Ania z acapelli.
#133 matius
Dzięki. Mam Iphona więc sobie zainstaluje.
-- (Agata.d):
To zależy od telefonu. Na andku nie wiem jak, chociaż go posiadam, ale już stareńkiego, pewnie w tych nowszych systemach lepiej to działa. Natomiast na iphonie trzeba zainstalować apkę, założyć konto, nie pamiętam, czy można się zalogować przez apple, albo google i wykupić abonament, można na okres próbny. Potem trzeba znaleść szukajkę, jest w karcie w dolnym panelu i wyszukać interesujący tytół lub autora. Następnie trzeba książkę dodać na półkę lub ją kupić, jeśli nie ma się abonamentu i wcisnąć pobierz. Jak się już pobierze to trzeba dać otwórz i czyta się jak na iphonie, gest dwa palce w dół, czyta strona po stronie niestety ekran musi być odblokowany. Jest też możliwość odsłuchu, tylko że tam nie da się wybrać syntezy, jest ta beznadziejna Ania z acapelli.
--
#134 Monia01
O, dobrze wiedzieć, że na iPhonie też da się Legimi obsłużyć. Rozumiem, że można przeglądać półkę i katalog, tak? :)
🇺🇦 🇵🇱
#135 Agata.d
@monia01 Jak najbardziej tak.
#136 matius
Wyszedł tom o Percym: "kielich bogów". A "Słońce i gwiazda" przeczytane.
#137 Agata.d
A to jakiś cykl, osobna książka, czy do czegoś tam się ją przypisuje? Bo szczerze mówiąc już zaczynam się trochę gubić. Piszę o tym kielichu bogów.
#138 matius
"Kielich Bogów" to ciąg dalszy przygut Percego po "Olimpijskich Herosach".
#139 Agata.d
Dzięki za informacje. 
#140 Monte
Ja przeczytałam Całą sagę "Percy Jackson i bogowie olimpijscy", całą "Olimpijscy herosi", całą "Apollo i boskie próby", archiwum herosów, "Pamiętniki półbogów", "Słońce i gwiazda - opowieść o Nicu diAngelo", całą "Magnus Chase i bogowie Asgardu", a teraz czytam "Kroniki rodu Kane". Zastanawiają mnie dwie sprawy: czy "Puchar bogów" ma dalszy ciąg i czy są jeszcze jakieś książki Ricka Rjordana, których nie posiadam?