EltenLink

Twórczość Ricka Riordana

Wróć do Literatura

#121 Zuza

Tak
-- (pates):
Ile części ma Magnus, też 3?

--

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2022-09-14 17:47

#122 zywek

ZŁodziej Pierona i Morze ptworów.

2022-09-15 13:04

#123 Agata.d

Oj tak, oglądałam to coś i na minus trzeba tutaj dać to, że te filmy zostały zrobione w formie komedii, choć nie wiem czemu, bo książki tak się miały do komedii, jak pięść do oka.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-09-15 16:03

#124 zywek

Czyli idealnie!

2022-09-17 00:54

#125 Julitka

@Agata A ja właśnie odbierałam je swego czasu jak komedie. Często mnie bawiły.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2023-01-20 16:23

#126 zywek

Życie to przecież jedna wielka komedia. :P

2023-01-21 12:20

#127 longshoot

ciekawe jak to się przyjmie, biorąc pod uwagę, że bohaterowie nie będą wyglądać jak ci książkowi.

2023-03-28 12:09

#128 matius

Wyszła książka o Nico De Angelo. Nosi tytuł: "Słońce i gwiazda". Nico oraz Will, muszą dostać się do Tartaru i uratować tytana Boba.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-08-01 21:37

#129 Agata.d

Ooo superancko. A jest gdzieś do zdobycia, czy trza kupić?

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-08-02 13:54

#130 Agata.d

Już mi się udało zdobyć, także pytanko nieaktualne. W legimi jest, jeśli ktoś ma abonament wykupiony. Jeśli nie to pewnie też, tylko nie wiem wtedy jaka jest cena.

2023-08-02 14:00

#131 matius

Jak czytać książki w Legimi?

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-08-02 14:22

#132 Agata.d

To zależy od telefonu. Na andku nie wiem jak, chociaż go posiadam, ale już stareńkiego, pewnie w tych nowszych systemach lepiej to działa. Natomiast na iphonie trzeba zainstalować apkę, założyć konto, nie pamiętam, czy można się zalogować przez apple, albo google i wykupić abonament, można na okres próbny. Potem trzeba znaleść szukajkę, jest w karcie w dolnym panelu i wyszukać interesujący tytół lub autora. Następnie trzeba książkę dodać na półkę lub ją kupić, jeśli nie ma się abonamentu i wcisnąć pobierz. Jak się już pobierze to trzeba dać otwórz i czyta się jak na iphonie, gest dwa palce w dół, czyta strona po stronie niestety ekran musi być odblokowany. Jest też możliwość odsłuchu, tylko że tam nie da się wybrać syntezy, jest ta beznadziejna Ania z acapelli.

2023-08-02 17:27

#133 matius

Dzięki. Mam Iphona więc sobie zainstaluje.
-- (Agata.d):
To zależy od telefonu. Na andku nie wiem jak, chociaż go posiadam, ale już stareńkiego, pewnie w tych nowszych systemach lepiej to działa. Natomiast na iphonie trzeba zainstalować apkę, założyć konto, nie pamiętam, czy można się zalogować przez apple, albo google i wykupić abonament, można na okres próbny. Potem trzeba znaleść szukajkę, jest w karcie w dolnym panelu i wyszukać interesujący tytół lub autora. Następnie trzeba książkę dodać na półkę lub ją kupić, jeśli nie ma się abonamentu i wcisnąć pobierz. Jak się już pobierze to trzeba dać otwórz i czyta się jak na iphonie, gest dwa palce w dół, czyta strona po stronie niestety ekran musi być odblokowany. Jest też możliwość odsłuchu, tylko że tam nie da się wybrać syntezy, jest ta beznadziejna Ania z acapelli.

--

2023-08-02 17:45

#134 Monia01

O, dobrze wiedzieć, że na iPhonie też da się Legimi obsłużyć. Rozumiem, że można przeglądać półkę i katalog, tak? :)

🇺🇦 🇵🇱
2023-08-02 21:10

#135 Agata.d

@monia01 Jak najbardziej tak.

2023-08-04 14:45

#136 matius

Wyszedł tom o Percym: "kielich bogów". A "Słońce i gwiazda" przeczytane.

2023-10-04 14:53

#137 Agata.d

A to jakiś cykl, osobna książka, czy do czegoś tam się ją przypisuje? Bo szczerze mówiąc już zaczynam się trochę gubić. Piszę o tym kielichu bogów.

2023-10-04 18:32

#138 matius

"Kielich Bogów" to ciąg dalszy przygut Percego po "Olimpijskich Herosach".

2023-10-05 14:18

#139 Agata.d

Dzięki za informacje.

2023-10-05 16:55

#140 Monte

Ja przeczytałam Całą sagę "Percy Jackson i bogowie olimpijscy", całą "Olimpijscy herosi", całą "Apollo i boskie próby", archiwum herosów, "Pamiętniki półbogów", "Słońce i gwiazda - opowieść o Nicu diAngelo", całą "Magnus Chase i bogowie Asgardu", a teraz czytam "Kroniki rodu Kane". Zastanawiają mnie dwie sprawy: czy "Puchar bogów" ma dalszy ciąg i czy są jeszcze jakieś książki Ricka Rjordana, których nie posiadam?

Give me a sign.
2025-01-20 15:56