3 likes
Nie, nie jest to sposób. Zresztą ja tam nie wiem, mnie by krew zaczęła zalewać, jakbym żył tylko za to, jakie ochłapy mi państwo sypnie. Wolę sobie zarobić sam i może kiedyś dojdę do tego, że zabiorą mi rentę, bo będę zarabiał wystarczająco.
Przecież wiem, że nie jest, ale wkur.... mnie, że człowiek chce za robić to albo podatki, nowe łady i jedno wielkie bagno albo jakieś świadczenia nie należnie pobrane i to pewnie jeszcze z ich winy.
Tu nie o Pit chodzi, chodzi niby, że gdzieś nie zawiesiła ręty, ale to nie możliwe bo nie przypominam sobie aby miała dodatkowe pieniądze oprucz tych co zawsze, chyba,że była na jakimś zwolnieniu, następnie zus to do liczył do jakiejś wypłaty i przekroczyło, sam nie wiem a tam się do dzwonić to zcudem graniczy.
-- (zywek):
Patrzcie po prostu następnym razem, jakie PITy rozliczacie.
--
-- (zywek):
Patrzcie po prostu następnym razem, jakie PITy rozliczacie.
--
2 likes
A, no to akurat jest prawda. Nic no, spokojnie, ostrożnie podejdźcie do tematu po prostu i będzie git.
1 likes
Żywek ja się z tobą zgadzam w pełni, tylko niestety, to co uczciwie zarobisz państwo ci zabierze ze zdwojoną siłą, a zwłaszcza w tym polskim wale. Niestety, nasze państwo jest dla złodzieji i cwaniaków.
1 likes
Trudno się z Michałem nie zgodzić. Niestety.
@Zuzler To. :)
-- (piecberg):
W badaniach dotyczących wydajności mieścimy się w przedziale miedzy 18 a 30%
--
-- (piecberg):
W badaniach dotyczących wydajności mieścimy się w przedziale miedzy 18 a 30%
--
2 likes
To nie są zarobione pieniądze. To są pieniądze pobrane od państwa.
-- (grzegorzm):
Skoro i tak mam oddawać zarobione pieniądze to może jest to jakiś sposób.
--
-- (grzegorzm):
--
2 likes
To prawda, ale to dotyczy także widzących, którzy nie mogą mieć zabezpieczenia w postaci rent. Widzącym też zabiorą. Tylko z tego, co zarobią, a nie z jakichś dodatków.
-- (misiek):
Żywek ja się z tobą zgadzam w pełni, tylko niestety, to co uczciwie zarobisz państwo ci zabierze ze zdwojoną siłą, a zwłaszcza w tym polskim wale. Niestety, nasze państwo jest dla złodzieji i cwaniaków.
--
-- (misiek):
--
1 likes
Nie, nie pobrane od państwa to ja mogę oddawać gdy jenie należnie pobiorę a nie gdy oni mi źle naliczą.
-- (Julitka):
-- (grzegorzm):
--
--
-- (Julitka):
-- (grzegorzm):
--
--
2 likes
Ludzie kruszycie kopie o bzdury zamiast żyć jak na przyzwoitych ludzi przystało i nie wpieprzać się jedni drugim w życia. Niech sobie każdy żyje jak chce. Co wam do tego jak kto żyje?
4 likes
Chyba nic, z tego, co czytałam wszystkich wpisy.
Ale gdyby ludzie się nie wpieprzali innym w życie, to pół forum wydarzeniowego poszłoby, jak Wy to mówicie, w pizdu, więc... :D
Ale gdyby ludzie się nie wpieprzali innym w życie, to pół forum wydarzeniowego poszłoby, jak Wy to mówicie, w pizdu, więc... :D
3 likes
Dlatego uważam, że chcesz to pracujesz, nie chcesz to siedzisz na rencie. I nikomu nic do tego. Ja nie wiem jak bardzo trzeba nie mieć nic do roboty, żeby się takimi bzdurami zajmować. Czy definiujecie sobie inaczej człowieka pracującego od tego, który siedzi na rencie? Inaczej postrzegacie ludzi w zależności od obranej ścieżki?
To też miałem na myśli.
-- (Julitka):
To prawda, ale to dotyczy także widzących, którzy nie mogą mieć zabezpieczenia w postaci rent. Widzącym też zabiorą. Tylko z tego, co zarobią, a nie z jakichś dodatków.
-- (misiek):
--
--
-- (Julitka):
-- (misiek):
--
--
2 likes
@Damian Jeżeli odpowiem, że tak, to mnie zlinczujesz? :)
Myślicie bardzo czarno-biało, więc pewnie tak. Cóż, w tym wypadku nie moja strata.
Niestety problem z niewidomymi jest taki, że praca jest. Znajdzie się. Nie taka, jak nam się marzy, ale się znajdzie. Tylko niekażdy chce skorzystać z możliwości zarobku, przedkładając nad to pobieranie świadczeń od państwa. I nie musi mi się to podobać, bo właściwie szlag trafia w tym momencie moje starania, jakieś moje ambicje, chęć parcia do przodu. No bo po co, skoro można prościej i łatwiej, na garnuszek? Cóż jest ta moja praca warta? Właściwie to ja jestem głupia, że się wysilam.
Myślicie bardzo czarno-biało, więc pewnie tak. Cóż, w tym wypadku nie moja strata.
Niestety problem z niewidomymi jest taki, że praca jest. Znajdzie się. Nie taka, jak nam się marzy, ale się znajdzie. Tylko niekażdy chce skorzystać z możliwości zarobku, przedkładając nad to pobieranie świadczeń od państwa. I nie musi mi się to podobać, bo właściwie szlag trafia w tym momencie moje starania, jakieś moje ambicje, chęć parcia do przodu. No bo po co, skoro można prościej i łatwiej, na garnuszek? Cóż jest ta moja praca warta? Właściwie to ja jestem głupia, że się wysilam.
4 likes
Mam wrażenie, że tu jest rozmowa w taki sposób jak by ręta nie wiadomo jak wysoka była. Pracować po prostu trzeba i tyle jeżeli oczywiście się da. Nasze nie pracowanie usprawiedliwia tylko to, że często jest problem ze znalezieniem tej pracy.
-- (Julitka):
--
-- (Julitka):
--
1 likes
Ale to są Twoje ambicje, Twoje starania i nikomu nic do tego co robisz ze swoim życiem. Zatem jedyne za co mógłbym Cię zlinczować to za segregowanie ludzi na lepszych i gorszych. Reszta mnie ani ziębi, ani grzeje :) Róbcie sobie co tam sobie tylko chcecie i żyjcie jak chcecie i mnie osobiście nic do tego. Widzisz Jula ja z dumą wyróżniam się z tego tumultu w taki sposób, że nie interesuje się życiem innych ludzi nadmiernie, a wręcz w większości wypadków w ogóle. :)
Otóż to Grzegorzu, w punkt.