A jak go włączyć? Zauważyłem jedynie funkcje która się nazywa „wyłącz po”, ale to się tyczy czasu, po którym się wyłączy, kiedy nie będzie żadnej aktywności. Mam najnowszy dostępny system.
Końcówka Rover do białej laski. Oczywiście nie ta fabryczna, bo jak każda końcówka musi się w miarę szybko zepsuć, by kupować następną, ale sama jej koncepcja. Dla mnie to game changer w wygodzie poruszania się z białą laską. O, a przy tej okazji to teleskopowa laska Comde-derenda, mega wytrzymała i blokująca się na zadanej wysokości oraz z najlepiej rozwiązanym mocowaniem końcówek, opartym na gwincie do wkręcania. Jedyny minus, to jest dość długa na minimalnej wysokości, gdyby wyprodukowali trzy-częściową byłoby idealnie.
-ynajmniej move napewno jest darmowy.b (MarOlk): Aplikacje ze stajni Transition Technologies czyli Seeingassistant Move i Home. Robią co mają robićć, aktualizowane są na bieżąco i nie wiem jak teraz, ale ceny mają bardzo dostępne, a może są już darmowe, nie sprawdzałem.
Zuzanka mimo wszystko. W odstawkę poszedł czytnik kodów na SeeingAssistant Home, bo zamiast dawać od razu wynik to z uporem maniaka strony w google wyświetla.
@piotr, Comde-derenda faktycznie wydaje się być porządnym kawałkiem rury. Dostałem na święta i muszę powiedzieć, że w porównaniu do poprzedniej laski dostaję zdecydowanie więcej informacji zwrotnej o podłożu, no a jak z wytrzymałością, czas pokaże. :)
No i po dziesięciu latach wspólnej pracy moja ukochana Vivienne prawdopodobnie odeszła do krainy tary. Nie wykończył jej nadmiar mąki, mąkowego kleju, gorące garnki, zrzucanie na ziemię i moczenie w zimnej wodzie; wykończył ją wrzątek. RIP, Meine Liebe. :( EDIT: Tak, owszem, wyschła, działa. :D
Do listy tyflohitów dodaję nową wersję termometru bezdotykowego z Altixu. Posiadam go od maja, i jak na razie jest z nim wszystko w porządku, mierzy szybko i dokładnie, i ma przyjemny głos lektora.
Darmowa aplikacja NFC Tools i naklejane tagi NFC. Zastępuje wszelkie Penfriendy, a w porównaniu do kodów kreskowych czy QR nie trzeba celować obiektywem.