EltenLink

#201 mojsior

wiesz denisie ty to nazywasz pierdoą, a co ty na to że mi po każdym windows update się pieprzyły skojarzenia i trza było od nowa to przestawiać, myślę, że szlak by cię trafił.
Nie wiem, może coś się zmieniło.
I tak mój laptop nie spełnia minimalnych wymagań jedenastki przynajmniej w kwestii procesora więc tego nie sprawdzę.
Ale nawet wielu graczy narzeka na spadek wydajności w grach, wielu programistów w tym adir od fluent search też utrzymywało że dziesiątka ma lepszą wydajność niż jedenastka.
Ale to jest tak, jak ktoś tu powiedział, to wszystko zależy jak kto korzysta z komputera.
To też zależy od podzespołów albo sterowników.
Mój kolega ma jedenastkę na procesorze amd i po instalacji sterów sobie chwali i nawet jako gracz odpalił sobie niedawno grę hogward legacy, która jest dość wymagająca i działa mu to bardzo dobrze.
Jednak system powinien być tak zrobiony, żeby działał dobrze na większości sprzętu.

2023-03-06 16:39

#202 balteam

Dla mnie win 11 wygląda podobnie do win 10, dla większości ludzi powinno być to obojętne, dochodzi powoli sztuczna inteligencja do wyszukiwarki, wic pewnie to niektórych skusi.
Jedyna duża wada jak dla mnie, to to, że otworzony notatnik już nie ma nazwy pliku mówionej, tylko okienko zwie się po prostu "notatnik".
Jak z 4 otworzone to można się podeneerwować.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-03-06 18:30

#203 nuno69

Fluent Search

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-03-06 19:22

#204 daszekmdn

Nie da się zrobić systemu zoptymalizowanego pod wszystko. Nie, nie wyskakujcie mi tylko z Apple, bo to jest zupełnie coś innego. System stworzony pod konkretną gamę produktów, dobrze do nich dopasowany a Windows ma chodzić na czym popadnie, to też różnice w zachowaniach na innych sprzętach niż Surface są jeszcze jakoś zrozumiałe.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2023-03-06 21:59

#205 DJGraco

Balteam co masz na myśli przez sztuczną inteligencję dodawaną do wyszukiwarki? Jakiej wyszukiwarki?

2023-03-06 22:27

#206 balteam

windowsowej, tej z menu start.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-03-07 08:59

#207 djdenismusic

U mnie na dwóch sprzętach 11 w obecnej formie chodzi jak złoto. tak jak wspomniałem, w ubiegłym roku były spore problemy z eksploratorem plików, ale zostało to naprawione za równo po stronie nvda, jak i samego systemu. Jedyne, comnie drażni, to porzucenie wsparcia dla starszych maszyn. Choć z drugiej strony nie ma co się dziwić. Nie wszystko, co się rusza w komputerowym świecie ma tpm, a że ms chce w jakiś bardziej cywilizowany sposób zabezpieczyć system, to też tego typukroki musiały być poczynione.

2023-03-08 08:00

#208 zvonimirek222

@djdenismusic Też niebezpiecznik pisał swoim czasie o tzw. zabezpieczeniach końcówki, co jest jak najbardziej związane z tpm i innymi takiego typu rozwiązaniami.

Student studentowi wszystko
2023-03-08 09:41

#209 nuno69

Zjebanie Windows 11 ciąg dalszy, stan na 11 marca 2023 R
Aktualizacja notatnika - z paska tytułu pozbyto sę tytułu ktualnie edytowanego pliku i gwiazdki sygnalizującej zmiany

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Edytowano 2023-03-11 17:03

#210 daszekmdn

A ta końcówka postu to co?

2023-03-11 17:13

#211 zvonimirek222

wygłupianie po Mietkowemu @daszekmdn. Rzeczywiście, notatnik dostał ugorszenie, co nie oznacza, że można go zamienić notepadem ++.

2023-03-11 18:17

#212 mojsior

tak apropo to pojawiła się ostatnio nowa gałąź w insiderze o nazwie canary, gdzie ma być rzekomo testowany nadchodzący windows 12, bardzo jestem ciekawy, co zepsują a co naprawią.
Czy ktoś jest odważny na testy tak niestabilnych buildów

2023-03-11 18:20

#213 DJGraco

Cooo to będzie windows 12? Coś jest chyba na rzeczy, że Microsoft tak szybko wprowadza nowy system. Chyba faktycznie klątwa ms działa.

Edytowano 2023-03-11 18:22

#214 nuno69

Wszystko zjebią w Win12.

2023-03-11 18:39

#215 zvonimirek222

@nuno69 @mojsior
łatwo spekulować. Trzeba zobaczyć, co pokaże czas.

2023-03-11 19:05

#216 Numernabis

Patrząc historycznie to był XP, Vistę zjebali, naprawili siódemką, ósemkę zjebali, naprawili dychą, teraz jedenastkę zesrali to statystycznie rzecz ujmując dwunastką powinni naprawić.

Niepotrzebnie cokolwiek zmieniali, powinni się trzymać postanowienia, że Windows 10 to ostatnia wersja systemu windows, trzeba było tylko ją poprawiać, a nie znowu kombinować. Choć i tak uważam, że powinni pozostać przy siódemce, a jedynie ją zmodyfikować, coś upiększyć, działać w kwesti bezpieczeństwa, bo wydając nowe systemy robią więcej szkody, a bezpieczeństwo idzie na plan dalszy bo nowy system to za każdym razem ser szwajcarski i trzeba łatać, a jak już połatają to produkują nową kostkę sera dziurawca.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-11 19:10

#217 DJGraco

Ja to bym się cholernie cieszył jakby był udoskonalony windows tylko z takim interfaceem jaki miał XP, siódemka też nie była zła, ale to tylko marzenia, które się raczej nie spełnią. Mam nadzieję, ze potencjalna dwunastka będzie lepsza od 11.

2023-03-11 19:22

#218 Numernabis

też chętnie bym powrócił do interfejsu XP, ale jak to mówią to se ne vrati

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-11 19:27

#219 misiek

To trochę pominąłeś, historia zaczęła się od Millenium, który był spoko systemem, za to 2000 popsuli. I dalej jak napisałeś.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-03-12 01:07

#220 daszekmdn

A Fe! Idźcie mi z tym wyglądem XPKa.

2023-03-12 07:01