Tyflobuble
Wróć do Na zakupach#81 Julitka
A to akurat dziwne, bo słyszałam, że całkiem w porządku; mierzy teoretycznie chyba 3 minuty, więc nie wiem...
-- (skrzypenka):
Termometr do mierzenia temperatury ciała w Lumenie kupiłam, syf, jak nie wiem, 10 minut mierzy temperature.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#82 pates
@Julitka mieli kilka modeli.
#83 magmar Konto zarchiwizowane
Drogie toto było i niefunkcjonalne.
#84 pates
Spokojnie da się dostać bezdotykowy gadający za 100
#85 Zuzler
Za 70 nawet.
#86 pates
Jaki? Coś więcej?
#87 Zuzler
Zmuszasz mnie do rzeczy, której robić mi się nie chce, czyli do spytania w moim PZN. :(
#88 pates
AA, jak mają lokalnie to inna sprawa. Siostra chyba kupiła za 80 albo 90, teraz dokładnie nie pamiętam. Ale też w pzn
#89 misiek
Trzy minuty? Termometry apteczne mierzą jakieś 10 sek. A sraltix to jeden wielki tyflobubel.
#90 magmar Konto zarchiwizowane
Like, nawet LOVE dla tego wpisu.
Dobrze, że są tacy, którzy mówią o tym głośno i wyraźnie.
#91 Julitka
@Misiek Nie szalej; np. termometry owulacyjne, które z zasady mają być superdokładne, bo chodzi o dziesiąte, a nawet setne części stopni, mierzą właśnie 3 minuty. Termometry apteczne owszem, mierzą 10 sekund, ale są naprawdę mało dokładne. Jak dzieciak Ci ma gorączkę, to Cię średnio będzie obchodzić, czy ma 38,9, czy też 38,2, bo w obu przypadkach ma gorączkę, prawda? A w wielu przypadkach taki pomiar jest niedopuszczalny. Więc termometry firm takich jak Beurer również potrafią mierzyć 3 minuty. Od dawna wiadomo, że termometry bezdotykowe może i są poręczniejsze i bardziej chigieniczne, ale mniej dokładne.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#92 pates
Julita, ta niedokładność nie jest też aż taka olbrzymia. Bez przesady w obie strony.
#93 Julitka
Nie jest, oczywiście, ale nie jest też bez znaczenia. Chodziło mi o to, że jak termometr mierzy 3 minuty, to nie znaczy, że jest bublem.
#94 Monia01
Julitko, ale ten termometr z Lumenu jest faktycznie badziewiem
🇺🇦 🇵🇱
#95 pates
Miałem ja kiedyś mierzący coś koło 3 min termometr za jakieś 80 zł i mierzył koszmarnie
#96 Julitka
Tak, słyszałam opinie, że ten z Lumenu to bubel, ale słyszałam też, że jest całkiem spoko.
#97 pates
Były 2.
#98 MarOlk
Kupiłem kiedyś na Allegro taki mówiący termometr pod pachę, mierzący w trzy minuty i więcej czasami, ale on kosztował 39 złociszy plus chyba 12 za przesyłkę. Nie wiem czy to ten sam co w Lumenie, ale podejrzewam, że tak. W każdym razie jeden działał półtora roku i się zepsuł, tzn ja go zepsułem wymieniając baterię i urywając kabelek przy stykach. Kupiłem więc drugi i ten działa do tej pory. Cena wydaje mi się uczciwa jak na jakość, którą reprezentuje. Temperaturę mierzę raczej w ustach i wydaje mi się, że jest w miarę dokładny.
#99 pates
Możesz podrzucić link?
#100 MarOlk
Niestety sprawdzałem i już go nie ma w sprzedaży. W każdym razie sprzedawca to Luna_optic