markus1234
#1 ·
Mam od jakiegoś tygodnia dziwny problem. Kiedy wpinam jakiekolwiek urządzenie do portu USB, np. mój stary dysk HDD, to po parunastu sekundach pojawia się dodatkowy dźwięk wpinania czegoś pod USB, mimo, że nic więcej nie jest podpięte oprócz dysku. Wtedy pojawia się komunikat, że system windows nie rozpoznaje urządzenia USB. Potem jest dźwięk odłączania od portu USB, a za jakiś czas jest ta sama sytuacja. To się parokrotnie powtarza.
Dzisiaj wszedłem w menedżer urządzeń, i w sekcji kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, pojawiło mi się coś takiego, co się nazywa nieznane urządzenie (USB Link) w trybie zgodności.
We właściwościach tego urządzenia jest napisany następujący komunikat:
System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
The SuperSpeed link to the USB device keeps going to an error state Compliance. If the device is removable, remove the device and then disable/enable from device manager to recover.
Próbowałem tak robić, jak jest napisane w tym komunikacie, czyli wyłączać i włączać to urządzenie nieznane, ale nic to nie daje.
Kiedyś tego nie miałem w ogóle, wszystko było w porządku, a od tamtego tygodnia się tak dzieje, jak opisuję. Czy da się w jakiś sposób to nieznane urządzenie wywalić? Czekam na odpowiedzi. Dodam, że po wyinstalowaniu urządzenia, problem znika, ale jak podepnę coś pod port USB, to znowu się pojawia to nieznane urządzenie.