No nie no, mniej więcej można powiedzieć tak. Mniej więcej, chociaż tutaj bardziej się wyznaki dziesięć lat temu dawał maj niż czerwiec.
Tak, maj, ale jakoś tak maj, koniec maja, początek czy jakoś tak mniej więcej.
Ale właśnie dziesięć lat temu Wrocław i Kraków też dużo ucierpiał. Chociażby, załóżmy, nawet ta Tyniecka zadała jakby trzy podziemia.
W ogóle wały były zadane. Wtedy na ulicy Nowochódzkiej były przerwane wały wiślane.
Ci, co mieszkali bliżej Wysły, to na pewno tam mieli pozalewane, czyli pewne ta Bałckiego, nie Bałckiego.
I w Warszawie zaczęło właśnie padać.
Właśnie w Warszawie zaczęło padać.
No i właśnie te jakby ulice tam właśnie około Górnickiego, Bałuckiego to zostało pozalewane.
Ci, co mieszkali jakby naprzeciwko Wałów, czyli Tyniecka i Tyniecka.
Te ulice dalej, czyli Komandosów, Różana i te ulice dalsze, no to tylko piwnice im pozalewało.
O, o, o, o.
I w Warszawie właśnie zaczyna padać.
I to nawet dość duży deszcz.
Czyli mniej więcej jakąś godzinę temu było to.
No i jest.
A ja wiesz, tu jest bardziej.
A w Tarnowie oczywiście dalej niestety nie pada, ale co do tych powodzi, to ja pamiętam coś właśnie z tej powodzi, bo na przykład 10 lat temu byłem na zielonej szkole, ale to na Pomorzu, no to już wtedy coś było, była mowa o jakichś potopieniach, zalaniach,
aczkolwiek tam nad morzem aż tak chyba intensywnie nie lało, natomiast pamiętam, bo, znaczy pamiętam, że najbardziej ucierpiał wtedy Dolny Śląsk, czyli tam okolice Wrocławia chyba, Jelenia Góra i tak dalej,
gdyż po prostu przez chyba jakiś pewien okres czasu stacja radiowa, która nosi nazwę SK Wrocław nadawała samodzielny program dla Wrocławia z powodu właśnie zalania.
I potopień, także taka to była wówczas wtedy sytuacja, jeżeli chodzi o potopienia, no, bratczyku, no, u ciebie na razie wygląda na to, że potopień i aż takiego deszczu nie będzie,
a tutaj, tak jak mówię, w Tarnowie na razie nie pada, rano lekko padało, teraz jedynie co to jest tylko wiatr.
I tak to poza tym nic się nie dzieje.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
W Warszawie to już przeszły takie dwie silne, mocne ulewy, takie wręcz, nie z wiatrem całe szczęście, ale dwie takie bardzo silne, mocne.
Wtedy się nagrałem, że w Warszawie zaczyna padać, zaczyna od razu mocniej padać, potem chwila przeryw, to jest znowu taka naprawdę sikawka.
Teraz na razie póki co nie pada.
Ale słychać, że jest naprawdę mokro w Warszawie.
No, no, no, no, no, no, no.
Eee, no cóż.
Tutaj w Tarnowie, tak jak mówiłem, na razie wieje.
I raczej wiać będzie.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Powiem Ci Łukaszu, że Warszawa płynie, normalnie płynie.
Wyszedłem do sklepu po Pepsi, to zmokłem i normalnie wszystko płynie.
Po prostu te studzienki normalnie słychać, jak tam wszystko chlupocze, ale jest duszno.
Okna się zamknąć nie da, bo jest normalnie duchota, ale ogółem Warszawa normalnie płynie.
Masakra po prostu.
Witam serdecznie. Ja tutaj z taką informacją, jeśli chodzi o to, jak wracałem z Braniewa, bo byłem u lekarza, to doświadczyłem takiej ulewy, że znokłem i musiałem trochę poczekać w sklepie.
Ale tak poza tym to jest u mnie, już nie pada w ogóle i mam nadzieję, że to się utrzyma dosyć długo. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
No i w Warszawie chyba jest dużo jakichś, nie wiem, czegoś podtopień, czy może coś wyrazu, bo bardzo często jeździ straż.
Tu chyba musi być gdzieś niedaleko remiza, bo już chyba z pięć razy czy z sześć straż jechała.
No, może karetki to karetki, bo tutaj też szpital jest, ale straż jeździ strasznie po prostu, no i cały czas, można powiedzieć, pada w ogóle.
Dobry wieczór, w Białymstoku w tej chwili już nie pada, ale nie wiem, czy będzie słychać, czy nie, jak samochody chlapią, nie wiem, może pada, przynajmniej tak nie słychać, a już chyba znowu zaczyna padać.
W Białymstoku dzisiaj cały dzień, praktycznie od chyba w pół do dziesiąty, bodajże rano, już miałem to wyjść, zaraz nadal słychać, że samochody chlapią. Później była trochę przerwa, była burza i do tej pory pada. Może pięć minut do tego przerwy, czyli dziesięciu i dalej w Białymstoku pada.
Więc naprawdę mam nadzieję, że już jutro.
Chyba już to się uspokoi i będzie właśnie czuć na podwórku taki chłód, co teraz czuję przez okno, że będzie fajnie się chodziło, że nie będzie takiego upału.
No cóż, dzisiaj praktycznie w Białymstoku może pojeść cały dzień.
Praktycznie.
Praktycznie.
Pa, dało.
Pozdrawiam.
W Warszawie to samo. Też cały dzień padało.
Teraz mamy spokój.
Jak słychać, samochody sobie jeżdżą,
ale deszczyk.
Nie pada. Impreza za oknem, wątpię, że już mnie nie z tym.
Tu są imprezy zawsze.
Ale deszczu, mimo.
Witam serdecznie.
Chciałem Wam powiedzieć, że u mnie wieje.
Wczoraj tylko w Ereso dostałem ostrzeżenie, ale to dotyczyło innych powiatów.
Ale dostałem ostrzeżenie jeśli chodzi o poziom wody, bo w Ereso to są takie
tam tak zwane, bo tam to siedzieli na hydrologiczne i takie różne, na komunikaty itd.
No to na hydrologicznych pokazywało mi się, że może być podwyższony poziom wody w zalewie wiślanym i tam, no
i jeszcze w dolnym ujściu widzenia.
No to właśnie tylko takie ostrzeżenie dostałem.
No i ostrzeżenie o burzy, ale to na inne powiaty typu węgorzewski, litbardski, ełcki i olecki.
No to tyle. Pozdrawiam.
Ale to tylko na te powiaty.
A u mnie...
Jeśli chodzi o w powiecie braniewskim, czyli w Efroborku nie było żadnych, oprócz wiatru, który wieje.
Bo ja mieszkam nad zalewem wiślanym, to dlatego tak jest.
Nic na to nie poradzimy.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
A ja Wam powiem, że w Warszawie zapowiada się ładny dzień
i nic nie pokazuje o deszczu.
Więc zaraz jeszcze zapytamy Pana Google'a,
czy on nam to potwierdzi.
Ok Google,
czy w Warszawie dzisiaj będzie padać?
Ooo, jednak, jednak.
Się upomyliłem, ale
Google czasami też się myli.
Zobaczmy, no póki co jest ładnie.
Nie ma co powiedzieć o 18 stopni,
i ładnie nie wieje, nie pada,
nic się nie dzieje.
Witam serdecznie w Białymstoku, w dalszym ciągu pada deszcz, padał całą noc i teraz pada, chociaż wczoraj to było wyraźnie słychać, jak deszcz padał dzisiaj to niekoniecznie, więc nie wiem czy Google mówi prawdę, ale wczoraj to faktycznie, jak wychodziłem do sklepu to faktycznie padał deszcz i Google mówił, że faktycznie deszcz pada.
Dzisiaj też mu wypada, więc najprawdopodobniej tak jest, nie wiem, mam nadzieję, że to chociaż już jutro się uspokoi, bo to nie prowadzi do niczego dobrego, takie ciągły padanie już drugi dzień z rzędu praktycznie bez przerwy.
Były tam jakieś małe przerwy, ale to chwilę na trochę i później znowu zaczęło padać. Tak to wygląda w Białymstoku. Pozdrawiam.
Dobry wieczór, witam serdecznie w Białymstoku. W tej chwili znowu pada deszcz. Był popołudnie, trochę był spokój, przynajmniej tak nie było słychać przez kilka godzin, a teraz znowu pada, bo znowu zaczęły bardziej samochody chlapać. To tyle, jeżeli chodzi jak na razie o Białystok. Pozdrawiam.
A w Warszawie od rana leje.
Mamy teraz obecnie 17, stopni ma być do 23, w nocy ma być do 17 czy 18, więc ciepło, a jutro ma być skąd na 20 chyba 7 czy 8, no więc nawet, nawet ta pogoda nie jest zła.
Duchota jest, ciekawe czy będzie jakaś w końcu porządna burza do nagrania.
Nie wiadomo czy będzie taka porządna burza, zobaczymy. Tutaj w Tarnowie bądź co bądź zimno, wiatr jest straszny, dlatego ja teraz pozamykałem, zamknąłem u siebie okno.
No i jeżeli jutro jest taki przeskok temperatury, no to pogoda jutro będzie naprawdę coraz to lepsza, mam nadzieję, że już nie będzie żadnych jakichś ulew, czy coś w tym kierunku, bo no szczerze powiedziawszy, w końcu jakby nie patrzeć, mamy już w pełni lato i wypadałoby, żeby trochę tego słońca było i trochę upału, żeby było, tak.
Dziękuję.