Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 13 of 23

Transcription

No cóż, to Weatr plus kłamie, na to wygląda w tym komputerze, pokazuje mi, że tu jest 18 stopni, w rzeczywistości jest 22 stopnie, a w Tarnowie jest 18 stopni, a dziwnym trafem ten program nie wykazuje mi w ogóle miasta Tarnowa. Po prostu tego miasta nie ma, bo próbowałem ostatnio w Tarnowie właśnie tym programem, no a świetną wtyczką do NVDA wyszukać Tarnów, ale tego miasta nie ma. Warszawa jest, Tarnowa nie ma, nie wiem jak to ma się, jeżeli chodzi o inne miasta.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

no weather plus kłamie to jest akurat prawda, on zawsze kłamał w weather plus zawsze ta temperatura była zaniżana 2-3 stopnie, bo załóżmy patrzyłem na pogodę z iPhone'a czy z Androida i weather plus weather plus zawsze miał tą pogodę niższą więc tak to właśnie wygląda nie wiem skąd oni jakby biorą źródła ale oni tam trochę coś właśnie zaniżają

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Natomiast dzisiaj, że tak powiem, kiedy tutaj sobie jechałem, doznałem wstrząsu, ponieważ okazało się, że gdy rano w Warszawie było cieplutko, tak tutaj, jak się jechało w kierunku południa, robiło się coraz zimniej. I tak się o to dowiedziałem, że dzisiaj i w Krakowie, i w Bochni, i tutaj w Tarnowie padało i faktycznie jest zimno. I taka pogoda chyba ma jeszcze być przez jakieś parę dni.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

O kurcze, to w Warszawie jest cieplutko. Jest ponad 20 stopni, słoneczko świeci. O ja, o łaj. To jest cieplutko w Warszawie.

Transcription

Witam serdecznie. U mnie jest obecnie ponad 22 stopnie odczuwalna 22 23 maksymalna 12 stopni będę miał w nocy no to tak w miarę temperatura i powiem wam, że no ładna pogoda, bo dzisiaj też usiadłem sobie na ławkę bo byłem dzisiaj w środowiskowym i sobie na ławkę usiadłem i słońce fajnie świeciło i trochę się pogrzałem na słoneczku. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

No i w Warszawie mamy upał obecnie, gorąco, mam wszystkie okna pootwierane, bo się inaczej nie da. Ok, Google? Jaką mamy pogodę w Warszawie? W Warszawie mamy 26 stopni i przelotne opady. O, 26 stopni. Zobaczymy oczywiście, czy będą te przelotne opady, bo póki co to jest dupota.

Transcription

A tutaj w Tarnowie nadal takiego słoneczka typowo nie ma, jest tak nie za ciepło, nie za chłodno, idziemy za jakąś godzinę na spacerek, a jestem wówczas dokładnie zobaczy jaka jest pogoda.

Transcription

No w Warszawie słoneczko jest, jest cieplutko, piękna pogoda, okna pootwierane, no i najważniejsze, że nie ma tego przeciągu, że jednak mi te okna się, okna mi się jednak te nie zamykały, te soboty się zamykały, więc fajna pogoda.

Transcription

No akurat pamiętam jak te okna się w sobotę zamykały, także, no ale tutaj w Warszawie, przepraszam, tutaj w Tarnowie takiego słońca nie ma, bo tutaj zawsze też rano, tam w tym pokoju gdzie ja śpię, to pamiętam, że zawsze rano po 6 tutaj w słoneczko wychodzimy, no także, no póki co, no to nie ma.

Transcription

No i w Warszawie, jak słychać, pada. No oczywiście burzy nie było takiej porządnej. Może dwa, trzy razy się grzmiało, jak słychać, więc nie mogę nagrać burzy, ale pada. Słychać, że pada. No i tak to wygląda. A propos pogody warszawskiej.

Transcription

No i dzisiaj w Warszawie też padało, brzmiało, no nawet trochę taka nawałnica była, więc pozamykałem okna wszędzie, bo jednak trochę wiało. No a teraz już po nawałnicy i ma być podobnie już w nocy 17 stopni.

Transcription

U mnie w nocy była burza, ale to tylko taka, była bardziej też ulowa, bo burza była daleko, a dzisiaj jest też zapowiadana burza, bo dostałem ostrzeżenie z RSO i no, ciekawe jak to będzie. Na razie jej nie ma, ale może przyjdzie w nocy, zobaczymy.

Transcription

Witajcie wszyscy bardzo serdecznie Dzisiaj tutaj Kiedy byliśmy na spacerze W godzinach popołudniowych No to Złapała nas burza No i to Prawdę mówiąc była dosyć konkretna burza Do tego stopnia zaczęło padać Że musieliśmy Chcąc nie chcąc Taksówkę zamówić A teraz chyba W nocy w Tarnowie będziecie żyli Około 17-18 stopni

Transcription

W Warszawie coś padało, bo ja byłem na chwilę na zewnątrz, to mokre są krzaki i trawniki, czyli coś musiało gdzieś tam popadać, ale w ogóle jakby odczuć nie idzie z duchota, że masakra.

Transcription

A u mnie właśnie zbliża się powoli burza i na razie jest daleko, ale będzie niedługo blisko. Nie nagram jej Wam, ale w przyszłości może pomyślę coś na ten temat.

Transcription

No to w Warszawie dzisiaj nic o burzy nie mówią, jest duchota, upał, 31 stopni pokazywał Google, ale o żadnej burzy nie ma tutaj informacji, że coś takiego będzie.

Transcription

Mi pokazuje, jeśli chodzi o burzę, to pokazuje mi, że jest to zaznaczone na żółto, czy nie wiem jak to określić, czyli jest to, chyba to jest pierwszy stopień, bo drugi stopień to jest pomarańczowy, ale to, ja się tam nie będę w to bawił, tylko mówię, że no, mam ostrzeżenie. Nawet patrzyłem na stronę INGW i tam było, że no, będzie lało i tego, i będzie nawet grad mógł być, no i 80 km na godzinę wiatr będzie biało, jak będzie burza, oczywiście.

Transcription

No to tutaj w Tarnowie przed chwilą padało i była lekka burza i znowu był pech taki, że w trakcie naszego spaceru znowu nas złapał deszcz i burza.

Transcription

A w Warszawie chyba coś popaduje, bo czuję zapach deszczu. Ale nie jest to jakiś duży deszcz, ale pada, gdyż... Tak, pada, bo samochody chrapią. No, ale burzy nie ma. Gdzieś tam na Śląsku podobnie stan ostrzegawczy wody jest przekroczony. A nie, to nie burza. Myślałem, że to burza, ale to motor jednak. Gdzieś jest przekroczony stan wodostrzegawczy, bo mam aplikację RSO, która mi jakby pokazuje... Z tych regionów, gdzie jakby byłem, czyli byłem w Bielsku, to pokazuje mi z Bielska. Byłem w Krakowie, to z Krakowa. Z Tarnowa, jeżeli by coś było, to też mi z Tarnowa wysyła. Z Warszawy i jeszcze z Ząbek. Więc po prostu tam mam te lokalizacje pozapisywane i pokazuję.

Transcription

A to teraz obecnie w Tarnowie padać prawdopodobnie przestało, nie ma już burzy, ale ta burza, no rano padało w pochni, ponoć tam była jakaś ulewa. Potem my wyszliśmy stąd, podajże przed trzynastą i się tutaj tak na dobre rozpadało w granicach trzynastej trzydzieści. Jak dobrze pamiętam coś takiego było. I wtedy tutaj zaczęła się prawdziwa ulewa. Oczywiście wczoraj, znaczy to nie było to co było wczoraj, bo wczoraj to dosyć zaskakujące. Zaskakująco krótko to trwało, natomiast dzisiaj no to już była taka sytuacja, że no ta ulewa była trochę dłuższa, przy czym dzisiaj burza była słabsza niż wczoraj, bo wczoraj jak uderzył piorun to raza konkretnie. Natomiast dzisiaj sytuacja była tego typu, że właśnie ten deszcz padał, przestawał padać i na nowo zaczynał padać i tak w kółku padał. Przestał padać i na nowo zaczynał padać i tak dalej i tak dalej. No dzisiaj w wiadomościach właśnie mówili, że jest tam wydany alert dla całej Polski. Naraz pookojnie z tego co wiem ma być właśnie na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski. A na południu ponoć ma być na północy Polski.