Powerbank
Wróć do Baterie i ładowanie.#81 denis333
A to że tak powiem skoro masz inne osoby w domu, to zapytaj ile diodek świeci się na powerbanku ;)
#82 Lowca_Androidow
Tak, zwłaszcza kiedy są w pracy lub jeśli ja jestem poza domem.
Jest wiele sytuacji kiedy udźwiękowienie się przydaje i takie gadanie, że wiem kiedy się ładuje można o kant dupy rozbić.
Ja też wiem kiedy się ładuje, ale nie wiem ile mu jeszcze pozostało mocy, czy w ogóle coś jeszcze jest.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#83 denis333
Panie. Mi czasami detektor światła pomaga. Tylko wtedy muszę sobie przyciemnić pokój. Nawet taki seeing assistant home do takiego czegoś wystarczy.
#84 Lowca_Androidow
Pewnie, że można kombinować, choć detektor światła powie tylo, że coś świeci, ale nie powie ile, jaki poziom naładowania, po co kombinować skoro może nam powiedzieć?
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#85 denis333
Po to, że te mówiące powerbanki po pierwsze są drogie, po drugie, mają mniejszą pojemność, i takim powerbankiem 6000 mach przy dzisiejszych pojemnościach baterii będziesz mógł sobie co najwyżej pokój ozdobić. O ile to jakoś wygląda.
#86 Lowca_Androidow
Bez przesady, bateria w telefonie jak narazie to 3000 mAh więc na dwa razy wystarczy.
Owszem i drogie, ale jak wszystko co mówiące.
Poza tym, jeśli kogoś stać i chce to w czym problem?
To tak kjakbyś namawiał kogoś żeby kupił sobie malucha kiedy on chce mercedesa, w końcu to i to jeździ więc po co przepłacać.
#87 denis333
Łowczyku. Warto ci wiedzieć, że teoretyczne 6000 mah w praktyce oznacza jakieś maksymalne 5000 z małym hakiem, więc z tymi dwoma razami to bym tak nie przesadzał.
#88 Lowca_Androidow
Nie jest to aż tak istotne, to naładuję 1x do pełna i raz do połowy.
Power bank to nie na tygodnowy pobyt pod namiotem, ale w razie czego, na podróż autokarem i gdy nam brakuje i w podobnych sytuacjach.
Zresztą, każdy ma inne potrzeby, ja nie potrzebuję 10000 mAh, wystarczy mi 6000 mAh, miałem 3000 i wystarczało, mam w domu 10000 i więcej leży niż korzystam bo nigdy nie wiem ile ma jeszcze energii., no chyba, że zaraz po naładowaniu,
#89 pates
jest jeszcze takie coś, co się zwie energrid VS150X
#90 lwica
WItajcie, szukam czegoś w miarę taniego i sensownego. Nie zalyży mi na tym, żeby było gadające. MOżecie coś polecić? :)
#91 DJGraco
Jaka pojemność?
W miarę tani i fajny był
Powerbank TP-LINK TL-PB10000
Ale jak patrzę to coś go nie ma w strzedarzy teraz
#92 papierek
Przede wszystkim jaka wielkość, bo można kupić takie malutkie, żeby chować do kieszeni, można odrobinę większe, a można taki 20000 MaH, wtedy naładujesz telefon z 5 razy. Jaka cena, bo nawet cena tych największych to pewnie 200 zł.
#93 lwica
Nie mam konkretnie sprecyzowanych wymagań, chciałam się tak mniej więcej zorientować, ale raczej będę z niego korzystała będąc w trasie, ;) więc przydało by się, żęby nie był za wielki.
#94 pates
Redmoi power bank, 1000 mah w mediamarkt za 45 zł.
#95 DJGraco
No co ty 1000 mah nie naładujesz nawet raz telefonów obecnych
#96 misiek
Xiaomi są bardzo ok. Pates, no se chyba jaja robisz, jak najmniejsze baterie obecnie to 2500 mah. I jeszcze ta cena.
#97 papierek
No to masz coś takiego, tym naładujesz telefon może raz i pułtora, może jak to będzie iphone, albo telefon z mniejszym ekranem to 2 razy się uda.
https://swiatbaterii.pl/power-bank-xiaomi/34702-oryginalny-power-bank-xiaomi-5000mah-model-2018.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=bd628d6e-aadd-1ee0-9124-cd29cc8c040e
kosztuje to 60 zł, może są jakieś nowsze tego modele.
#98 papierek
Trochę większy, tym już telefon naładujesz ze 3 razy.
https://swiatbaterii.pl/power-bank-xiaomi/35649-power-bank-xiaomi-qi-10000-mah-plm11zm-bezprzewodowe-ladowanie-oraz-2-porty-quick-charge-30.html
#99 misiek
Ten to sam zamierzam kupić.
-- (papierek):
Trochę większy, tym już telefon naładujesz ze 3 razy.
https://swiatbaterii.pl/power-bank-xiaomi/35649-power-bank-xiaomi-qi-10000-mah-plm11zm-bezprzewodowe-ladowanie-oraz-2-porty-quick-charge-30.html
--
#100 pates
Chłopaki, wpisałem 1000 zamiast 10000, muszę wymienić baterie w klawiaturze, bo już zaczyna nie wyłapywać.