Doskonale, więc każdy z nas możę Ci podać jakiś czas, jaki to u niego zajmuje. Tylko co Ci po tym, skoro ja mam kuchenkę elektryczną i staram się smażyć na ogienku, który wg mnie jest średni, ale nie mam najmniejszego pojęcia, ile to stopni, ktoś inny poda czas, jaki jemu to zajmuje na indukcji, a jeszcze trzecia osoba wypowie się o palniku gazowym, a do tego nie weźmie pod uwagę np. tego, że jego kuchenka nieco szwankuje, przez co płomień jest słabszy niż w nowym urządzeniu. Dlatego powtarzam po raz kolejny: nie czas się tu liczy, bo nikt Ci nie powie dokładnie, jak Ty masz gotować w Twoim domu. Znajdź inny sposób sprawdzania.
Ja nawet w sumie niechcąco nie potrafię usmażnąć żadnego kutleta mielonego niestety, a czasem szkoda. Chociaż i tak nawet, jak robię wszysto tak, jak babcia i tak wychodzi gorzej. Babcia wszystko robiła najlepiej przez ostatnie 10 lat.
Witam, podaję muj przepis na mielone 1 bułka kajzerka za moczona w wodzie od sączyć bułkę z wody roz drobnić bułkę w palcach 0,5 kg mięsa mielonego 1 mała cebula 1 mała bułka 1 jajko Sól, pieprz, papryka słodka Cebulkę drobno pokroić, poddusić i przestudzic Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Formować małe kulki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć ok 10 min z każdej strony.
Zresztą to tak wdzięczne i eksperymentogenne danie, że jak to kiedyś śpiewał młody Molęda "Łooo, mogę wszystko". Makłowicz kiedyś, jeżeli dobrze pamiętam, robił je nawet ze śledziem.
Paprykę jak najbardziej można dać, zresztą to jest tak wdzięczne danie, że wszystko przyjmie. Ktoś tu pytał o czas smażenia. Fakt, trudno to stwierdzić, bo u każdego jest inaczej, ale, żeby nie były surowe w środku, najlepiej smażyć na małym ogniu.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Cześć witam was bardzo serdecznie chciałam wam podać przepis na kotlety mielone 0,5 kg kotlet ów przepraszam mięsa mielonego, przyprawiamy trzeba zetrzeć cebulę Czosnek, i trzeba przyprawić dodajemy dwie małe łyżeczki majonezu, można dodać Jajko ale nie musi być, wszystko dokładnie dobrze wyrabiamy i dodajemy odrobinę bułki, następnie kotlety obtaczamy w bułce i smażymy,