Jaki komunikator polecacie jako alternatywa skypa? Napiszcie co ma czego nie ma w stosunku do skypa. Jakiś messenger jest desktopowy, ale nie umiem z niego korzystać, nie znam nic co ma rozmowy i smsy w aplikacji komputerowej no i jest popularne wśród jakiejś sensownej części społeczeństwa.
Zainspirował mnie wpis Chryńka o alternatywach dla skypa w innym wontku. Nie znalazłem nic podobnego na forum, poza wontkiem ogólnym o komunikatorach, ale to raczej wieloplatformowe albo smartfonowe są tam poruszane aplikacje.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
To źle zrozumiałeś mnie @Balteamie, ja po prostu nieużywam Messnegerów, czy SKype, bo... Stabilność połączenia czase bywa... Słąba i nic się z tym nie da zrobić. Jeżeli chcę smsy z kompa wysyłać... To podpinam AIrdroida i z tele normalnie ślę. KOmunikatorów takich jakich oczekujesz... NIe znam, a nie rozglądałęś się czy nie ma jakiejś wtyczki do Mirandy to umożliwiającej?
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
Jako komunikator tekstowy Miranda działa bardzo dobrze - przynajmniej ja nie mam z nią żadnych problemów
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ale uwaga uwaga, nie pogadasz tym głosowo. Ps. Skype web też jest
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ja tam używam mniej konwencjonalnych rozwiązań: LINE, QQ. A to dlatego że QQ chociażby ma mnustwo miejsca na pliki w chmóze, i tymi pliczkami mozna się spokojnie wymieniać ze znajomymi.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Tyle, że AQQ jest płatnym komunikatorem, też kiedyś używałem i byłem z niego zadowolony
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Co wy z tym skype, przecież wersja 8 jest całkowicie dostępna, ma tylko zmieniony interfejs.
Niewiem. Moze discord, chociaz on tez jest nie do konca dostepny dla nas i napewno nie wspiera rozmowy prywatne. . W sumie, jak by byli dzwonki na podstawie sip, elten mugl by zajac nisze takich kommunikatorow.
A co, chcesz mieć dolby digital podczas rozmowy? Ja nie zauważyłem złej jakości dźwięku, ile razy rozmawiam nie mam problemów, słyszę dobrze i mnie słyszą.
Ja tez nie rozumiem tego narzekania na jakosc. Tak, nie jest ona moze zbyt dobra, ale wy tylko gadacie przes skype, a nie muzyki klasycznej sluchacie, albo koncerty jakis. Moze ja sie myle, ale dl mnie skype zawsze byl takim jak by telefonem internetowym i tyle. Nigdy nie potrzebowalem od niego wiencej, a jak juz chcialem wyszej jakosci, uzywalem tt.