[zrealizowana] Elten prostym klientem VST?
Wróć do Archiwum propozycji#1 nuno69
Biblioteka odpowiedzialna w Eltenie za render dźwięku posiada bardzo ładny interfejs do obsługi VST. Co jakby wykorzystać ten potencjał w konferencjach? Czyli na przykład, stawiam sobie obiekt i stosuję na nim taki czy inny efekt VST.
#2 tomecki
Objekty to jedno, ale jest chociażby Loudmax, który możnaby wykorzystać jako takie fajne do regulacji głośności.
#3 pates
Spoko, jak się da to czemu nie,.
#4 pajper
Propozycja przyjęta, na razie dla mikrofonu, potem zobaczymy, czy coś jeszcze.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#5 nuno69
Ło kurde bele xD. Elegancko!
#6 pajper
Planuję to oczywiście wprowadzić jako funkcję premium. Ale myślę, że da nam naprawdę fajne możliwości, bo będzie można zestawić bez żadnych hostów sobie ekwalizer, bramkę szumów, kompresor itp. i już naprawdę, naprawdę profesjonalne rzeczy robić.
#7 nuno69
Tak, z czego w BASS to nie jest ciężkie do zrobienia, jeżeli mnie pamięć nie myli.
#8 pajper
Nie, choć z kilkoma bardzo dziwnymi ograniczeniami. Ale zobaczymy to w praktyce, raczej już w Eltenie 2.4.3, na pewno nie w 2.4.2.
#9 nuno69
No i super.
#10 tomecki
Loool! tego to się mimo wszystko nie spodziewałem. Jeśli to pyknie, będzie kolejnym mocnym punktem w konferencjach i w ogóle nagrywaniu. Na prawdę jestem ciekaw, co z tego wyjdzie.
#11 papierek
chociaż ten audiofil i tak jest dopakowany. Może to do pakietu sponsorskiego? Bo to już jest taka baaardzo specyficzna rzecz, za którą i tak nie wiele kto zapłaci i nie wiele kto wykorzysta.
#12 nuno69
bez sensu. Idea pakietu sponsorskiego jest nieco inna.
#13 balteam
No i może powinna się zmienić.
#14 nuno69
Cóż, Reaper dalej moze być moim hostem. xD
#15 nuno69
Ale z drugiej strony jest coś w tym co mówicie. No nie wiem, czas pokaże jak to będzie.