Idzie żołnierz borem lasem borem lasem, wymachuje, szablą czasem szablą czasem. A tam w oknie widać trupa, z okna mu wystaje... Głowa,a właściwie jej połowa. To już nie z dzieciństwa a zasłyszane od kumpla jak byłem w gimbazie ;).
Miauczy kotek miau. Co żeś kotku chciał? Śniiiła mi się wieeelka rzeeeeka (Tak się przedłużało właśnie) wieeelka rzeeeka peeeeeełna mleeeka i jeszcze bym chciał. Śpij koteczku śpij. Zmrużył oczka i znów mu się śni. Mama mi to recytowała jak byłem na prawdę mały...
Gdy Mikołaj się dobija otwórz szybko daj mu w ryja, wpuść do domu urwi jaja bij po zębach Mikołaja, połam nogi i kręgosłup niech nie wkurza innych osób.
Update, znalazłem nieco dłuższą wersję ale to i tak nie jest pełna. Jak Ci smutno idź na cmentarz: Tam się może opamiętasz. Tam na grobie ujrzysz trupa, jak mu w słońcu świeci dupa. Koń go skopał pies go j*bał. Nikt biedaka nie pogrzebał. Wiatr mu nawiał liści kupę , Śpij biedaku... Chuj ci w dupe! To było dłuższe. Jak będę miał wolną chwilę po powrocie do domu to znajdę ;).