Misty World: Chińskie MMORP - pomoc, spoilery itp.
Wróć do spoilery cheaty sejwy i takie tam#121 balteam
No, podobno po lv 30 można to zauważyć.
#122 papierek
Dobra, z mojej obserwacji gry niezbyt długiej wynika tak, że sposoby zdobywania tutaj ekwipunku to crafting, kupowanie w sunset city od armor merchant i weapon merchant, losowo wypadają z ciał, ewentualnie można zrobić jakiegoś questa. EQ możemy wzmacniać przez enchand crystals i wkładać gemy do slotów. Czy to wszystko? Ja głównie stety albo nie, jestem przyzwyczajony do mudów, gdzie latałem do konkretnej krainy po konkretny ekwipunek, wiedziałem, gdzie jaki mobek co losuje, czasem trzeba było dropić to samo po setki razy, żeby się wylosowało najlepsze. Jak dokładnie sytuacja wygląda tu? Czy potem armor merhant w sunset będzie miał EQ na wyższy poziom, czy w innym mieście? Bardzo bym był dźwięczny, gdyby ktoś objaśnił mi wszystko związane tutaj z EQ. Atrybuty już wiem, co dają, no może poza break defence.
#123 longshoot
jest tez smelting equipment
Polega to na tym, że jeśli masz peleryne np common an zdobędziesz perfect, ale twoja common jest ulepszona na poziom np 5 to robisz smelting tej common z perfect i masz peleryne perfect na 5 poziomie.
Jest też eq elevation to pozwala na zmienienie np eq z 30 lvl na 46 itd ,ale to już neistety kosztuje diamenty i chyba można z pvp punkty zdobyći kupić ale nie jestem pewien.
#124 AXM04
A działa to na item'ach na 30 lvl, czy tylko wyższych?
-- (longshoot):
jest tez smelting equipment
Polega to na tym, że jeśli masz peleryne np common an zdobędziesz perfect, ale twoja common jest ulepszona na poziom np 5 to robisz smelting tej common z perfect i masz peleryne perfect na 5 poziomie.
Jest też eq elevation to pozwala na zmienienie np eq z 30 lvl na 46 itd ,ale to już neistety kosztuje diamenty i chyba można z pvp punkty zdobyći kupić ale nie jestem pewien.
--
#125 papierek
A co z resztą moich pytań? Ktoś wie? Chociażby to, czy potem handlarz z sunset daje lepsze eq i czy konkretne krainy losują konkretny eq, czy jest to tylko zależne od lewelu?
#126 longshoot
nie w następnych miastach masz eq na wyższy poziom.
I tak od trzydziestego w góre tylko
#127 papierek
Jakoś mało precyzyjne te wasze odpowiedzi xd. co od 30 w górę? Jest tylko ekwipunek od 30 poziomu? A co z poziomami między 15 a 30? Bo obecnie mój EQ jest na 15. W sunset city kowal może mi stworzyć EQ na 30 poziom, jak mu przyniosę jakieś skóry i inne ingredięcje.
#128 AXM04
Ta gra jest niestety uboga pod względem EQ.
Tylko masz zestawy na 15, 30, 45, itd. lvl
Nie ma nic po między
-- (papierek):
Jakoś mało precyzyjne te wasze odpowiedzi xd. co od 30 w górę? Jest tylko ekwipunek od 30 poziomu? A co z poziomami między 15 a 30? Bo obecnie mój EQ jest na 15. W sunset city kowal może mi stworzyć EQ na 30 poziom, jak mu przyniosę jakieś skóry i inne ingredięcje.
--
#129 papierek
Czyli sprawa wygląda tak, że dla każdej profesji, co te 15 poziomów jest taki sam zestaw eq, czyli każdy nosi to samo. :P Czyli wszyscy magowie na 30 mają nosić to i to, wszyscy wojownicy od poziomu 45 muszą nosić to i to i tak dalej. Chociaż miałem wrażenie, że jakiś mag na 25 ma inne EQ, niż ja mam na 15, ale może to tylko wrażenie.
#130 AXM04
Jak narazie, z tego co wiem, to tak to niestety wygląda.
-- (papierek):
Czyli sprawa wygląda tak, że dla każdej profesji, co te 15 poziomów jest taki sam zestaw eq, czyli każdy nosi to samo. :P Czyli wszyscy magowie na 30 mają nosić to i to, wszyscy wojownicy od poziomu 45 muszą nosić to i to i tak dalej. Chociaż miałem wrażenie, że jakiś mag na 25 ma inne EQ, niż ja mam na 15, ale może to tylko wrażenie.
--
#131 Zuza
mugł mieć też ulepszone
klienta.
#132 Paulinux
Tak, tutaj system eq jest malutki, ale z kolei system podbijania go jest mega skomplikowany. Od 30 poziomu dostajesz możliwość socketingu, czyli wkładania gemów do ekwipunku, które to gemy też mają swoje levele.
#133 papierek
właśnie miałem pytać, co daje socketing, bo jak patrzyłem to daje strasznie mało, a można już to robić od 15 lvl. Ale skoro gemy mogą mieć wyższe poziomy, to już może dawać to więcej. Tylko trochę nie chce mi się wydawać cały hajs na EQ, który za 15 poziomów muszę zmienić. Ale trudno, trzeba znaleźć jakiś sensowny balans. Inna sprawa jest taka, że nie wiem, jak można ulepszyć eq na załużmy poziom 10, skoro potem szansa na fail jest coraz większa. Są te jakieś runy, które chronią przed spadkiem poziomu i wtedy to może się udać, ale nie wiem, gdzie tych run szukać. No chyba, że są za zwykłą kasę i to jest ta różnica między tymi, co chcą płacić, że mają eq na 5 poziomie, albo 6, 7, jak im się przyfarci, a ci za kase mają go na 12, bo mają runy.
#134 papierek
W sumie cofam to, co powiedziałem, przynajmniej w części, bo gemy można wyciągać z socketów i wkładać je donowego ekwipunku pod warunkiem, że zrobimy w nim odpowiedni socket, o ile mamy już solidnie wymaksowanych kilka gemów. Chwilowo nie chce mi się tym zajmować, bo to droga robota, uformować gemy na poziom 4 na ten przykład, zrobić odpowiedni kolor socketa w EQ, trochę by mnie to wyniosło. Ale kiedyś się tym zajmę, bo zrobić 10 gemów na dodge i wszędzie je powsadzać i pewnie było by cudowne ekspienie xd. A potem nowy eq i tylko przekładać, robiąc nowe dziórki w nowych gratach. Ciekawe, czy to jest realne do zrobienia pomijając, że bardzo drogie.
#135 Paulinux
no ja już mam 2 levele piątki i zamierzam to dalej rozwijać, ale drogie w ciul to jest niestety
#136 papierek
No dobra, to skoro to takie drogie, to następne pytanie, czy ładowanie w zielarstwo pozwoli mi ładnie zarabiać, żebym mógł się w to bawić dalej? I kolejne pytanie z serii professional skills, mam draw blood, co pozwala mi potem wymieniać to na potiony zdrowia. Mogę ulepszyć tą umiejętność. Zakładam, że będę wyciągał lepszą krew, czyli nie lesser blood,tylko będzie medium. A jak wtedy robić potiony, skoro średni potion potrzebuje też lesser blood do kolekcji, a ja będę wyciągał te mocniejsze już?
#137 Paulinux
Nie wiem jak jest z zielarstwem, ale najpewniej będzie spoko. Ja mam akurat kopanie i nie narzekam. Tak, potem będziesz wyciągał lepszą, ale nawet na grandmasterze często zdarza się worthless, dużo zależy od tego, jakie akurat bijesz potworki
#138 Zuza
ja na jednej postaci mam zielarstwo i nie nażekam.
klienta.
#139 longshoot
właśnie z tymi professional skills to jest tak, że nawet jak masz grandmastera na draw blood to i tak możesz dostać raczej worthless blood albo lesser.
I nie nosi każdy tego samego, bo każda klasa ma inny rodzaj eq.
#140 papierek
Nosisz to samo, bo każdy warror na 30 będzie nosił to samo. :P w sumie to jest bolączka wielu gier, że pewny ekwipunek się zawsze opłaca najbardziej, ale są mudy, gdzie fajnie to rozwiązali, że coś chroni przed czymś, więc na konkretne ekspoiwska zmienia się EQ na jeden. Tutaj można jedynie pokombinować z socketami i wyciągać/wkładać gemy w zależności od sytuacji. Ale skoro samemu tak strasznie ciężko syntetyzować te gemy na jakiś sensowny poziom, to też jest trochę ograniczone, że tak powiem. Chyba, że ktoś ma diamenty. W ogóle doszedłem do wniosku, że pieniądze realne bardzo mocno podbiają tą grę, poprawcie mnie, jak się mylę. Ale normalnie ulepszysz EQ do poziomu pewnego, a z diamontami możesz sobie i do 12 poziomu, bo kupisz runę, która chroni ulepszany ekwipunek, żeby poziom nie spadł mu w trakcie enchancement. Nie znalazłem tej runy bez diamentów.