Misty World: Chińskie MMORPG na ostro
Wróć do Nowości#421 nuno69
nie da się
#422 balteam
Pewnie za tydzień przysiądę w końcu nad tą grą, ale jeszcze mam kilka pytań.
Ile ludzi w to gra średnio, czy raczej solo czy drużynowo się gra?
Co z nawigowaniem? Czy co chwila trzeba się rozglądać jak dam 2 kroki w lewo czy naprzód, czy nasz dźwięki informują, że coś mijamy?
#423 daszekmdn
Zależy. Dźwięki generalnie są, ale wyjścia lepiej sprawdzać z Shiftem plus klawisze do rozglądania się.
Graczy dużo, sam expiłem już z randomowymi ludźmi. Wiadomo, że samemu można, ale w teamie zawsze fajniej.
#424 balteam
No i co sekundę musisz to wciskać czy jakoś sensownie to rozwiązali?
Wgl dla początkującego najlepszy wojownik jak wszędzie czy nie ma ażtakiej różnicy?
Da siępostać spierniczyć czy nie? Chodzi mi o to np. czy muszę mieć maks inteligencję przed wbiciem poziomu, bo jak nie to hp dostaję mniej jak na mudach.
#425 djsenter
Nie co sekundę, masz różne narzędzia typu radar, którymi możesz śledzić znalezione wyjście, przejście czy nawet jakiegoś gracza czy moba w czasie rzeczywistym.
#426 martinus
@balteam zagraj sobie elfem, to zobaczysz.
#427 balteam
@Martinus, to znaczy, że zobaczę czy spierniczę postać czy czy jest łatwo?
Fajnie jak by ktoś dawał odpowiedzi, a nie quizy.
#428 djsenter
Nic nie zpierniczysz, chłopie.
Pograj trochę i jak będziesz miał jakieś konkretne pytania, to wtedy pisz :D
#429 Kosa12
Jeśli chodzi o statystyki postaci to wyrównują się co poziom.I zależy też od danego eq.
#430 zegarmistrz
Powiem tak, fajną zaletą jest to ze jest swiat, otwarty i jest bardzo dużo do eksploracji, chociaż że nie ukrywam, chinole, nauczyli nas do autowalkingu i czasami go tam brakuje.
#431 Kosa12
Mi on autowalking nie jest potrzebny, bo takie coś jest tylko w dreamlandzie.
Musisz zawsze sobie eksplorować.
#432 djsenter
Po cholerę auto walking, skoro są naprawdę dobrze przemyślane narzędzia do nawigacji?
#433 daszekmdn
Autowalking to już szczyt lenistwa.
#434 Zuza
poco autowalking? Wole kierować sama postacią
klienta.
#435 daszekmdn
Wiesz, niektórzy to chcą żeby gra robiła wszystko za nich xD. Albo żeby brać cudze savey. Nie wiem jaki sens takiego grania.
#436 Zuza
@daszekmdn właśnie tego nie rozumiem :D
klienta.
#437 balteam
autowalking jeszcze, ale uexping? :D
#438 matius
Ani żaden autowalking, ani żaden autoexping.
#439 Paulinux
exping na upartego by się dało jak dobrze wytrenujesz zwierzaka. Dasz mu regenerację HP, nasycisz odpowiednio i musisz tylko się na odpowiedniej miejscówce ustawić. Gorzej jak się zleci więcej mobków, ale tak typowo dla jajec by się dało
#440 mojsior
przede wwszystkim drodzy państwo, dreamland jest troche kierowany na inną rzeszę graczy.
Dreamland jest zaliczany do gier mobilnych tudzież jak to niektórzy określają do gier biurowych.
Tam stawia się na przeogromny grind przesycony zarabianiem kasy.
Więc dreamland to raczej gra dla ludzi, którzy sobie poprostu chcą poklikać , na przykład kiedy czekają u lekarza i chcą sobie poobserwować rozwój postaci.
Takich gier jest mnustwo na rynku mobilnym.
Była nawet dość słynna gra z gatunku mmo rpg, to się chyba pisało mu albo moo i tam wszystko było na auto pilocie.
Mw jest jednak postawiony na ostrą rozgrywkę i fakt, narzędzia nawigacyjne są imponujące, więc auto nawigacja wręcz by zaszkodziła tej grze, gdzie dreamland specjalnie stawia na taki auto exp z myślą o casualowych graczach.