Forum

Schematy dźwiękowe

Forum głosowe

Poprzednia 3 / 4 Następna

monstricek

#41 ·

1 likes
Transcription

To wszystko zależy od tego, co człowiek chce i czy człowiek potrafi to zrobić. Ja myślę, że dałbym rady, tylko mówię, że trzeba pomyśleć jaki dźwięk czemu dać i to jeszcze pół biedy. Druga rzecz, że trzeba to wszystko ponagrywać, wyciąć, zrobić jak najlepiej, żeby to brzmiało. Także widzisz, sporo tu do przemyślenia.

wojtas

#42 ·

1 likes
Transcription

No wiesz, można zawsze po prostu ponagrywać, jak się ma na przykład jakiś instrument czy coś, po prostu ponagrywać dane dźwięki, jakieś grania, takie pojedyncze dźwięki, pojedyncze nuty i przez to mieć parę dźwięków, najwyżej je popodwyższać w jakimś Outdoor City czy nawet Gold Wave, co tam do wyboru, nie? Więc to też pewne rozwiązanie jest, dźwięki są Twoje.

Paulinux

#43 ·

1 likes
Transcription

W sumie też prawda, a tak p.s. to wam powiem, że kurde, tydzień z tych tematów, a ja nie mam jakiegoś takiego swojego, żeby używać.

Happy hacking

lwica

#44 ·

Transcription

Dzień dobry, co do mnie, na początku był to temat domyślny i temat domyślny królował u mnie bardzo długo, ale w końcu stwierdziłam, że przydałoby mi się coś spokojniejszego i przeszłam na iPhone Team. Tyle, że w iPhone'owym temacie jest ten problem, że dźwięk, jeżeli mamy coś nowego, czy nowy wpis, czy nowy wątek, nowe wpisy w wątku, to ten dźwięk jest taki sam ostry, jak i w domyślnym temacie. A teraz używam tematu o nazwie Quiet, który jest bardzo spokojny i bardzo mi się podoba. Jeszcze ostatnio testowałam temat Pauliny o nazwie Babyland, czy jakkolwiek, bądź inaczej się to czyta. No i też mam go w pobranych, więc też pewnie czasem będę do niego wracała. Pozdrawiam!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

wojtas

#45 ·

1 likes
Transcription

No właśnie u mnie pierwszym powodem, dlaczego chciałam zmienić temat z domyślnego, to był taki, że po prostu dla mnie ten temat był za głośny. Szczególnie kiedy się otworzyło menu. Nie wiem, co to był za dźwięk, skąd on był wyciągnięty, takie... I po prostu przez to nie mogłem za bardzo tego używać na dłuższą metę.

Paulinux

#46 ·

1 likes
Transcription

Ja wam powiem, że jestem wściekła, bo robię teraz schemat dźwiękowy i dwa dźwięki, których najbardziej mi potrzeba i za którymi najbardziej gonię, mi zniknęły z dysku. Ja nie wiem jak to się stało, ale po prostu teraz ich szukam po całej sieci.

Happy hacking

dash

#47 ·

1 likes
Transcription

Dobry dzień, przychodzę dziś do was w sprawie tematu RSG, bo tak to się powinno wymagać, w końcu to dźwięki z platformy RS Games. No i właśnie, zauważyłem, że nie wszystkie dźwięki pochodzą z tej platformy, a można byłoby zrobić wszystkie, bo naprawdę jest tam dużo fajnych dźwięków. Nie mówię, żeby te były jakieś niefajne czy coś, no ale jak muszę robić temat typowo z czegoś, no to typowo z czegoś. No i uwagę mam jeszcze jedną do dźwięku na nagrywanie wpisu. Ja bardzo często nagrywam wpis po parę razy, bo za pierwszym, czy tam drugim, czy tam trzecim razem mi się nie uda i co nagra z kolejnym. A tu niestety ten dźwięk na raz. Rozpoczęcie i zakończenie nagrywania jest taki sam, przez co niestety nie jestem w stanie określić bez napisnięcia taba i shift taba, czy nagrywanie zostało zakończone, czy rozpoczęte. No a temat dźwiękowy powinien w zasadzie ułatwiać.

Ulotka, miouuuu!

Paulinux

#48 ·

Transcription

Witam Cię. Co do tego, czy wszystkie dźwięki z RSG są? Są. Wszystkie dźwięki są. Jak sobie prześledzisz każdą grę z każdej... no, każdy dźwięk z każdej gry są. Wszystkie dźwięki są stamtąd. Druga sprawa, rzeczywiście, to zrobiłam źle. Ale już... i to mi po prostu przyszło do głowy już za późno. Więc, no, przecież nie będę trzy razy aktualizować... znaczy, no, dwa razy aktualizować głupiego tematu dźwiękowego. No, chyba, że coś w tej funkcji samodzielnego dodawania tematów się poprawi, tudzież w ogóle utworzy. Bo na razie od Dawida nie mam żadnych newsów. No, to ewentualnie coś tam... znaczy, no, nie ewentualnie, tylko coś spróbuję. Nie dajemy ogarnąć, bo to jest rzeczywiście zły pomysł. No i dzięki za tę uwagę. Pozdrawiam.

Happy hacking

dash

#49 ·

1 likes
Transcription

Update'owanie tematów uważam za normalne, gdyż sam swoje aktualizowałem, gdy dochodziły nowe dźwięki w swoim czasie.

Ulotka, miouuuu!

lwica

#50 ·

Transcription

Dzień dobry, dzień dobry! A teraz... Tematem, którego używam... obecnie... jest temat... Babyland. Jeszcze chyba Danuary... używałam przez jakiś czas. Jest tam Danuary'a i coś tam. Ale nie pamiętam jak to się nazywa. Ale Babyland, jak na mnie, to jest u mnie dość długo, bo tak to... tak raczej sobie często odmieniałam. O Jezu, przepraszam, ale jestem już tak... jakoś taka bezużyteczna, że należy się chyba udać na spoczynek. No dobra, noc.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

DJGraco

#51 ·

Transcription

Ja obecnie używam tematu domyślnego, ale tego nowego, tematu domyślnego, nie starego, pokazałbym, ale nie chce mi się przekierowywać karty dźwiękowe, bo Elten jest w tym strasznie kiepski i zaraz traci dźwięk, jak się mu gdzieś przekieruje i trzeba go uruchamiać ponownie, więc tutaj to nie pokażę tego po prostu, bo no niestety, ale jest to temat domyślny, który jest w obecnej wersji Eltena, ten stary temat domyślny mi się nie podobał, ale ten jest całkiem spoko i nawet go zacząłem używać.

lukasz1993258

#52 ·

Transcription

A ja używam tematu dziękowego daszka jednego z tym mruczeniem w tle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#53 ·

1 likes
Transcription

Ja wam powiem tak w tajemnicy, że ostatnio mało, że tak powiem, kiedyś częściej przywiązywałam wagę do tego, co mi, że tak powiem, udźwiękawia tego eltena, teraz to generalnie nie obchodzi mnie, to mam domyślnie jakiś temat tutaj na tym komputerze, na tym temie jest daszka, ten quiet, ale to tylko dlatego, że po prostu był ustawiony i nie chciało mi się go przestawiać, a nie jest to zły temat, więc też nie wadzi mi, ale tak jak mówiłem, coraz mniej po prostu przywiązuję wagę do dźwięków, oczywiście na przykład jeżeli jest coś za głośno i przeszkadzałoby mi to w nawigacji, w przechodzeniu między elementami, na pewno wymieniłbym ten temat, ale na przykład ten nowy domyślnie nie robi tego, a ten stary już na przykład robił, więc raczej tak pozostanie.

lukasz1993258

#54 ·

Transcription

A ja powiem tak, prawda jest też taka, że od dłuższego czasu nie są udostępnione nowe tematy dźwiękowe.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

DJGraco

#55 ·

Transcription

No tak, ja na przykład zrobiłem SBW temę i jeszcze ten temat nie został udostępniony w ogóle.

wojtas

#56 ·

1 likes
Transcription

A to swoją drogą ludzie często też robią tak po prostu, że przesyłają sobie jakoś tak między sobą różnymi tam chmurami czy innym hostingiem plików, no i po prostu sobie podmieniają dźwięki, bo no tak jak mówicie nie jest to już dawno, znaczy jak na razie w sumie nie jest to aktualizowane, jeśli można to tak nazwać.

daszekmdn

#57 ·

1 likes
Transcription

Jak chodzi o temat domyślny, to w obecnych nowych wersjach jest on po części moją zasługą. Starałem się zrobić temat nie za głośny i taki neutralny, co by każdemu na start w jakimś tam stopniu pasował. Natomiast Quiet oczywiście dostanie aktualizację. Ja jestem trochę jak producenci telefonów. Najnowsze, że tak powiem, telefony, tak jak i moje najnowsze tematy, dostają się z jakichś czasów aktualizację. Aż nie pojawią się nowe, więc ten na pewno jeszcze do aktualizacji się wlicza. Tak samo chyba NightDem. Nie wiem, to się jeszcze zobaczy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

daszekmdn

#58 ·

1 likes
Transcription

Jak chodzi o udostępnianie tematów, no to podobno od wersji 2.4 ma być płatne pobieranie tematów, w sensie w wersji premium tylko dostępne. No ale co nam po wersji premium, kiedy nie są udostępniane, jak mówicie, no to tak trochę średnio, średnio bym powiedział. Napiszcie Piperowi może na forum albo coś, porówcie ten temat.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#59 ·

Transcription

No, a też jeszcze inna sprawa jest dla szkół, jak już tutaj wspomniałeś, taka, że co wszystkim tym ludziom po wersji premium, jak na przykład ja, mam wszystkie tematy dźwiękowe z serwera Altena pobrane na komputer, więc dla mnie to, wiesz, a poza tym najpierw niech ta wersja Altena się ukaże 2.4, no, a potem zobaczymy, co będzie dalej, no. W każdym razie, no, nie wiem, czy się ludziom spodoba fakt, że tematy dźwiękowe można pobrać tylko w wersji płatnej, no, ale no cóż, no, mnie to tam nie przeszkadza w żadnym stopniu, gdyż po prostu ja używam tylko jednego tematu dźwiękowego, ewentualnie sobie innego użyję, ale tak jak mówię, ja mam wszystkie pobrane, więc, no, dla mnie to nie robi różnicy. Nie sądzę, żeby komuś się co innemu spodobało, no. No, taka jest moja opinia tylko i nic więcej.

DJGraco

#60 ·

Transcription

Witam, witam, ja obecnie używam tematu dźwiękowego, który de facto został stworzony przeze mnie i jest to na razie temat, można powiedzieć wersji beta, albo nawet alfa, no w każdym razie jeszcze nie mam wszystkich dźwięków i takie tam inne, ale bardzo mi się ten temat spodobał, także ja mogę Wam tutaj pokazać. Więc tak, akurat tutaj w tym temacie stawiłem, że dźwięki mają być ciche, mają być nieinwazyjne, na przykład jeszcze dźwięk przycisku jest w domyślnym formacie, bo nie wiem jak, czy zminimalizuję, ale to na to się nagranie zakończy, ale dobra, mniejsza o to. Takie są dźwięki przemyślenia się po liście, czy w granicach listy. Czyli tak wygląda menu, teraz postaram się go zminimalizować i przywrócić okno, no i tak to generalnie wygląda, jeszcze nie ma jakichś takich dźwięków na pisanie i na takie inne rzeczy, tak więc no. Myślę, że tak to by wyglądało.

Poprzednia 3 / 4 Następna