Forum

zakup komputera

!Archiwum

Poprzednia 20 / 26 Next

Lowca_Androidow

#381 ·

Gracjanie, są tu bardziej zorientowani ode mnie w aktualnym sprzęcie.
Ja osobiście polecałbym szukać Dell'a lub Asus'a, wiem, są droższe, ale moim zdaniem warte swojej ceny.
Modelu Ci nie polecę, wejdź na stronę x-kom.pl, można tam filtrować według producenta, ceny, ilości RAM i procesora itp, , coś na pewno znajdziesz.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

misiek

#383 ·

Mniej wydajne? A widziałeś serię Predator?
-- (Lowca_Androidow):
Ja miałem ultrabooka Toshiba, miał pprocka 1,3 4 rdzenie, 6GB RAM, grafika zintegrowana Intel HD Graphic i na tym maleństwie mogłem zainstalować i uruchomić grę Driver czy jakoś tak, przyjechał znajomy z Acerem, procek mocniejszy, pamięci RAM więcej, grafika dedykowana nVidia i naet nie można było zainstalować tej gry.
Jasne, że nie zawsze tak jest, ale Acer to ta mniej wydajna półka, ale jeśli nie ma być to używane do nie wiadomo jakich trudnych zadań to i jasne, można kupić, ja wyraziłem tylko swoje zdanie, ja bym nie kupił.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Lowca_Androidow

#384 ·

Miśku, jeśli weźmiesz Acera z parametrami identycznymi jak Asus czy Dell to zobaczysz różnicę.
Nie mówię, że nie mają wydajnych lapków, ale odstają od Asusa i Dell'a.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

johnson

#385 ·

Co do gamingowych to stałem raczej za asusami. Cuż. Zasugerowałem się gościem z komputronika, ale przynajmniej jak narazie jestem zadowolony. Fakt, 8gb, ale i7 6 rdzeni i gtx1660. Kiedyś może do nich znowu pojadę, co by mnie jeszcze ósemke dołożyli. Napewno inaczej się siedzi, niż na starym hp z anglii, który tylko i3 w środku miał.

pates

#386 ·

No to ja ci powiem Łowca, że w porównaniu z moim acerem, kolegi asus z identyko parametrami są równe sobie, więc tego.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

misiek

#387 ·

Nie, żeby coś, ale z tego co zauważyłem jeśli do końca nie wiesz, jaki chcesz kupić komputer to w każdym sklepie komputerowym jaki znam usilnie wciskane są Lenovo.
-- (johnson):
Co do gamingowych to stałem raczej za asusami. Cuż. Zasugerowałem się gościem z komputronika, ale przynajmniej jak narazie jestem zadowolony. Fakt, 8gb, ale i7 6 rdzeni i gtx1660. Kiedyś może do nich znowu pojadę, co by mnie jeszcze ósemke dołożyli. Napewno inaczej się siedzi, niż na starym hp z anglii, który tylko i3 w środku miał.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#388 ·

Znam to, znam zbyt dobrze hehe.

Lowca_Androidow

#389 ·

Lenovo, taka nijaka firma, a przejęła potężną firmę IBM, a szkoda, bo to były najlepsze lapki.

pates

#390 ·

Kiedy to było

Lowca_Androidow

#391 ·

ale było, na początku nawet działali pod podwójną nazwą, dołączane było logo IBM

johnson

#392 ·

Takiego IBM to u kogoś widziałem z 95 i trackballem. To tylko z zewnątrz. Nie odpalałem systemu i nie pytałem się o bebechy. Nie wiem. Narazie ten mój chodzi, a później zoboczymy. Dla mnie super to były Toshiby. Szkoda, że z tym znikneli z rynku i gdybym o nich jeszcze słyszał to może znowu zastanawiałbym się nad tym żółtym sprzętem. Może mnie wkręcili tu, ale jeszcze się okaże. Ekstremalnych warunków nie miał. Swoją drogą, hp pewnie ciągle się grzeją, a co z tymi omenami. Postarali się, czy kolejne oszustwo?

pates

#393 ·

Oskarze, moja domowa toshiba ciągnie hjedenasty rok i nadal wszystko działa perfekto.

johnson

#394 ·

Nie wiem, czy nie podobnie działała moja stara, która w pewnym momęcie poszła do kuzynów, no maksymalnie do jedenastki. Nie mogę se przypomnieć, w którym dokładnie roku ją dostałem. Aha. 2007 I możliwe, że gdzieś po dziesięciu skończyła swój żywot. Nie najlepsze parametry, Vista i xp na niej działały. Skończyła hyba na siódemce, ale sporo czasu temu to było, więc nie pamiętam.

pates

#395 ·

No moja od visty zaczynała, na 7 zakończyła i nadal na 7 stoi.

denis333

#396 ·

I znowu muszę bzdury prostować.
Seria lenovo thinkpad to jedne z lepiej wykonanych laptopów na rynku. Gamingowych legionów nie widziałem, ale kumpel ma już trzeci rok swojego legiona i sobie chwali.
Osobiście posiadam lenovo thinkpad e590, i sprawdza się on rewelacyjnie.

DJGraco

#397 ·

No tak, ale thinkpady mają niskonapięciówki prawda?

Lowca_Androidow

#398 ·

Denis, to, że Ty nie masz problemów nie oznacza, że każdy tak a, serwisowałem trochęlenowo i również z serii thinkpad i zawsze były problemy z serwisem, Tak samo mają problemy thinkpady jak aktualnie każdy producent, ale serwis jest do bani. Dla Ciebie to bzdury, dla mnie fakt, ale to już norma.

denis333

#399 ·

Zależy który. Choć akurat thinkpady z tego co wiem w większości mają niskonapięciówki.
Ale prawda jest taka, że w laptopach zawsze procki będą nastawione na mniejsze zużycie energi, czegokolwiek byś nie wybrał.
Ja osobiście ze swojego thinkpada jestem bardzo zadowolniony. I nawet te 8 gb ramu mi wcale nie przeszkadza.

denis333

#400 ·

Łowco. To, że w twoim przypadku był problem z serwisem lenovo nie oznacza, że u każdego tak będzie. Poza tym bardziej odnosiłem się do tego jojczenia że dzisaij to już nie ma dobrych laptopów. Co jest wierutną bzdurą, tylko trzeba wyjść poza swoje własne słyszałem że coś tam gdzieś u kogoś.
Poprzednia 20 / 26 Next