Ja tam nawet miałem ostatniego Athlona dwórdzeniowego. -- (johnson): Nie wiem, jak to jest w dzisiejszych. Do jednordzeniowych też mi się wydaje, że athlony były lepsiejsze niż pentiumy. Zaskoczył mnie też brazos. Nie wiem, czy to nie miał być konkuręt atoma do netbooków. Ciekawe też jest to, dla czego mikromięccy i sony zapukali do amd a nie intela. Dobra. To nie temat konsol, więc kończę.
Ja skończyłem hyba na xp i tyle, chociaż hyba jest jakaś stacjonara i laptop z czymś od amd, ale zadużo szukania i później instalacja nvdy, bo tam hyba stary we był. Nie chcę kłamać oczywiście. był se jakiś Sharp i składak.
w laptopach było montowane czasem i 2 tera hdd, a teraz znów cofamy sie wstecz do wartości w liczonych GB. Jak to dokładnie wygląda? Czy są lapki z SSD i HDD razem, żeby chociaż te 2tera mieć? Jakoś podpinanie i wożenie wszędzie dysków zewnętrznych mi się nie uśmiecha.
Owszem. laptopy z dodatkowym złączem sata na drugi dysk istnieją. niestety do małychnie należą. Więc musimy sobie wybrać pomiędzy wożeniem cięższego laptopa, a braniem ze sobą dość łatwego w transporcie dysku zewnętrznego.
Jak znajdziesz model z wymiennym dyskiem, a takie są to za dopłatą możesz poprosić o wymianę dysku na większy, ale obawiam się, że raz, stracisz gwarancję, dwa, lepiej z tym idź do innego sklepu, niż kupowałeś komputer. Chyba, że nie kupujesz w jakimś molochu typu Mediamarkt, to może taki normalny komputerowy sklep weźmie to pod gwarancję.
Hej, w niedalekiej przyszłości postanowię kupić nowy laptop. Mój MSI jest spoko, ale potrzebuję czegoś więcej. Wiem, ze mogę na internecie poszukać, alechcę się najpierw was spytać. Wymagania: ekran min 15 cali, 16 gb ram, 4 lub więcej rdzeniowy procesor jakiśdobry, obojętne co czy AMD czy Intel, mam hujaweia na AMD i śmiga. pełnowymiarowa klawiatóra złącze ethernet i hmdi.
Jak jesteś zadowolony to kup kolejnego Msi. Myślę, że akurat u nich coś z takimi parametrami znajdziesz. Popatrz też na Acer Predator, lub te gamingowe Asusy, seria chyba Rock. -- (DJGraco): Hej, w niedalekiej przyszłości postanowię kupić nowy laptop. Mój MSI jest spoko, ale potrzebuję czegoś więcej. Wiem, ze mogę na internecie poszukać, alechcę się najpierw was spytać. Wymagania: ekran min 15 cali, 16 gb ram, 4 lub więcej rdzeniowy procesor jakiśdobry, obojętne co czy AMD czy Intel, mam hujaweia na AMD i śmiga. pełnowymiarowa klawiatóra złącze ethernet i hmdi.
Byłem temu przeciwny, ale na legiony od lenovo możesz luknąć. Nie dałem mu narazie aż takiego wycisku, ale jak na gamingowy ceny będą ok, dla mnie solidny plastik, nie jest gruby. Dla mnie gamingowego nie przypomina. Są dwa wiatraki z dupy strony, raczej cichy szum. Można spać. Słyszałem chińszczyzna i lenovo, to od razu się odwracałem od tego, ale po dłóższym kożystaniu zmieniłem zdanie. Nie wiem, jak tam te wszystkie thingpady i inne, ale legion im wyszedł. Zmartwić może brak napędu, ale jak tak bardzo ci na nim nie zależy, to moim zdaniem możesz brać.
MSI na początku, jak wchodziły na rynek były super, tearz bym nie kupił, poszli w masówkę. Lenovo ma problemy z serwisem, Asus i owszem, ale trochę słabawe klawiatury, Acer, to taki Asus na słabszych jakościowo podzespołach, tego akurat unikam.Teraz trudno cokolwiek kupić, wszędzie schodzą z jakości.
Dobrze wiedzieć, że nie co gorzej z serwisem. Tu nie zrobili źle tego plastiku, czy kompozytu. Nie wiem, jak to nazwać. Obudowa się nie wygina, mocno zabudowali środek. Nie wiem, gdzie śruby, czy coś nie na zatrzaskach. Faktura klapy jest taka nie wiem dziwna, chropowata, co hyba chcieli tym podkreślić bardziej tą solidność.
Ja mam acera i nie nażekam. Fajna metalowa obudowa, cienki, nie wygląda jak gamingowe rgb cośtam, wszystkie wymogi spełnia model aspire 7. Nie jest też przesadnie drogi. Msi mają metalowe konstrukcje.
Nie wszystkie MSI mają metalowe konstrukcje, tak że tym nie należy się sugerować. Co do Acer,a, nie jest przesadnie drogi, bo na czymś muszą oszczędzić. Komuś pasuje, to i dobrze, każdy ma inne preferencje i oczekiwania.
@Łowca u mnie napewno oszczędzili na grafice, ale mnie na niej jakoś specjalnie nie zależy. Taki legion też tani jest. A msi nie wszystkie sa z metalu, ale takie też są.
Ja miałem ultrabooka Toshiba, miał pprocka 1,3 4 rdzenie, 6GB RAM, grafika zintegrowana Intel HD Graphic i na tym maleństwie mogłem zainstalować i uruchomić grę Driver czy jakoś tak, przyjechał znajomy z Acerem, procek mocniejszy, pamięci RAM więcej, grafika dedykowana nVidia i naet nie można było zainstalować tej gry. Jasne, że nie zawsze tak jest, ale Acer to ta mniej wydajna półka, ale jeśli nie ma być to używane do nie wiadomo jakich trudnych zadań to i jasne, można kupić, ja wyraziłem tylko swoje zdanie, ja bym nie kupił.