EltenLink

motoryzacja

Wróć do Inne

#61 misiek

Niedoceniane, a przez niektórych pewnie wręcz znienawidzone głównie przez polskie produkcje, do których akurat ja mam sentyment, no może po za Cinquecento czy Seicento, i przez podobno nieziemsko paskudną Multiplę. Też nie wiem do końca jak tam z blacharką, ale chyba bym wolał Fiata od Opla. Z tych starszych głównie mi się podobajom Palio i Stilo, no i nasz Maluszek i 125p. Maluch jaki był taki był, ale mam z nim najlepsze wspomnienia moich młodzieńczych lat.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-05-10 00:11

#62 mucha

no tylko zże fiat jest włoski alfa też nie doceniana a za nieduże pieniądze można mieć fajne wyposażone auto podwarunkiem że w dizlu bo benzyny w alfach to jest poraszka

2018-05-10 13:54

#63 mucha

nie no ale malucha czy dużego fiata nawet tu niewpisuj bo to jusz nie ta motoryzacja ale fakt maluszek miał coś w sobie każdy polak urodzony przed 2000 rokiem napewno nim jeździł teraz to bym takiego nawet mugł kupić fajny klasyk do trzymania pod kocem

2018-05-10 20:34

#64 misiek

Mucha- dlaczego nie? Klasyki zawsze na propsie. Alfa niedoceniana- co ty gadasz? Znam ludzi, którzy daliby się pokroić za to auto. Swoją drogą też mi się podobają, i tak wiem że są robione na fiatowskich bebechach. Czemu benzyniaków nie polecasz? Możei te szesnastozaworowe to faktycznie masakra, ale ósemki nie są złe.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-05-11 00:29

#65 mucha

no tmasz racje hodziło mi z tym poruwnaniem że maluch to jusz ne jest ten sam fiat

2018-05-11 08:10

#66 mucha

ale maluch to fajny klasyk a i jeszcze co do alfy ludzie je lubią bo są ładne ale też uchodzą za samochody dość awaryjne

2018-05-11 08:59

#67 mucha

stąd ludzie nie są przekonani

2018-05-11 10:27

#68 mucha

ja tam nie jestem za takimi automatycznymi systemami w autach komputer może zawieść

2018-05-11 14:13

#69 johnson

Swoją drogą znany common rail to wymysł fiatowców. Swoją drogą ciekawe, co se pomyśleli jak tamci wzieli sporą markę a mianowicie Chryslera. Swoją drogą czy gdzieś rok 2002 i trochę tam dalej nie chodziły przynajmniej diesle z Mietków? A co do kolejnego motoryzacyjnego guwna napewno nie kupił bym żadnej sraty taty, a tak po za tym Chevy to amerykaniec. Dobra starczy tego mojego wymądrzania.

2018-05-11 22:52

#70 johnson

A jeszcze co do fiatów. Mieliśmy kiedyś doblo. Moim zdaniem jeździł jak całkiem przyzwoity suv. Raz się no niestety zakopaliśmy, a jak wiadomożadnego drzewa ani wyciągarki z wranglera nie było. Mieliśmy też Suzuki Grand Vitarę, ale to już totalnie jakieś techniczne nieporozumienie. Co z tego, że 4wd, ale jak po lodzie pirułety można było robić a i nawet ten na pompowaniec potrafił tak szybko wbić się w śnieg, a nawet jakieś moim zdaniem mniejsze taniochy se lepiej radziły niż ten suv, o ile przez to mogę go do tej kategorii przypisać.

Edytowano 2018-05-11 22:58

#71 johnson

Ehh wybaczcie mi. Coś się nagle przypomni i trza kolejny post wysłać. Sporo egzotyków można było znaleźć w różnych gierkach. Jest fajna stronka, na której ludzie piszą co w takim wytworze się pojawiło. Przez kilka usłyszałem takie nazwy jak Panoz, Vector albo australijski Tickford. Wbijcie se na igcd.net to tam się wszystkiego dowiecie, co jest made for game, a co prawdziwe. Ktoś tam też musiał się nieźle na autach znać, bo sporo ciekawych bryk było w którejś z GTA.

2018-05-11 23:06

#72 misiek

Ja to nawet Daćki bym nie kupił a co dopiero sraty taty.

2018-05-11 23:49

#73 johnson

Jakiemuś hindusowi palma walneła w łeb, zrobił se firme, trzepie kase równo a biedacy nie mają hyba gdzie robić.

2018-05-12 10:52

#74 mucha

a ja wam powiem tak że jak nowy samochud bym miał kupować to hyba hiundaja bym kupił czy tam inną kije bo za 80000 można mieć fajnie wyposażone auto a pod względem awaryjności to sie robi powoli jedno i to samo tylko że za passata trzeba dać 2 razy więcej a nowy samochud to każdy pojeździ zwłaszcza że kija czy hiundaj są to proste konstrukcyjnie samochody

2018-05-12 11:03

#75 misiek

Johnson- no to akurat mu wolno. Całe szczęście- u nas jakoś się te auta nie przyjeły, z resztą nie wiem czy by zostały wypuszczone na polskie drogi, bo bardzo dużo aut azjatyckich nie przechodzi testów i nie mogom być dopuszczone do ruchu. Mucha- takie myślenie jak połowa Polski. Jak Daewoo weszło na rynek motoryzacyjny też wszyscy nagle się na to rzucili. I faktycznie były to auta na dosłownie kilka lat, bo je ruda zżerała.

2018-05-12 20:24

#76 mucha

ale z tego co wiem to akurat kija z blaharkąsobie dobże radzi znaczy słyszałem takie opinie

2018-05-12 20:25

#77 mucha

ale teraz jesteśmy w takich czasach że niewiadomo jak będzie z takimi vw czy audi teraz kupienie dizla nowego jest totalnie nie opłacalne jeśli hodzi o mnie brał bym autko w benzynie samej albo z gazem bo teraz fabrycznie gaz montują do aut w niekturych markach

2018-05-12 20:31

#78 misiek

Co do kijanki- możliwe, ale kiedyś jechałem jakimś Rio i przynajmniej w środku wyglądała tandetnie. Co do benzyniaków z lpg- pełna zgoda. Z resztą ja w ogóle bym dizla nie kupił.

2018-05-12 20:36

#79 johnson

Hmmmm ja bym się zastanowił. Fakt. Sami mamy benzyniaki, ale jak na dzisiejsze czasy z dźwięku nie są już takie straszne. Fakt. Wali od nich równo, ale hyba zwróciłbym uwagę na spalanie. Sam wolę, jak podmachą jest moc, co w dieslach w osobówkach jakoś tego nie widać. Nie wiem też, czy nie mają troszku dłuższej żywotności, chociaż jak na te czasy to czy wiele sprzętów żyje tak długo, jak kilkanaście albo dzieścia lat temu?

Edytowano 2018-05-12 20:49

#80 mucha

przedstawie ci takie coś dizel filtr dpf co nienadaje się na krutkie dystansy i jest drogie w utrzymaniu plus turbo plus pompowtryski wiem w benzynach nowych jest też turbina coraz częściej ale nowego dizla nie bo ten właśnie filtr dpf się zapych i niema on się kiedy wypalić

2018-05-12 21:57