EQ to korekcja częstotliwości. Warto w takim razie poczytać, w jakich częstotliwościach zawiera sięludzka mowa i jej elementy. Mogę poszukać jakichś filmików / artykułów o tym, tylko powiedz, jak z angielskim i cz ci nie przeszkadza, bo jest trochę więcej materiałów.
Co do kompresorów, to jużzależy do czego, choćsama nie lubiętakich odpowiedzi. TU pozostawięodpowiedź komuś bardziej kompetentnemu, bo dla mnie kompresory są jak baseball, puki ktośmi tłumaczy, rozumiem, co mówi, a jak kończy tłumaczyć, automatycznie kończę rozumieć. Jedno, co trzeba pamiętac, to że najpierw idzie korektor, a potem kompresor.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Pytanie, czego używacie do normalizacji, jeśli nie domyślnego? A jeśli reaperowej, to da siędo innej wartości, niż to 0 db? Bo właśnie słyszałam, że niezbyt bardzo.
Uwaga, wiadomość z ostatniej chwili polega na tym, że jak się przefiltruje akcje pod f4 pod kątem słowa normalize, to chyba przedostatnią opcją jest dopisana przez kogoś mądrego opcja normalizacji do zadanej wartości.
Witajcie, ja mam takie pytanie.
Powiedzmy, że mam sobie nagranie, które podzielę na trzy itemy,
ale zapisać chcę tylko i wyłącznie ten środkowy.
I wiadomo, że to nie mogę zrobić przez Ctrl Alt R,
bo to mi się wtedy zapisuje wszystko, wszystko, wszystko po prostu.
No chyba, że w tym okieneczku pod Ctrl Alt R da się coś ustawić, przestawić,
żeby się zapisało tylko i wyłącznie to, czego chcę zapisać, a nie wszystko.
Jeżeli ktoś ma pomysł, to będę wdzięczna. Dzięki.
Nie umiem to lepiej wytłumaczyć, natomiast myślę, że Tomek Bielecki będzie dokładnie wiedział, co ja mam na myśli i być może nawet będzie mi umiał tutaj w tej kwestii doradzić, być może będzie nawet umiał wytłumaczyć, co ja mam na myśli, bo on pewnie wie, co ja mam na myśli, tylko ja to nie umiem wytłumaczyć lepiej.
A ja znowu z nieustającą prośbą żebyście pisali o ile to możliwe. Posty głosowe mają być głównie do tego, czego nie da się napisać. np. prezentacje audio i inne takie.
okey no to jeszcze raz. mam sobie plik, który podzielę na 3 itemy. i chcę zapisać tylko średni item. jak to zrobić? no bo przez ctrl alt r się albo nie da, albo ja nie umiem. dziękuję,
Jest chyba skrót do renderowania itemu konkretnego, prócz tego możesz albo wywalić wszystkie inne itemy i wtedy wyrenderować albo przekleić go doo nowego projektu i wtedy wyrenderować.
This site uses cookies to enhance your experience.