Mieszamy

Reaper pytania i dyskusja

Started by DJGraco 596 posts last post 2 months ago Page 12 of 30

Chyba nie. Czemu zależy Ci na braku zmian w głośności ścieżki?

Ja podgłaśniam ścieżkę a później równam ją na 0 jak potrzebuję wyeksportować np. wav bez żadnych zmian na parametrach domyślnych.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

W sumie też można

Cześć

Mam surową sesje studyjną i chciałbym ją dopasować do tempa projektu. Jak przesunąć wszystkie ścieżki na raz w projekcie?

Moim sposobem jest zaznaczenie wszystkich item'ów i przesunięcie odpowiednio num4/6.
-- (piter9521):
Cześć

Mam surową sesje studyjną i chciałbym ją dopasować do tempa projektu. Jak przesunąć wszystkie ścieżki na raz w projekcie?

--
"Dies irae, dies illa,..."

Tak robię, ale i tak mi się rozjeżdża.

-- (AXM04):
Moim sposobem jest zaznaczenie wszystkich item'ów i przesunięcie odpowiednio num4/6.
-- (piter9521):
Cześć

--

--

Ustaw ripple na all tracks, przesuń pierwszy item i powiinno się wszystko dalej też przesunąć na wszystkich ścieżkach.

A ma to jakieś znaczenie, że ścieżki mają różną długość trwania?

-- (tomecki):
Ustaw ripple na all tracks, przesuń pierwszy item i powiinno się wszystko dalej też przesunąć na wszystkich ścieżkach.

--

Hej, Czy jest sposob aby odsolować lub odmiutować wszystkie ścieżki?

Tak zaznaczasz po prostu ctrl+a i dajesz solo lub mute

Nie powinno mieć znaczenia. Jest skrót do unsolo i unmute all tracks, ale nie pamiętam jaki.

w najnowszej osarze to jest Lewy Alt + F5 6 i 7 analogicznie do Mute, Solo i Armed.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Hej!
Da się jakoś przy nagrywaniu podkastu podpiąć gadanie nvda, żeby wychodziło razem z głosem na nagraniu? Bo tak szukam i szukam, i nie wiem, jak to ugryźć.

Bez jakiego mixera albo interface będzie ciężko. możesz prubować ze stereomixem ale to @Daszek może coś powie

Ewentualnie wirtualne kable.

Scarlett 2i2 mam. Styknie?

nigdy nie musiałem robić takich zabiegów. Najlepiej poczytaj o czymś takim, jak ReaRoute.

Nie styknie. :D wirtualne kable pozostają, przecież nvda nie skieruje na asio.

Ach, ta naiwność. XD Dobra, to z powrotem je zainstaluję. :D Dzięki. ;)