Co to pobierania w opus. TO jest wina youtube-dl, a nie eltena. Z najnowszą wersją youtube-dl właśnie są takie problemy, latego ja na Linuxie używam starszej wersji.
Mało jest tak klimatycznych rzeczy, jak wydawanie nowej bety Eltena o tej zdecydowanie nieludzkiej porze. :) Elten 2.2 Beta 3 właśnie się ukazała. Zawiera dalsze aktualizacje w systemie obsługi klawiatury i masę poprawek. :) Dobranoc, DP
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Pierwsz! No więc tak, klawiatura literek wcale nie gubi, ale jest inny problem: Zanim ona wyświetli "na ekranie" to, co ja szybko sobie napiszę, to mija jakaś minuta (no w zależności od długości tekstu). Chodzi o to, że po prostu reaguje z opoźnieniem. I to nie jest tak, że syntezator się przycina, tylko znaki pojawiają się bardzo wolno. Ja sobie piszę, program jest jakieś 3 zdania za mną, tak że syntezator nie wyrabia się prawie z czytaniem znakow i muszę czekać dość długo po napisaniu np. tego posta. Przez to nietetyteż gubi literki. I ponieważ on musi "skończyć robotę", to nie można skontrolować, co się napisało chwilę wcześniej. Opoźnienie jest duże. Niestety muszę powiedzieć, że jakieś 2 bety wcześniej nie było żadnego problemu z klawiaturą, a teraz jest gorzej.
I fakt, jak się doda komentarz pod własnym wpisem na blogu, to wyświetla się powiadomienie, co jest mylące.Jakieś 30 sekund czekania na to, żeby wyświetliło się to, co napisałam. :)
A u nie jak nie zjadało, tak zaczęło minimalnie zjadać litrki. I znów Elten chodzi jk by wolniej. W poprzedniej becie migało najlepiej. Ps. Specjalnie ni poprawiam będów, żeby zobrazować, jk to teraz wygląda przy przecięnym tempie pisania na klawiaturze.
Witajcie. Piszę, póki znowu zapomnę. Już kiedyś miałam o tym napisać, ale zawsze mi umykało. Moja propozycja, a raczej sugestia do zrealizowania. Przypuszczalnie, piszemy coś dłuższego i chcemy skasować więcej znaków niż jeden. Nie dałoby rady zrobić tak, że się przytrzymuje backspace, a tekst się kasuje i dopiero jak się puści, to przestaje się kasować? Bo przyznam, że nie raz by mi się to przydało, a pojedyncze wciskanie backspace'a po kilka/kilkanaście razy jest trochę.. Eee... żmudne, żeby nie powiedzieć uciążliwe. Pozdrówki. P.S. Teraz klawiatura śmiga aż miło, w poprzedniej becie strasznie mi gubiła literki.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."