EltenLink

#1 Celtic1002

Witajcie.
Po raz pierwszy spotykam się z tym problemem i nie wiem trochę, co jest przyczyną.
Do godziny 13 działało dobrze. Po trzynastej coś się stało i zaczęło działać źle. Po uruchomieniu przeglądarki, NVDa przestaje do mnie mówić. Nie mogę zrobić nic, mimo że próbuję. Ani wejść w menu, ani nic. To znaczy po ślepemu i przy użyciu narratora jestem w stanie robić niemal wszystko, poza właśnie wejściem w menu, natomiast z nvda nie mogę zrobić nic. Próbowałam zainstalować poprzednią wersję nvda, ale to na niewiele się zdało. Użyłam też ADW Cleanera i Ccleanera, ale to też nic nie pomogło.
Czy wiecie, może, co moze być przyczyną?
Mogłabym teoretycznie wziąć i postawić przeglądarkę na czysto, tylko zakładek mi szkoda. Natomiast pewnie tak zrobię, jeśli rozwiązania innego nie będzie.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-04-16 14:08

#2 piter9521

A jesteś zalogowana kontem google jeśli tak to nic nie powinnaś stracić.

2018-04-16 14:48

#3 Celtic1002

No jestem zalogowana.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-04-16 14:49

#4 nuno69

Prubowałaś restartu kompa?

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-04-16 15:08

#5 Celtic1002

Próbowałam.
Ale to dziwn sprawa była, już się naprawiło. Znaczy ja naprawiłam. Jeszcze raz wywaliłam nvdę i postawiłam i zadziałało. Ale przeglądarkę też wywaliłam, więc tak naprawdę nie wiem, co było przyczyną mojego problemu.

Anna Frankowska
2018-04-16 15:09

#6 Lowca_Androidow

Ale jeśli jest zalogowana i coś się wbiło do chroma to po ponownej instalce przywróci się wraz z tym gównem.
Same zakładki można zapisać do pliku i przeinstalować google chrome i nie włączać synchronizacji tylko potestować.

TEraz pytanie - czy NVDA nie gada tylko na chrome czy w ogóle ześwirowało?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-04-16 15:45

#7 mojsior

chrome jest naprawdę fajną i szybką przeglądarką i nawet startuje szybciej niż firefoks ale mam wrażenie że jeżeli chodzi o dostępność z nvda to jest tam jakiś brak konsekwencji bo czasem jak wyjdzie nowy chrome to niektóre elementy tej dostępności się potrafią popsuć, na szczęscie teraz odpukać jest dobrze

2018-04-18 18:04

#8 Puszkin

Dostępność całkiem spoko ostatnio jest, nawet już nie ma okienka chrome legacy window, ale stylu strony dalej nie wyłączę.

2018-04-21 18:38

#9 hryniek

Jak w menu nie możesz wejść o może f11 wcisłaś i masz pełny ekran.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-04-21 18:40

#10 hryniek

No i poza tym ze 2 dni temu wyszło nowe chrome, może tu coś teżposzło jeżeli nvda nie gada.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-04-21 18:41

#11 mojsior

nie ja mam najnowsze chrome i wszystko działa jak należy

2018-04-22 12:20

#12 hryniek

Coś się mogło wpierniczyć, a to już ciężkie jest potem do usunięcia. Poza tym moja wiedza z wszelakimi infekcjami jest dość nieaktualna, bo ostatnią poważną kiedy musialęm wsio przeinstalować była w 2008 roku i to na moje życzenie. Pamiętam w Firefoksie było coś takiego popularnego, że czymś zarażało i było nieznane nieznane i nie bardzo kto kolwiek wiedzial co z tym zrobić potem.

2018-04-22 13:15

#13 Puszkin

Nieznane nieznane w Firefoxie pamiętam, sam próbowałem na jednym kompie się tego pozbyć, ale tutaj chyba tylko postawienie systemu na nowo załatwiało sprawę. Jeśli chrome będzie tak chodził jak chodzi i style będę mógł wyłączyć to pomyślę czy się nie przerzucić z Mozilli.

2018-04-22 23:00

#14 Celtic1002

Ja postawiłam na czysto NVDA i Chrome i jest ok.

Anna Frankowska
2018-04-23 07:13

#15 Puszkin

Powie mi ktoś, jak przetłumaczyć stronę w google chrome? Nie mogę tego znaleźć.

2018-04-24 00:15

#16 mojsior

właśnie coś skiepścili, bo na niewszystkich stronach to się pojawia, nawet moja siostra ma z tym jazdy, najlepiej to użyć wtyczki do chrome używającej translatora

2018-04-24 09:59

#17 Lowca_Androidow

ja ak testowo uruchmiłem google chrome i za nic nie mogłęm wejść w ple edycyjne na google.pl aby wpisać szukaną frazę.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-04-24 11:22

#18 Puszkin

Próbowałem ten dodatek do translatora zainstalować, ale mi się nie instaluje.

2018-04-24 18:01

#19 hryniek

ja po prostu jak chcę przetrłumaczyć to wpisuję sobie na boku translate.google.pl, wkleja link do strony, klikam przetłumacz i jest, no chyba, że to o czym móicie jest jakoś dużo szybsze.

2018-04-25 17:59

#20 zywek

W kontekście się pjawiało przetłumacz stronę kiedys. ZNaczy spod f10

2018-04-27 23:07