"gdy z dziada zrobi się pan" - brak ataku at personam z adnotacją...
Back to Archiwum Eltena#1 camila
Droga moderacjo i administratorze..
Czy jesteście dumni z manipulowania wypowiedziami i wyglądem forum? Czy jesteście dumni, że forum jest tworzone de facto przez was, a nie przez użytkowników? Czy jesteście dumni, że wypowiedzi na forum nie mogą być liberalne i nie mogą wyrażać często pełnego poglądu autora? Czy jesteście dumni, że dostęp do niektórych informacji, szeroko dostępnych, jest ukrywany? Czy jesteście dumni z tego, że na forum wypowiada się tylko garstka użytkowników, większość ma prawa moderatora - z wypowiadających się na polskiej społeczności, i działa bezmyślnie z nadużywaniem swoich przywilejów? Czy jesteście dumni z tego, że najprowdopodobniej dostanę bana, bo napiszę coś niewygodnego? @polarus wspomniał kiedyś o tym do złudzenia przypominającym totalitaryzm... Jeśli jesteście z tego wszystkiego dumni, to powodzenia i wysokich lotów życzę...
#2 mustafa
Ostatnio administracja zastanawiała się dlaczego tak mało osób udziela się na forum, no to może znajdzie tutaj odpowiedź.
#3 denis333
A ja zgadzam się jedynie z częścią wysuniętych tutaj zarzutów. Bo osobiście uważam, że zbyt daleko posunięty liberalizm prowadzi do samozaglady tego świata. I tak na przykład: Promowanie używek podlega już łamaniu ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, oraz o wychowaniu w trzeźwości. A dobrze wiem, do czego koleżanka camila konkretnie pije.
Nie mniej jednak dzisiejsza sytuacja dot. wątku "jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu" dobitnie pokazała, że na niektórych stanowiskach moderatorskich w grupach siedzą w dalszym ciągu nieodpowiednie osoby.
Podobna sytuacja ma miejsce w grupie telefony komórkowe, gdzie jakiekolwiek zboczenie z tematu, choć by jeden post wynikał z drugiego traktowane jest zero jedynkowo, i wszystko jest czyszczone dokumentnie. To samo jest z przenoszeniem wątków, ale tutaj konkretnych przykładów nie chce mi się szukać. W każdym razie zainteresowane osoby będą wiedziały o co konkretnie chodzi.
Ogólnie odnoszę wrażenie, że niektórzy to chyba mają podnietkę jak czasami wykonają jakąś akcję na swoim obsadzonym stanowisku. Bo wiecie. jak człowiek się nudzi siedząc na tyłku w jednym miejscu to zaczyna się wiercić, co by go dupa nie bolała :P
#4 mustafa
To w ogóle zakażmy wszelkich rozmów na temat alkoholu, papierosów i leków, bo przecież ktoś może sobie pomyśleć, że coś tam coś tam. O narkotykach w ogóle nie piszę, bo przecież są nie legalne, ale będę Denisie pamiętał ten twój wpis, jak kiedykolwiek wypowiesz się na temat ulubionego piwa, czy smaku liquidu do epapierosa.
#5 nuno69
akurat wpis "Gadziny" na informatyce był bezpośrednio prośbą o łamany soft.
#6 denis333
@Mustafa. Tylko, że wtedy koleżanka podała skuteczny sposób na przygotowanie sobie odpowiednjiej mikstury. A to już nawet w prawie podlega jakimś restrykcjom.
#7 mustafa
Z tego co pamiętam to napisała, co się może stać po połączeniu X i Y, a nie co połączyć aby osiągnąć jakiś konkretny efekt. To jest różnica.
#8 camila
O matko... Chyba z tej akcji i "precedensu" jak to określił administrator zamknięty w bańce własnej zajebistości jestem najbardziej znana... Nie chodzi mi konkretnie o to, choć może trochę też, ale o różne wyrazy użytkowników, o to, by każdy czuł się tu bezpiecznie, bez skakania sobie wzajemnie do gardeł.
#9 denis333
@nuno nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, gdyż posty zostały usunięte, i nie mam się do czego odnieść. Natomiast powołując się na moją pamięć nigdzie nie padła prośba o podrzucenie scrackowanego softu. Nigdzie nie został udostępniony żaden link. Więc w czym problem?
#10 camila
Blind Help Project tworzy własną stronę na facebooku, gdzie publicznie udostępnia cracki do jawsów, finereaderów, czy inne pomocne witaminki. :-D także ten... :-D :-D :-D
#11 denis333
Oo to to. Jakoś krzywda im się nie dzieje. Swoją drogą ciekawe, jaki oni znaleźli haczyk. Bo to dziwne, żeby nikt tego jeszcze nie zamknął.
#12 camila
To chyba jakiś Afganistan, o jeju jeju, dziki kraj, gdzie zapomnianą wojną jest również heroina... Szkoła życia :-D
#13 mateponczas
Witam.
Tak sobie myślę, czytam i czytam i dochodzę do wniosku, kiedy wasza kłótliwa wojenka ma zamiar się skończyć?
1. Michał ma troche racji w tym co mówi, karina, nie zgrywaj niewiniątka, bo sama swoim zachowaniem próbujesz podburzać ludzi.
2. Jak tak dalej będzie, to zastanawiam się, kogo my przekonamy do Eltena, skoro co i rusz jest jakaś podjazdowa wojenka z Waszym udziałem? Z tego, co widzę, niepełnosprawni lubią wywoływać wojenki, byleby coś się działo.
3. Dobrze, że są grupy na Facebooku i nie są monotematyczne, tak jak tutaj.
4. Jak tak dalej będzie, to zamknięcie tego, na początku całkiem fajnego projektu nastąpi szybciej, nisz myślimy, a to wszystko przez Waszą niedojrzałość.
5. I kogo ze starszych ludzi chcielibyście tu zwerbować?
#14 gadaczka
Jest wątek Uwagi użytkowników do działań moderacji, więc w jakim celu został nowy założony?
#15 mateponczas
Michał, z YT dokładnie. Jakoś ja odtwarzam filmiki i inną zawartość z YT i jest ok, przeglądam posty na grupach Facebook i też jest ok. Mało tego, wolę korzystać ze stronki YT, niż z Eltena, bo Eltenowi długo schodzi wczytanie filmu, a nastronce raz, dwa, trzy i jest.
#16 denis333
No ale dla szanownej tutejszej moderacji zasugerowanie takiego rozwiązania problemu może skończyć się banem. Zajrzyj sobie na forum rozwój eltena do wszystkich wątków typu łooolabooooogaaa! Nie działa mi youtube!
#17 mateponczas
No wiesz, bo jak już tu wspominałem na priv Julicie i napiszę to tutaj i bez konsekwencji, Elten w obecnym kształcie, podkreślam w obecnym, to taka zabaweczka dla dzieci.
#18 denis333
Kolejny apel Dawida za 3, 2, 1.
#19 denis333
Ale rzeczywiście to wszystko tutaj powinno się znaleźć w wątku o uwagach do moderacji. Prędzej oni odnieśli by się tam do sprawy, niż tu.
Bo zapewne ten wątek potraktują zerojedynkowo. Więc gadaczka ma tu troszkę racji.
#20 camila
NIe wiedziałam, że taki wątek istnieje, z powodu właśnie, burdelu na forum i niezliczonej ilości wątków o jednym i tym samym. Więc przepraszam, i tu ni wiem jak wzmiankować. :-P