Wydania wersji beta

Elten 2.4 Beta 71

Started by pajper 19 posts last post 5 years ago Closed

#2 Edited

No, fajnie, tylko niestety w niektórych grupach mam 500 postów nieprzeczytanych.
Jak by dało się zaznaczyć informuj o nowych postach z 2 dni czy coś, to by było to wgl bardzo dobre, przynajmniej dla mojego sprawdzania Eltena. Sporo wontków po prostu wchodzę i sprawdzam żeby nie było nowych wpisów, ale nie wszędzie.
Teraz wygląda to od góry cyferkami:
500, 0, 350, 1750.
Z drugiej strony ciekawe ile ludzi ma ustawione na informowanie o nowych wpisach przed wontkami, jeśli mało, to ich to nie będzie mylić.
Tak czy tak, testuję dalej i wypowiem się jak się przyzwyczaję mocniej. To takie pierwsze wrażenia :D
edit: po prostu może w tym wyglądzie niewarto mieć włączonych info o liczbie nowych wpisów, bo poco skor o się sortują? Znaczy, poto żeby czytać wszystko na bierząco, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

nieno fajnie to jest zrobione, jak narazie testuje, lecz jak znajde jakiś błendzik lub zastrzerzenia, to tu dam znać.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Pamiętajcie, że to nie oznacza kolejności wg nieprzeczytanych postów tylko daty ostatniego. innymi słowy jesli w danej grupie zasadniczo nic się nie dzieje, ale akurat ktoś coś napisał trzy minuty temu, taka grupa mimo, że ma tylko jeden post wyląduje na górze przed grupą, w której może i dzieje się bardzo dużo, ale ostatni post był stworzony wczoraj wieczorem. Idę testować, ale jeśli to działa to ukocham tę funkcję wielce.

Widzę w głównym drzewie "English community" mimo, że nie jestem jej członkiem. Jednak nie widzę paru innych polskich rekomendowanych grup, w których równiez mnie nie ma. Ot, taki psikus.

Wygląda na to, że u mnie to działa dobrze, mam faktycznie grupy do których należę wg daty ostatniego wpisu. Podoba mnie się to. :)

A czy będzie możliwość ustawienia sortowania wg uznania czyli właśnie tak, alfabetycznie, lub tak jak było do tej pory?
Teraz pojawi się taka sytuacja, że jeśli w grupie nic się nie dzieje, to nie trafi ona na górę przez to że nic się tam nie dzieje i to się będzie napędzać.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

w menu kontekstowym masz aktualnie 3 sposoby sortowania jak się nie mylę, wybierz ten, który ci odpowiada i tyle, w sumie poto one są. Każdy inaczej przegląda, więc to by było mega dziwne jak by nagle Pajper zrezygnował z innych.
Co do aktywności grup, z jednej strony masz rację, ale z drugiej jak się pojawi tam nowy wpis, to od razu jest na górze i każdy ją widzi, więc jeśli nawet sam admin napisze coś raz na tydzień, to chyba będzie ok.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Tak w ogóle jeśli grupa jest niepopularna to chyba znaczy, że albo jest niepotrzebna albo zwyczajnie temat wymaga mało aktualizacji lub jest mało problematyczny. Napędzanie grup przez umieszczanie na górze to chyba średni pomysł, z resztą która z nich powinna znaleźć się na topie? Przecież jeśli ktoś na prawdę chce mieć coś pod ręką wystarczy, że doda sobie do szybkich akcji i ma zupełnie na wierzchu.

U mnie wydaje się, że funkcja sortowania działa prawidłowo.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Tylko jak kilka grup doda coś nowego, to możemy mieć tai sam układ, czyli np. rano patrzę na kompa, beta na 5 miejscu, za 3 godz, też beta na 5 miejscu, nie wiem czy nie dało by się jakoś fajnie zrobić żeby pokazywało nowe wpisy z od ostatniego przeglądani przed daną nazwą grupy.

Ładował się chwilę Elten jak esc dałem na wyjściu z wontku i efekt:
ELTENdialogScript 'Forum' line 140: ArgumentError occurred.

bad value for range

Tak btw, czemu nie da się zaznaczyć wszystkich jako przeczytanych gdy otworzyliśmy listę wątków w grupie przez shift +enter?

Czy dobrze mi się wydaje, że w ankietach gdy mamy możliwość wybrania tylko jednej odpowiedzi to zaznaczamy enterem, a jak kilku to spacją? Jak tak to jest to dziwne.
No i przy jednej możliwej odpowiedzi do zaznaczenia nie mówi nam nic, tyko dźwięk przy enterze, a przy możliwych kilku odpowiedziach do kliknięcia, mamy ładne słowo "oznaczone".

#15 1 like

Nie, przy wyborze jednej odpowiedzi po prostu zaznaczamy ją strzałkami i tab, a przy wielu zaznaczamy spacją.
Eh, trzeba to jakoś wreszcie wyjaśnić, bo wprowadza to w błąd. Ale nie wiem, jak.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

oo, nie wpadłbym na to.
Najprościej po prostu chyba dodać pole zaznaczone, niezaznaczone tak jak do wielu odpowiedzi, a jak ktoś nie zaznaczy i da tab, to zaznacza samo jak teraz. Tak czy tak, myślałem, że enter jest od tego i na to bym nie wpadł, wszędzie gdzie ankietę wypełniam, jednak coś wybieram, nawet jak to lista rozwijana jest, to i tak z chodzeniem tabem w Eltenie, to mi się nie kojarzy.

Jak wpiszemy coś do grupy i z niej wyjdziemy kursor jedzie na początek listy.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

przedfchfilą gdy wysyłałem wpis audio, to miałem komunikat, że wystompił nie oczekiwany bąd agentu elten.
raport wysłany został, więc mam nadzieje, że dotarł.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

1. Historia jak z wpisu nr 12:

"Script 'Forum' line 221: ArgumentError occurred.
bad value for range".

2. Oraz po wybraniu opcji "Wzmiankuj wpis":

"Script 'Forum' line 2494: LocalJumpError occurred.
return from proc-closure".