Kawa i jej rodzaje- forum głosowe

Święto kawy

Started by Milena132 10 posts last post 3 years ago

Transcription

Witajcie, dzisiaj mamy święto kawy, ja ostatnio przerzuciłam się na kawę rozpuszczalną, nie wiem dlaczego, bo jakoś tak mnie naszedł smak i ostatnio wypiłam łącznie z kawą z ekstresu małą, wypiłam ostatnio trzy kawy, a dzisiaj na razie jestem na pierwszej kawie, jedzę pierwszą kawę i coś nie mogę jej dobić. A miałam, chciałam zrobić, chciałam dobić tych kaw dużo z okazji święta kawy, no ale chyba jednak nie podołam, poza tym nie wiem jak mój organizm by się na to jakby zapatrywał, jakby się zachował, obawiam się, że mogło dodać różnie, a z drugiej strony po co się narażać na jakieś problemy, no ale taka sytuacja, dajcie znać ile wyście dzisiaj dobieli kaw z okazji dnia kawy. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Transcription

Ja powiem tak uczciwie, że ja nie wiedziałem, że jest święto kawy, ale dzięki Milena, że mi powiedziałaś, to będę miał to na uwadze. No ale do święta kawy muszę w takim razie poczekać do września.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam serdecznie, no dziękuję Milano tutaj, że powiedziałaś o takim święcie, przynajmniej dowiedziałem się, że jest takie święto we wrześniu, no i możemy sobie wtedy podczas tego święta wypić sobie kawkę lub jakieś tam inne i do tego zjeść ciasteczko czy jakieś tam inne ciekawe też rzeczy. Moim zdaniem jest to ciekawe święto i zobaczymy jak to tam będzie dalej, jak to ten. Podczas tego święta to ja w ogóle, no ja piję ogólnie dwa razy dziennie kawę, to tam mi nie potrzeba pić, nie wiem, trzy, cztery kawy dziennie czy nawet więcej, no po co mi to, jak mogę wypić sobie dwie kawy dziennie. Dzień i koniec. No to tyle z mojej strony, pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

przynajmniej tego dnia będzie pretekst żeby wypić dużo kaw i przy okazji zjeść coś do kawy słodkiego także jeszcze raz Milena dziękuję bardzo za tę wiadomość

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

no właśnie dlatego jak będzie to święto Łukaszu to musimy sobie wypić chociaż nawet dwie kawy a do tego możemy jakiś tam czas zjeść czy coś w tym rodzaju no to tyle, pozdrawiam

Transcription

No pewnie, w końcu konferencje już są, więc można nawet do siebie na Altynie zadzwonić w tym dniu i wypić parę kaw razem wspólnie i pogadać i coś przekąsić.

Transcription

Oczywiście Łukaszu, dlatego jak będzie to święto, no możemy sobie tam wypić kawkę i do tego coś tam sobie przegryźć.

Transcription

bo kawa jest smaczna i trzeba jej pić jak najwięcej.

Transcription

Dzień dobry, moi drodzy. Ja w tegoroczne święto kawy wypiłam jedną kawę, ale ja ogólnie nie czuję potrzeby tego, żeby iść za presją, więc w święto kawy wypiłam sobie po prostu jedną. Gdyby go nie było, to pewnie też bym ją wypiła. Tak samo jak nigdy nie czuję potrzeby, żeby obżerać się pączkami w tłusty czwartek i się tym chwalić, bo to jakoś tak nie jest w moim stylu generalnie, ale jedną wypiłam. Więc jeśli ktoś w tym roku pamiętał o tym święcie i pił, no było jakoś we wrześniu chyba, to też jeśli pamięta jeszcze, czy wypił i ile wypił i potrzebuje się tym pochwalić, to proszę bardzo.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transcription

Ja powiem szczerze, że jeżeli chodzi o święto kawy, no to ja się raczej na tym nie skupiam, gdyż po prostu kawę można pić codziennie tak naprawdę, a czy jesz święto, czy tego święta nie ma, to nie robi żadnej różnicy.