EltenLink

Magnetowid

Back to Tv i video

#1 dash

Cześć.
Postanowiłem kupić sobie magnetowid, lecz zastanawiam się nad dwiema rzeczami:
1. Czy taki sprzęt współpracuje z telewizorami obecnych czasów i dekoderem by z niego nagrywać?
2. Jak coś takiego w ogóle podłączyć?

Ulotka, miouuuu!
2020-09-25 09:54

#2 misiek

Najlepiej kablem z wtyczką euro 2x, ale te starsze magnetowidy nawet nie miały tego złącza, przykładowo mój Sony z pierwszej połowy lat 90. Gdy już wybierzesz odpowiedni model, to koniecznie zapytaj się sprzedawcy czy ma wtyk na euro złącze. Tak podłączysz najprościej. Oczywiście, możesz bawić się w kable hinh, ale wtedy za każdym razem będziesz musiał przestawiać telewizor na av, a nie w każdym modelu jest to takie łatwe. Ewentualnie możesz jeszcze podłączyć poprzez przewód antenowy, ale to znowu będziesz musiał albo kupić kostkę z kilkoma wejściami ii przełącznikiem. Chyba, że dekoder posiada kilka wejść antenowych. Jak magnetowidy działają z nowymi dekoderami nie było mi dane sprawdzić.
-- (dash):
Cześć.
Postanowiłem kupić sobie magnetowid, lecz zastanawiam się nad dwiema rzeczami:
1. Czy taki sprzęt współpracuje z telewizorami obecnych czasów i dekoderem by z niego nagrywać?
2. Jak coś takiego w ogóle podłączyć?

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-25 17:45

#3 daszekmdn

Nie wiem co ten dekoder posiada, natomiast będę w tej sprawie dzwonić do UPC.
Tak BTW, nie jest to kolejny dodatek do mojego analogowego hobby, tylko planuję to zrobić z konieczności.
W dekoderze jest niby nagrywarka, ale nie można tych nagrań nigdzie przetranswerować a po za tym nie umiem jej używać. Kasety VHS sąniezbyt poręczne, ale czasem po prostu chciałbym coś nagrać gdy nie ma mnie w domu, a taki sprzęt ma nagrywanie na życzenie.
Są streamy Online, ale działają jak chcą, a mój internet też robi na co ma tylko ochotę więc nie jest to stabilne.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-26 04:26

#4 Lowca_Androidow

O ile się nie mylę do UPC jest niezbędny dekoder DVB-C, i magnetovid musiałby takowy posiadać, wiem, że starsze telewizory taki dekoder posiadały.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-26 09:26

#5 misiek

U mnie pod plazmą z 2007 r działał jeszcze bez problemu, ale jak pod lcd z 2012 to już nie mam pojęcia.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-26 17:54

#6 Lowca_Androidow

Ale nie chodzi o samoprzesłanieobrazu i dźwięku do TV, ale o możliwośćodbioru sygnału kablówki UPC przez tuner magnetowida

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-26 18:12

#7 misiek

To tu w obecnych czasach może być problem, ale może niech wypowie się ktoś mądrzejszy ode mnie. W prawdzie ostatnie nagrania jakie wydziałem z vhs były z 2017 r, ale holera wie, czy nie były z naziemnej.
-- (Łowca_Androidów):
Ale nie chodzi o samoprzesłanieobrazu i dźwięku do TV, ale o możliwośćodbioru sygnału kablówki UPC przez tuner magnetowida

--

2020-09-27 01:27

#8 daszekmdn

Ale mi chodzi o spięcie magnetowidu z dekoderem tak jak telewizory się kiedyś spinało chyba nie wiem nie znam się.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-27 03:24

#9 Lowca_Androidow

No to może być problem, u mnie dekoder jedynie ma wyjście HDMI, a zdaje się, że nie ma magnetowidów z HDMI, nie wiem jak z przjściówkami z HDMI na Eurozłącze i czy to zabangla, lub HDMI na chinch w zależności w jakie gniazda jest wyposażony magnetowid.

2020-09-27 09:18

#10 misiek

Niektóre dekodery mają eurozłącze, w tym mój polsatowski i naziemne starsze, niektóre naziemne też mają podwójne wejście antenowe, hinhe też mają głównie naziemne. Jak to jest z twoim Upc to nie mam pojęcia,. W moim polsatowskim zdaje się, że niema hinh, ale jeszcze to sprawdzę. Jak nie wiesz jak wygląda wtyk na eurozłącze, to zobacz w swoim czy jest takie szerokie wejście, całe dziurkowane.
-- (daszekmdn):
Ale mi chodzi o spięcie magnetowidu z dekoderem tak jak telewizory się kiedyś spinało chyba nie wiem nie znam się.

--

2020-09-27 18:11

#11 Lowca_Androidow

Ale z tego co zrozumiałem to chodzi o dekoder UPC, a ten nie posiada eurozłącza

2020-09-27 18:22

#12 misiek

Skoro tak to nic nie zrobisz, chyba że posiada hinhe.
-- (Łowca_Androidów):
Ale z tego co zrozumiałem to chodzi o dekoder UPC, a ten nie posiada eurozłącza

--

2020-09-28 01:36