Można albo przejść do fazy domykania wersji 2.4, porzucając tymczasowo rozmowy głosowe i pozostałe propozycje, albo jeszcze dalej przesunąć premierę.
W najbliższych dniach podejmę w tej sprawie decyzję.
Argumentem za utrzymaniem 24 października jest oczywiście fakt, że data publikacji była już dwukrotnie przesuwana.
Argumentem za odczekaniem jest to, że Elten 2.4 miał być przełomową wersją, po której priorytet dostaną strona i mobilki, tym czasem zaś przygotowywanie się na Eltena 2.4.1 albo 2.5 jeszcze bardziej wszystko odsuwa i komplikuje.
Jak zwykle proszę was o opinie.
Scenariusze są dwa:
1. Przerywamy realizację wszystkich propozycji prócz premium, spinamy się z testowaniem i wydajemy obecną betę 66 (z poprawkami) jako 2.4, następnie na za kilka miesięcy, prawdopodobnie sierpień 2021, odsuwamy rozmowy głosowe i funkcje moderacyjne/blogowe.
2. Odsuwamy premierę 2.4.
I tu są trzy możliwe terminy:
A. 24 listopada.
Ale to dość krótki termin, a ja nie mam pojęcia, kiedy dostanę decyzję serwisową, zaś przesuwać znowu?
B. 24 grudnia.
Czyli Wigilia. Sporym ryzykiem jest jednak to, że to święta, a więc i moja, i testerska aktywność są bardzo ograniczone i w razie jakiegoś błędu, wszystko się opóźni.
Zaletą jest oczywiście dodatkowy prezent pod choinkę.
C. 1 stycznia.
Czyli premiera noworoczna.
Zapraszam do dyskusji.
Ale postaram się bardzo krótko.