EltenLink

Przyszła nazwa projektu

Back to Archiwum Eltena

#41 daszekmdn

Ale tak w zasadzie po co zmieniać adresy internetowe?
WG mnie Elten.net jak jest teraz jest OK gdyż definiuje on aspekt społecznościowy portalu który jest najważniejszy.
Plus domeny typu link, me, etc są droższe od zwykłych.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edited 2020-09-13 15:14

#42 pajper

Adres elten.net byłby super. Ale nie mamy adresu elten.net, mamy adres elten-net.eu, który jest tragiczny.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-09-13 15:23

#43 misiek

W sumie to mi się podoba. Zawsze nazwe można skrócić do Elten, czyli tak jakby Elten pozostaje dalej Eltenem.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-13 17:21

#44 daszekmdn

No i właśnie o to chodzi :).

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-13 17:37

#45 zywek

Ta, a potem się dziwicie że hajsu nie ma. Ja pier... takie wczasy.

2020-09-14 00:11

#46 pajper

Koszty domenowe nie są pokrywane przez użytkowników. Zbierana kwota dotyczy tylko serwera i tylko jakieś nadwyżki byłyby na to kierowane.

#StandWithUkraine

2020-09-14 00:19

#47 zywek

Nieważne. Koszty, albo koszta, to jest wszystko to samo. 4 domeny to więcej niż jedna.

Edited 2020-09-14 00:21

#48 pajper

A wyobrażasz sobie utrzymywanie wszystkiego na jednej? Blogów, Eltena, maili? Bo ja za takie coś dziękuję.
Chodzi tu i o przejrzystość, i ogarnianie tego.

pajper.blog.elten-net.eu
albo, co gorsza:
blogwspoldzielony.s.blog.elten-net.eu

Sory, ale jeśli Wordpress ma mieć sens, to nie z takimi domenami. elten.blog to super pomysł.

#StandWithUkraine

2020-09-14 00:25

#49 nuno69

Ale elten.app jest ez sensu, userzy i tak nie będą z tego korzystali, czyli api.elten.link byłoiby OK.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-14 10:04

#50 pajper

Pełna zgoda, to z myślą o mobilkach, a konkretnie o Apple i ich zasadach oznaczania aplikacji

#StandWithUkraine

2020-09-14 10:14

#51 nuno69

Czyli aplikacja nie może łączyć się z adresem x.yz, czy na przykład api.x.yz? Ciekwe, czemu.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-14 12:01

#52 pajper

Nie nie, chodzi o to, że Apple używa do identyfikacji aplikacji i jej podpakietów rewers domeny, czyli elten.app daje app.elten. I raczej kręci nosem na jakieś inne domeny.
Wiem, że potrafią nawet odrzucać domeny pl, oni chcą jakieś org, com, app... Pod tym względem elten-net.eu była problematyczna, ale że do appki daleka droga, na razie się nie przejmowałem.

#StandWithUkraine

2020-09-14 13:03

#53 nuno69

Aa, rozumiem. Ciekawe zatem, dlaczego w przypadku Telegrama przeszło "PH".

2020-09-14 16:29

#54 Julitka

Czyli jak będzie brzmiał adres e-mailowy typowego użytkownika?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-14 16:54

#55 zywek

2020-09-14 17:50

#56 nuno69

2020-09-14 18:11

#57 Julitka

@Żywek Dzięki, przynajmniej było kreatywnie. :)
@Nuno Dzięki, było merytorycznie. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-15 12:09