Przyszła nazwa projektu
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Wraz z premierą wersji 2.4 (24 października) planuję zmienić nazwę portalu. Nie ukrywam, mam kilka pomysłów, ale najpierw posłuchałbym waszych propozycji. Zachecam więc do burzy mózgów, termin 24 września. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 balteam
talk talk - takie nasze polskie gadu gadu :D
Nazwy chyba powinny być krótkie i nawet jak polskie, to łatwe do zapisania w obcych językach.
Jakaś agresywna nazwa by mogła być, z power, czy coś :D
#3 pajper
To mnie się kojarzy z siecią komórkową, która kiedyś istniała. Nazywała się "Tak-tak" czy coś takiego.
#4 nuno69
Tak Tak to była oferta sieci Era, nie istniejącej już z resztą.
#5 gadaczka
Pytanie, czy chcesz w nazwie mieć sugestię grupy odbiorczej, jakieś blind coś, czy nie.
#6 nuno69
Blind X zniechęca większośc "normalnych" niewidomych, także to byłoby ryzykowne. Może jakaś "Ariadna" lub jej pochodna? Jako miejsce gdzie wiele rzeczy można odnaleźć, uzyskać pomoc ETC.
#7 pajper
Większość z nas jest przewrażliwiona na nazwy zawierające Blind, ja gtakże. :D
#8 Julitka
Talktalk byłoby dobrze, ale Talktalkowicze...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#9 balteam
talktalkersi :D
#10 balteam
Jak zaczniemy odmieniać nazwy to większość brzmi dziwnie:
messengerowicze, telegramowicze, whatsapowicze.
Myślmy dalej skoro to burza:
1 cyklop - w końcu oko stracił.
2 cośz przedrostkiem mi- miapp, cokolwiek, może xiaomi as dosponsoruje.
Najlepiej miwatch, toj eszcze nazwę odkupią :D
3 mask - Jak by coś jeszcze doszło z szyfrowaniem lepszym, jakieś opcje prywatnościowate....
4 Indra - Elten stanie się komunikatorem wszystkich komunikatorów.
Co do ariadny, to już jest coś takiego, jakaś aplikacja, czy fundacja, coś związanego z niewidomymi, przynajmniej tak kojarzę.
#11 edigorn
No cóż, szkoda troszeczkę sześciu lat ELTEN'a. :) Rebranding to dobre rozwiązanie jeśli ma iść za tym zupełnie nowa jakość. Jeśli mają być zaoferowane nowe usługi, opcje, możliwości. Robienie tego wraz z debiutem wersji programu 2.4 jest troszeczkę przedwczesne.
Nie rozpisując się zbytnio, moja propozycja jest następująca.
- Nazwa aplikacji, programów klienckich "Eltenlink".
Starlink, projekt Maska, ma zapewnić szybki dostęp do internetu na całym świecie. Eltenlink łączy, integruje osoby niewidome, niedowidzące.
- Nazwa domeny "elten.link" w miejsce "elten-net.eu".
- Nazwa domeny "elten.blog" w miejsce "eltenblog.net".
Obie domeny naturalnie są wolne.
Tyle na obecną chwilę.
Pozdrawiam słonecznie
Patryk Doering
#12 misiek
Jest dobrze tak jak jest. Elten przez 6 lat był Eltenem, ludzie w tym ja się przyzwyczaili i tak powinno pozostać.
#13 Lowca_Androidow
Również jestem za pozostawieniem, ale coś gdzieś było mówione, że ta nazwa jest zajęta czy coś w tym stylu, coś, że to jakaś firma produkująca buty w Niemczech czy coś takiego, ale jak to się ma do Polski?
Jeśli aktycznie nie możemy używać nazwy Elten to proponuję po prostu dodać jaiś przełącznik, coś w stylu E-lten, El-ten, El-Ten, Elte-n.
Nazwa Elten jest już rozpoznawalna, 6 lat to szmat czasu, nowa nazwa to tak jakby zaczynać od nowa, z gratami po poprzednim właścicielu.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#14 magmar Archived
Też bym zostawiła, dlaczego chcecie to zmieniać?
#15 tomecki
Nie jestem Dawidem, ale podejrzewam, że chodzi o nienajlepsze skojarzenia z nazwą Elten, a po za tym słynny już problem firmy od butów czy co to tam było o identycznej nazwie.
#16 magmar Archived
Skoro przez 6 lat nie było z tym problemu to dlaczego chcecie to zmieniać?
#17 misiek
Też jakoś nie wierzę w ewentualne wonty jakby nie patrzeć całkowicie innej firmy. Ani ta sama branża, ani my dla nich konkurencją. Strona przez 5 lat sobie wisi, dołączają ludzie z za granicy, na goglach można nas znaleźć, więc jakby ktoś z tamtej firmy miał się doczepić to zrobiłby już to dawno temu. Takie moje zdanie. Gdybym się uparł to spokojnie znalazłbym te same nazwy firm o kompletnie innej branży.
#18 daszekmdn
Złe skojarzenia? Jeśli ludzie dostaną info o nowym projekcie a okaże się on tym samym, to będą one jeszcze gorsze.
Coraz lepiej się tutaj dzieje :/.
#19 Lowca_Androidow
Zmiana nazwy bo się paru osobom kojarzy? Bez sensu. Ja np. dopóki tutaj nie zostało o tym nadmienione nawet nie wiedziałem o istnieniu takiej marki.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#20 djsenter
Jestem na nie co do zmiany