EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#401 papierek

Czasami jeszcze warto czytać pieprzone readme, jak ma się jakieś wątpliwości względem działania tego pieprzonego czy tam popieprzonego programu.

po co mi sygnatura?
Edited 2021-01-27 05:24

#402 papierek

Zanim znowu ktoś na mnie nakrzyczy, że znowu odsyłam do readme, to słuchajcie zasadę działania.
Wiem, że mało kto czyta całe helpy i readme i inne podobne do różnych programów, ja sam czytam raczej oszczędnie, ale to się zwykle robi tak. Nie wiem czegoś, a jak czegoś nie wiem, to otwieram to nieszczęsne readme, otwieram wyszukiwanie tutaj akurat nvda/ctrl/f, w mozilli z resztą tak samo, wpisuję słowo sygnatura, ewentualnie sygnatury i już. Czytam interesującą mnie część. I dobrze by było, gdyby chociaż połlowa użytkowników wiedziała, jak z tego wszystkiego korzystać. Powiedzmy sobie szczerze, nie przeczytałem nigdy w życiu całej pomocy do nvda, ale jak dojdzie nowa opcja, może nie rozumiem jak ona działa, nie pamiętam jakiegoś skrutu, czy znowu ciekawi mnie, czy nvda obsłuży moją nową linijkę brajlowską, albo nie wiem, nie rozumiem stosowanej przez NVDA nawigacji objektowej, otwieram helpa, wpisuję objektowa i jest. Po to są te wszystkie readme, helpy i inne tego typu dokumenty.
A tutaj mamy aż dwa! takie dokumenty, bo jeszcze jest informacja o migracji.

po co mi sygnatura?
2021-01-27 05:37

#403 zvonimirek222

I oczywiście, pocoś to readme, nawet i do marnego NVDA się tłumaczy z wersji na wersję, żeby użytkownik czerpał wiedzę sam i nie zadawał niepotrzebnych pytań.
-- (papierek):
Zanim znowu ktoś na mnie nakrzyczy, że znowu odsyłam do readme, to słuchajcie zasadę działania.
Wiem, że mało kto czyta całe helpy i readme i inne podobne do różnych programów, ja sam czytam raczej oszczędnie, ale to się zwykle robi tak. Nie wiem czegoś, a jak czegoś nie wiem, to otwieram to nieszczęsne readme, otwieram wyszukiwanie tutaj akurat nvda/ctrl/f, w mozilli z resztą tak samo, wpisuję słowo sygnatura, ewentualnie sygnatury i już. Czytam interesującą mnie część. I dobrze by było, gdyby chociaż połlowa użytkowników wiedziała, jak z tego wszystkiego korzystać. Powiedzmy sobie szczerze, nie przeczytałem nigdy w życiu całej pomocy do nvda, ale jak dojdzie nowa opcja, może nie rozumiem jak ona działa, nie pamiętam jakiegoś skrutu, czy znowu ciekawi mnie, czy nvda obsłuży moją nową linijkę brajlowską, albo nie wiem, nie rozumiem stosowanej przez NVDA nawigacji objektowej, otwieram helpa, wpisuję objektowa i jest. Po to są te wszystkie readme, helpy i inne tego typu dokumenty.
A tutaj mamy aż dwa! takie dokumenty, bo jeszcze jest informacja o migracji.

--

Student studentowi wszystko
2021-01-27 10:35

#404 mateponczas

Wiem, że to nie na temat, ale, dlaczego uważasz, że NVDA jest marne?

2021-01-30 16:35

#405 pajper

Witajcie! Od dzisiaj testujemy w ramach wersji beta płatności w systemie Paypal. Na razie wszystko wydaje się działać.
Jeśli nic się nie popsuje, taka forma zapłaty zostanie udostępniona w ciągu kilku dni.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edited 2021-04-14 17:33

#406 Paulinux

Jako przykładna beta testerka sprawdziłam, działa

Happy hacking
2021-04-15 12:20

#407 pajper

Udostępniony został Elten w wersji 2.4.1.3, w którym możliwe jest płacenie poprzez Paypal. Przy uwzględnieniu tej metody płatności nie obowiązują miesięczne limity.

#StandWithUkraine

2021-04-16 20:27

#408 pajper

Uwaga! Od dzisiaj do 10.05 obowiązuje ważna promocja.
Osoby, które od dzisiaj do tego dnia zapłacą za Pakiet Sponsorski, czy to przez Paypala, czy przelewem, otrzymają go na 13 miesięcy w tej samej cenie 150 zł. Oferta dotyczy osób, które nie kupowały jeszcze pakietu sponsorskiego.
Raz jeszcze bardzo dziękuję wszystkim wspierającym nasz portal!

#StandWithUkraine

2021-04-19 10:37

#409 piter9521

W pakietach premium jak się wybierze dany pakiet i wybierze się przelew zwykły to dwa razy jest powturzona informacja:
Poniżej znajdują się dane do przelewu.
To moim zdaniem do poprawki.

2021-04-21 07:33

#410 mucha

aktywowanie z kodu też nie działa

2021-04-22 19:05

#411 pajper

Od wersji 2.4.2 pojawiła się możliwość konwersji już posiadanych pakietów premium na pakiet sponsorski. W tej konfiguracji cena jest obniżana i aktywowany jest pakiet sponsorski na okres roku.
Dokładną cenę w waszym wypadku możecie zobaczyć w menu pakietów premium.

#StandWithUkraine

2021-05-15 20:28

#412 pajper

Uwaga!
Elten 2.4.3 wprowadzi nowy pakiet premium, nazwany "Reżyser".
Pakiet ten będzie zawierał funkcje przydatne przy prowadzeniu profesjonalnych konferencji, audycji czy nagrań, w tym między innymi bezpośrednie strumieniowanie konferencji do radia Internetowego, automatyczne zapisywanie na serwerze nagrań, proste narzędzie do edycji audio czy zarządzanie strumieniami innych użytkowników w administrowanych kanałach. Pełna lista korzyści ukaże się wraz z Eltenem 2.4.3.
W związku z tym nieco zmieni się rozkład pakietów premium.

1. Ceny pojedynczych pakietów (Kurier, Audiofil, Skryba, Reżyser):
* 5zł miesięcznie
* 40zł rocznie
2. Pakiet wspólny, zawierający wszystkie pakiety dostępne w momencie zakupu:
* 18zł miesięcznie
* 150zł rocznie
3. Pakiet sponsorski zawierający wszystkie pakiety dostępne w momencie zakupu i wprowadzone w czasie jego trwania, a także dźwiękowe oznaczenie sponsora i wpis na listę sponsorów:
* 200zł rocznie

Zmiany w cenach wejdą w życie od dnia 10 lipca.
Wszystkie osoby, które do tego dnia zakupiły lub zakupią pakiet sponsorski w obecnej cenie 150zł, zachowają go na dotychczasowych warunkach w całym czasie jego trwania, tj. otrzymają za darmo pakiet "Reżyser" w momencie ukazania się Eltena 2.4.3 i zachowają dźwiękowe oznaczenie i wpis na liście sponsorów.

#StandWithUkraine

2021-07-06 22:38

#413 Paulinux

Czemu pakiet sponsorski nie ma dystrybucji miesięcznej?

Happy hacking
2021-07-06 22:45

#414 pajper

Z kilku przyczyn. Tu zakładam, że ktoś jest sponsorem i chce wspomóc projekt, bardziej traktuję to jako wsparcie, niż zakup, oczywiście mówię o traktowaniu personalnym, a nie prawnym.
Ważniejsza przyczyna jest taka, że starałem się poustawiać ceny roczne jako opłacalniejsze od miesięcznych. Przy zakupie wszystkich pakietów, płaci się 18zł miesięcznie, czyli rocznie 216, już więcej od wartości sponsora.
Podchodząc do sprawy uczciwie, sponsorski pakiet nie jest jakoś wybitnie przekonujący, chyba że w jego trakcie pojawi się nowy pakiet premium. To 50 zł traktuję jako wsparcie portalu, pokazanie, że się chce wspierać tę ideę.
Gdyby rozpisać to miesięcznie, pewnie cena musiałaby wynieść jakieś 25zł, a więc dałoby to jeszcze większą przepaść wobec zakupu pakietu wspólnego.

Mógłbym ustawić cenę sponsora na 20zł miesięcznie, ale wtedy byłoby to prawie tyle co pakiet wspólny, a dla mnie priorytetem jest zapewnienie Eltenowi stabilnego finansowania, dużo stabilniejsze jest zaś przekonywanie ludzi do płacenia rocznie, niż miesięcznie, gdy mogą o Eltenie zapomnieć, znudzić się, zmniejszyć pakiet itp.
Miesięczne opłacanie pakietów chcę więc zrekompensować odrobinkę większymi wpływami.

Wyjaśnię, jaką zasadą się kierowałem.
Załóżmy, że dwie osoby kupują pakiet zwykły miesięcznie. Gdyby kupiły go rocznie, mielibyśmy 80 zł na Eltena.
Jedna się bardzo szybko nudzi, po trzech-czterech miesiącach. Druga doczekuje do końca.
Suma daje nam ok. 80 zł, czyli nie jesteśmy na tym stratni.

#StandWithUkraine

2021-07-06 22:54

#415 pajper

Niespodzianka, od wersji 2.4.2.2 można wykonywać płatności Blik bezpośrednio z Eltena. :)
Jednocześnie przypominam, że do piątku godz. 12:00 obowiązuje promocja: za każdy wykupiony rok pakietu sponsorskiego, 3 miesiące gratis!

#StandWithUkraine

2021-09-07 09:59

#416 daszekmdn

A można już płacić zwyczajnie przelewem online?

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2021-09-07 11:40

#417 pajper

Tak, przez Przelewy24, już od dość dawna.

#StandWithUkraine

2021-09-07 11:40

#418 Zuzler

A jak do tego blika dotrzeć? Bo tak grzebię, grzebię i nie mam pomysłu.

2021-09-07 12:12

#419 balteam

Wchodzisz w wykup pakiet czy tam przedłuż i potem maszz metodę płatności, przelewy 24, w każdym razie druga opcja chyba to blik po prostu

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-09-07 12:13

#420 papierek

tak, obok przelewów 24. Zawsze możesz zapłacić blikiem na stronie, używając opcji przelewy24

po co mi sygnatura?
2021-09-07 12:14