Zdarzenia techniczne
Back to EltenLink#221 pajper
Kolejne łatki zaimplementowane.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#222 balteam
Chyba teraz jakieś ataki na blogi, bo padły.
#223 lukasz1993258
ludzie czy wam co nowego ładóje sie z prentkościom światła?, bo mi od wczoraj tak, dawidzie nie wiem co zrobiłeś, ale teraz naprawde co nowego działa fajnie.
#224 misiek
Potwierdzam.
#225 Adasadula
Tak, bardzo na + optymalizacja
-- (lukasz1993258):
ludzie czy wam co nowego ładóje sie z prentkościom światła?, bo mi od wczoraj tak, dawidzie nie wiem co zrobiłeś, ale teraz naprawde co nowego działa fajnie.
--
#226 pajper
Witajcie!
Odpisuję i odpowiadam regularnie na kilka pytań, więc poniżej kilka podsumowań jeśli chodzi o aktualny status Eltena.
1. Dlaczego blogi głupieją przy dodawaniu wpisów i komentarzy?
2. Dlaczego Co nowego znów tak wolno działa?
3. Dlaczego serwer się wysypuje?
Na powyższe odpowiedzią jest nowa wersja WordPressa, która kompletnie rozsypała optymalizację serwisów multisite. Problem nie jest związany z Eltenem i musimy albo czekać na rozwiązanie po stronie WP, albo szukać obejścia.
Staram się grzebać przy tym drugim, ale z czasem jest jak jest...
4. Dlaczego czasami nie działają konferencje?
Udało mi się odizolować wreszcie ten problem i będę pracował nad rozwiązaniem. Z jakiejś przyczyny po wyczerpaniu puli CHID, czyli kiedy przejdzie 65535 rozmów lub kanałów, zamiast licznik się resetować, idzie dalej i nadpisuje następne dane bajtami.
Będę starał się to poprawić, na szczęście i nieszczęście problem jest rzadki.
5. Dlaczego wiadomości prywatne działają jak krew z nosa?
Ostatnio wprowadzałem duże optymalizacje i nie widzę już tego problemu, chyba że problem ma cały serwer, jak w punkcie 3. Jeśli dalej coś jest na rzeczy, potrzebowałbym większej ilości danych.
6. Dlaczego maile z informacjami do zmiany hasła nie dochodzą?
Regularne zgłoszenie, którego ani ja, ani żadna osoba proszona przeze mnie nie możemy potwierdzić. Często trafiają do spamu, ale nie mogę nigdzie zaobserwować, żeby nie trafiały wcale.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.