EltenLink

Przygotowanie domu dla ociemniałego

Back to W domu

#21 nietoperz

Witajcie co do dostosowania urządzeń dla osoby niewidomej to w miare możliwości trzeba unikać paneli dotykowych , a jeśli urządzenia mają pokrętła jak np mikrofaluwka to można oznaczyć wypukłymi punktami czas

2022-05-25 11:39

#22 misiek

No hello

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-05-25 16:23

#23 lwica

Z tą mikrofalą to ciekawa sprawa, bo ja mam taką właśnie z pokrętłami dwoma. Uczyłam się jej dzieckiem będąc, kiedy jeszcze nikt z mojego otoczenia nie wpadł na to, że można coś oznaczać, i wyuczyłam się tak, że wiem, który program jest gdzie i na ile czasu mniej więcej ustawiłam, mimo że żadne z pokręteł nie jest skokowe. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2024-06-28 23:53

#24 Zuzler

Ja też tak na ogół ostatecznie mam. Skoki są przydatne, ale nie konieczne, o ile jest jakieś oznaczenie na samym pokrętle, jakiekolwiek. Ale to moje zdanie, które z hiper duper dostępnością nie musi się zgadzać.

2024-06-29 12:55

#25 Julitka

@lwica @zuzler też ostatnio taką mamy i, że tak powiem, se jakoś radzę. Posiłek podgrzeję. Ale zgrzyta mi to w mózgu. :D

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-06-29 16:15

#26 sanklip

Ja mikrofalę mam z pokrętłami, przy czym to od ustawiania czasu nie ma żadnych skoków. Frytkownicę też tak na pałę trochę ustawiam, albo na np. pół obrotu nadgarstka to coś pomiędzy 12, 15 minut . Da się w każdym razie jakoś mniej więcej to wyliczyć.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2024-07-05 23:03