- Po wybraniu opcji: "Profil", "Wizytówka", "Języki", "Status i sygnatura", "Powiadomienia co nowego", "Prywatność", "Bezpieczeństwo" - po wciśnięciu klawisza enter komunikat "Zapisano", nie są dostępne opcje wybranego elementu podmenu. Opcje nie rozwijają się, ani po skorzystaniu z klawisza spacji czy strzałki w prawo i następnie w dół. Reasumując - żadna z opcji podmenu w lokalizacji "Społeczność" > "Zarządzaj moim kontem" nie jest dostępna.
2. Ustawienia:
- Po wybraniu opcji: "Ogólne", "Interface", "Głos", "Zegar", "Urządzenia audio" - po wciśnięciu klawisza enter komunikat "Zapisano", nie są dostępne opcje wybranego elementu podmenu. Opcje nie rozwijają się, ani po skorzystaniu z klawisza spacji czy strzałki w prawo i następnie w dół. Reasumując - żadna z opcji podmenu w lokalizacji "Narzędzia" > "Ustawienia" nie jest dostępna.
3. Test łącza:
- Po wybraniu opcji: "Odświeżanie sesji", "Co nowego", "struktura forum (nieskompresowana)", "Struktura forum (skompresowana)", "Odbiorcy wiadomości", "Lista blogów" - po wciśnięciu klawisza enter brakuje jakiegokolwiek komunikatu tekstowego, odtwarzany jest jedynie plik dźwiękowy "list_select". Reasumując - w miejscu tym brakuje czytelnej komunikacji odnośnie wyników, rezultatów testów, opcje wydają się przez to niedziałające zgodnie z oczekiwaniami.
Ślicznie dziękuję za podpowiedź. OK, w nowej wersji zmieniła się filozofia. Pkt od 1 do 3 rozwiązany.
Problem natomiast występuje z aktywacją raportowania zdarzeń. Po wprowadzeniu adresu e-mail, wiadomość z kodem weryfikacyjnym nie dociera na mój e-mail. Problem taki mam i w wersji stabilnej i najnowszej beta.
Opcja dostępna jest w: "Społeczność" > "Zarządzaj moim kontem" > "Bezpieczeństwo". Klawiszem TAB do "Raportowanie zdarzeń". Enter i hasło konta. Wybór opcji "Tak" i wyświetlone zostaje pole do wpisania kodu weryfikacyjnego. Kod jednak nie dociera na e-mail i klopsik.
Dla zmiany adresu e-mail nie mam potrzeby wprowadzania kodu weryfikacyjnego. Hasło, nowy e-mail, enter i info, "Adres e-mail został zmieniony". Konieczność taka jest dla ustawienia raportowania zdarzeń.
Dodatkowo przy wyborze opcji wzmiankowania z menu lub ctrl+w otrzymuję błąd:
"Script 'Forum' line 2425: LocalJumpError occurred. return from proc-closure".
Niestety dowiedziałem się, że naprawa mojego laptopa może potrwać do trzech tygodni. Z tej przyczyny jestem niestety zmuszony raz jeszcze opóźnić premierę Eltena 2.4. Wersja ta ukaże się 24 października, kalendarium zostało odpowiednio zaktualizowane.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Zauważyłem dość poważny błąd z ankietami. Utworzyłem jedną dla grupy prywatnej, gdzie też zaznaczyłem, aby się nie wyświetlała, a ona sobie normalnie na liście jest. :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Dźwięk sygnalizujący nieprzeczytane wiadomości na forach i w wątkach nie zmienia się po oznaczeniu forum, wątku jako przeczytanego. Forum lub wątek oznaczone jako przeczytane, jednak przy przemieszczaniu się strzałkami góra/dół dźwięk sygnalizuje stan odmienny. Należy się cofnąć w hierarchii lub otworzyć dany wątek by po jego opuszczeniu stan został zaktualizowany.
WYSZUKIWARKA BLOGOWA. czy to bardzo glupi pomysl? zalozmy ze lubimy jsluchac, jak ktos cos rozpakowiwuje. i zamiast przechodzic kazdy blog z osobna, mogla by byc nadole wyszukiwarka, do ktorej jak wwpisze rozpakowanie to mi to u kogos znajdzie albo w nazwie, albo ktos bedzie o tym cos pisal. no niewiem mi by to sie podobalo
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.