Dla przykładu u nas jest GMT+2 i mamy teraz godzinę 22:24, w Waszyngtonie jest strefa GMT-4 czyli 6 godzin różnicy i tam jest aktualnie 16:24 Czyli u nas dodajemy 2 godziny, a tw Waszyngtonie odejmujemy 4 godziny.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Ale przecież np. w telefonach szczególnie tych nowych czas zmienia się automatycznie z zimowego na letni i odwrotnie. Tak samo jest w komputerach. Dlaczego nie pomyślano o tym projektując wszystkie systemy. Ale uważam to bez sensu. Ktoś kto wymyślił tę zmianę czasu chciał sobie po prostunabić kabzę i przy okazji utrudnić ludziom życie. Taka jest moja opinia na ten temat.
Z tego co czytałem to jako pierwsi zastosowali Niemcy i chyba Polska - w 1916 roku, a już 1907 w USA o tym chyba Franklin nawoływał, ale się nie przyjęło. Dla mnie to też jest bezsens jak już wyżej pisałem - sami sobie dwa razy do roku zmieniamy strefę czasową bez opuszczania kraju co ma negatywny wpływ na ogranizm ludzki.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
To miało kiedyś sens taki, że ktoś kiedyś wyliczył, że przez zmianę czasu oszczędza się mnóstwo prądu. Nie wiem szczerze mówiąc jak, skoro kiedy robi się ciemno o 16, to od 16 do nocy świeci się światło itd, ale z drugiej strony może chodziło o jakieś wielkie fabryki, które zaczynały pracę np o 7 rano, a wtedy było jeszcze przez dobrą godzinę ciemno, a więc szło dużo prądu na oświetlenie.
No i wiecie spoko, niech tam sobie kurna robią te zmiany z czasu takiego na siaki i rezygnują. Tylko wiecie co w tym jest najsmutniejsze? Że nasi sąsiedzi nie zrezygnują, a co za tym idzie, będziemy mieć czas do przodu w porównaniu z nimi, ale... Przez pół roku. To nie będzie takie dobre
No fajnie, ale dlaczego jest wymagane moje nazwisko i email? Zbierają dane osobowe?
Czy już wiadomo, który czas będzie w Polsce obowiązywał? Bo jakoś w radiu nic o ty m nie mówią. Mówili tylko, że skończyło się głosowanie w ankiecie, ale co dalej będzie to już nie mówili.
nie do końca! Litwa jest w strefie gmt2, białoruś jest w gmt3, ja nie widzę problemu, aby się polska i inne kraje, na przykład bałkańskie przeniosły do gmt 2 --Cytat (pajper): A ja powiem tak. Po pierwsze, też uważam, że zmiana czasu jest niepotrzebna, ale boję się czegoś innego. Może zabrzmi to śmiesznie, ale nie wiem, co na to cała informatyzacja. Polska teraz oficjalnie leży w strefie czasowej GMT+01:00. Oni chcą nas przenieść do GMT+02:00, wycofując jednocześnie zmianę czasu. Wiele systemów już niewspieranych tego nie ogarnie, co może się źle skończyć. No i pamiętajmy, że nasi sąsiedzi są w strefie GMT+01:00, jak Czechy, Niemcy itp. niby drobiazg, ale zróżni to nam z nimi czas.
Wiem że była ankieta na ten temat i ponoć większość osób była przeciwna zmianom czasu. Unia europejska ma to teraz w jakiś sobie tylko znany sposób przeanalizować. Ale do czego dojdą to Bóg jeden wie tylko.
Struktury informatyczne mają wbite: GMT+01:00 Warsaw Nie wszystko można tu zmienić. Tego się obawiam. Zmiana strefy czasowej z perspektywy informatycznej jest niezwykle trudnym procesem. Ok, można na serwerach NTP poprzestawiać kilka tabelek i komputer pana Kowalskiego z Windowsem i pani Nowak z Macem się przestawi, Linux to samo. Ale co z miliardami urządzeń, które nie synchronizują czasu wedle protokołu NTP?
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
ja problemów nie widzę. Maluchna aktualizacyjka firmware załątwia sprawę. --Cytat (pajper): Struktury informatyczne mają wbite: GMT+01:00 Warsaw Nie wszystko można tu zmienić. Tego się obawiam. Zmiana strefy czasowej z perspektywy informatycznej jest niezwykle trudnym procesem. Ok, można na serwerach NTP poprzestawiać kilka tabelek i komputer pana Kowalskiego z Windowsem i pani Nowak z Macem się przestawi, Linux to samo. Ale co z miliardami urządzeń, które nie synchronizują czasu wedle protokołu NTP?
Dokładnie. Niekażde oprogramowanie dostanie aktualizację, a my w wielu aspektach wciąż polegamy na oprogramowaniu bardzo starym. Ja nie mówię, że to tragedia narodowa, problemy się rozwiąże w końcu. ALe kto bedzie łatał niezałatane systemy, siedział w Asemblerze i poprawiał i sprawiał, by problemu nie było? No samo to się nie zrobi.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
I w ten weekend znowu jest zmiana czasu. Mam nadzieję, że to już ostatnia. I jeszcze jedno. Wydaje mi się, że teraz zmieniamy czas po to, żeby zostać na stałę na zimowym. Bo jak czytałem w internecie to pisali, że to już ostatnia zmiana czasu. Pozdrawiam.
This site uses cookies to enhance your experience.