Jakieś gierki dla Eltena?
Back to Klient dla systemu Windows#41 Zuzler
Przede wszystkim nie ma sensu powielanie gier, które są na Playroomie i RS-ie, może poza jakimiś najbardziej popularnymi, bo i po co to robić, skoro np uno jest i tu, i tu?
#42 daszekmdn
Jak o karcianki chodzi to karty na chacie głosowym i wsio.
#43 matius
Nie, mi jednak to nie bardzo pasuje. Nie łączyłbym jednego i drugiego.. Bo może ktoś by chciał pogadać bez kart, a ktoś inny po prostu po grać bez gadania. A jeszce inny z jednym i drugim.
#44 johnson
Słuchajcie. Nie wiem, jakby to można było zrobić, ale stworzyć eltenowego wisielca?
#45 balteam
Wisielec multiplayer to by było nawet spoko, bo to tylko dostępne na ios chyba.
#46 Julitka
A o Kalamburach było?
Też byłoby fajnie.
Takich bardziej słowno-dźwiękowych, ale zawsze.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#47 tomecki
Polskie Monopoly tj. z naszymi nazwami. Wyszło coś takiego, sam w to grałem albo w ogóle personalizowane tj każdy może stworzyć własną planszę z własnymi nazwami pól, dźwiękami na pionki itd.
Jest jesszcze jakaś gra, a w zasadzie coraz więcej tego jest biznesowa. Zaczyna się jakoś, że jest rodzinka z kredytem hipotecznym, kiepską pracą itd i trzeba inwestować i tam takie coby wyjść na prostą. Nie pamiętam teraz jak to się zwie. Z resztą w ogóle planszówek jest od zatrzęsienia. Wystarczy lekko grzebnąć w necie i znaleźć tego można dowolne ilości.
#48 violinist Archived
szkoda że skeeda już nie ma tutaj fajnie sie w to grało.
#49 gumeczka3
ja jestem za quizwaniem
#50 majkmik1981
A co myślicie o "niebezpiecznej fabryce" z Klango? Dla nie grających w to to, były to takie taśmy, po których leciały z sortowni paczki. I trzeba było paczki segregować na odpowiednie taśmy. Miałem swego czasu tę grę w całości kupioną, ale gdzieś mi się zawieruszyła.
Super były te komentarze nadzorcy pilnującego pracowników :)
#51 iskierka1983 Archived
To nawiedzona fabryka Marku.
Dobry pomysł może, ale to trzeba by pewnie zatrudnić kogoś też do nagrywania dialogów.
#52 majkmik1981
No tak, sory. Nawiedzona a nie niebezppieczna. Dzięki iskierko.
#53 iskierka1983 Archived
Nie ma za co.
#54 Julitka
Można by, ale nie wiadomo, czy nie "all rights reserved".
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#55 Paulinux
A to nie jest tak, że jak program jest opuszczony od 5 lat, to można się nad nim znęcać do woli? Znaczy wiem, jeszcze nam trochę do tego brakuje, ale zawsze
#56 Julitka
Nie wiem, nie znam się, zaznaczam temat.
-- (Paulinux):
A to nie jest tak, że jak program jest opuszczony od 5 lat, to można się nad nim znęcać do woli? Znaczy wiem, jeszcze nam trochę do tego brakuje, ale zawsze
--
#57 Zuzler
Nie do końca, prawa autorskie działają tak, że przez lata od publikacji, o ile coś nie jest objęte licencją Creative COmmons, twórcy lub wydawcy mają prawa autorskie, jeśli nie majątkowe, czyli prościej mówiąc nawet, jeśli nie mogą czerpać kasiorki, to z pewnością prawo do tego, by ich dzieło było podpisywane ich nazwiskami, bo ono jest niezbywalne.
#58 Zuzler
Obawiam się, że w tym wypadku książkę od gry niewiele różni. Także z wielkim prawdopodobieństwem prawa do gier Klango ma ich wydawca albo twórcy, a zatem pastwienia się nad nimi bez rozeznania w temacie nie warto zaczynać.
#59 mucha
a jakiegoś topspeda zrobić dało by radę multi player? tak moja szalona propozycja
#60 Adasadula
Jestem za top speedem.