Na zakupach

Gdzie najlepiej kupić białą laskę?

Started by MonikaZarczuk 147 posts last post 5 years ago Page 7 of 8

Tak- to są napewno Czeszki produkcji Swarowskiego, ale troszkę się dziwię że zaproponowali ci stotrzydziestkę. Nie pamiętam ile masz wzrostu, ale mi też taką wcisnęli na moje 178 cm.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Ja mam 160 cm wzrostu i wzięłam dwie. 130 i 135, bo 140 była już dla mnie jednak trochę za długa.
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.

Ja się z obiema czuję dobrze :D

#126 2 likes

zA co do Altixu, ciekawostka: jeśli kupujecie laseczkę na dofinansowanie, to w biurze Altixu Wam go nie uznają. Natomiast można podpisać cyrograf, że bierzecie ją na własną odpowiedzialność, że jak nie zapłacicie, to mogą ścigać i śmigać do sklepu medycznego, w którym to dofinansowanie przyjmą. A np w Poznaniu taki sklep jest cały jeden. Teraz też mam problemik, bo nie bardzo wiem, co sobie kupić. Papierek na dofinansowanie za chwilę będzie, musu wielkiego nie mam, żeby brać w tej chwili, więc mogę nawet niby poczekać, aż jaśnie Altix mi sprowadzi coś za pół roku, ale w zasadzie... Wzięłabym tym razem coś innego, tylko nie wiem skąd i co. To co tu piszecie nie daje mi wystarczających informacji niestety. Chciałabym, by to było: po pierwsze i najważniejsze wytrzymałe, po drugie, składane, po trzecie, może trochę lżejsze niż ambutech, po trzecie, ładnie się odbijało, bo np ambutech to, przynajmniej na początku, wydawał się jakby falować przy uderzeniu i to dziwne było, po czwarte, bez obrotowej końcówki, ale z taką, która by jednak nie właziła we wszystkie szpary, po piąte, z uchwytem nie zrobionym z gumy, która się wydaje ciągle lepka. Czy coś takiego w ogóle istnieje?

#127 1 like

A mnie to jeszcze uczyli na orientacji, ż laska powinna sięgać tak do połowy mostka, czyli prawie pod pachę

To może tą co ja mam Czeszkę kompozytową? Jest lekka, końcówka nawet jak gdzieś wpadniesz conajwyżej się wygnie i ma drewnianą rączkę.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#129 1 like

No miałam kiedyś taką laseczkę, nie wiem z czego zrobioną, ale zarąbista. TYlko swoje latka już miała, dostał ją mój ojciec, a już była chyba używana, on ją eksploatował jakiś rok albo lepiej, potem trochę stała bezczynnie, potem ja się za nią wzięłam... Przejechał mi poo niej samochód, używałam jej jakieś dwa lata z górą, a załatwiła ją dopiero jakaś kobieta, której się wplątała pod nogi... Kurde, żebym miałą pewność, że teraz robią podobnie wytrzymałe...

Tak ekstramalnie to jej nie testowałem, więc ci nie powiem, ale mogę ci podesłać link do sklepu. Może pamiętasz jakiej ta twoja była firmy?

#131 1 like

No czeska była jak sądzę, widziałam czeskie i były dokładnie takie jak ta

Hm... A ożna tam na NFZ?

DOra, zobaczę. Dzięki :)

No Zuzler, przecież wszystkie Twoje problemiki zostały omówione w tym wąteczku, jak się dobrze wczytasz, to wywnioskujesz, jakiej laseczki potrzebujesz, jestem tego na sto procent pewna. Powodzonka i daj znać, jak już sobie jakiś zakupeczek poczynisz.

Moniczka, co to za zdrobnionka? :D
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Ja tak do Zuzlerka się dostosowałam :P

No właśnie nie do koniuszka