android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Started by magmar 373 posts last post 3 years ago Page 5 of 19

Jak jest większy od XZ1 compact todla mnie odpada.

Ja zadam lamerskie pytanie:
Co to jest telefon kompaktowy? Czym się różni od niekompaktowego?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Rozmiarami, kompaktowy to po prostu mniejszy telefon, tylko dla każdego mniejszy to co innego, 4 lata temu mały to 4 cale, teraz to poniżej 6 cali, ale wymiarami nie musząsię różnić aż tak dużo, bo ramki teraz są mniejsze, czyli ekran zajmuje większą powierzchnię telefonu.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Pod ten termin można podłączyć wszystko. Iphone przykładowo 4 lata temu wypuścił faktycznie mały model SE, a w tym roku SE2, który z SE łączy wyłącznie nazwa, co na dobrą sprawę jest wprowadzeniem użytkowników w błąd.

#85 Edited

Nie jest zbytnim wprowadzeniem, s9 do s10 samsung też się różnił, czy to też wprowadzenie w błąd?
Ten telefon jest kompaktowy jak na obecne czasy, więc nie przesadzajmy, że łączy go tylko nazwa, no chyba, że powinien dostać gorsze parametry, bo ma za dobre,, zwłaszcza w porównaniu do se pierwszej generacji.
W sumie to jest paradoksem, że jak taki iphon z tego roku podobny do tego z poprzedniego, to ludzie narzekają, a tu jak se2 się różni trochę, to też narzekają.
aaa no i jest podobny do se starego, ten i ten ma duże ramki, ale chyba nie takich podobieństw sszukałeś hehe.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Oczywiście, że nie przesadzam. SE, to SE. Chcieli zrobić większy telefon, trzeba było wypuścić coś o nazwie 8 plus a nie wprowadzać w błąd użytkowników, którzy czekali 4 lata na ten model.

Przesadzasz moim zdaniem, po pierwsze jest sporo mniejszy niż reszta telefonów w tych czasach, pewnie jest taka sama różnica jak między se a no nie wiem, iphone 7, tak jak teraz jest między se2, a iphone 11.
Jak by się uprzeć to i se nie jest kompaktowym, bo 8 lat temu były mniejsze telefony.
Wszystko zależy do czego odwołasz, do jakiego czasu.
Puki co z tego co czytam, to akurat sporo osób jest zadowolonych z rozmiarów se2, nie widziałem aby ktoś pisał, że jest se2 za duży.
Co nie zmienia faktu, że może być ten telefon za duży dla ciebie, ale reklamowanie go jako se2 pod kątem wymiaró akurat moim zdaniem nie jest przesadzone.
Tak jak pisałem, to tak jak byś się czepiał innych iphonów, że rosną, a nie są plusami nazwane. Jak nie będziemy odnosić tego do danego roku, to wyjdzie na to, że wszyscy producenci kłamią, bo zwiększają swoje telefony, a nie zmieniają nazwy serii telefonów.

Możemy się licytować oczywiście, ale nie o to chodzi. SE2 oczywiście odnoszę do pierwszego modelu typu SE. Poza tym, (cieszę się, że nie jestem iphonowcem), gdybym posiadał SE i po czterech latach dostał coś większego wściekłbym się i to bardzo. Żeby nie było, Xperia zrobiła dokładnie to samo i ich polityka z tym związana także mi nie pasuje.

No i w tym problem, że wściekło się ile, 5% użytkowników? Skoro są osoby, które chcą mały telefon, ale nie aż tak mały, to poco Apple miało robić jeszcze mniejszy telefon? Oczywiście mogli by zrobić mniejszy telefon, o takiej samej przekątnej ekranu, ale wtedy by musiały być cieńsze ramki, więc pewnie drożej by był wyceniony telefon.
To tak jak z wyjmowaną baterią, wejściem słuchawkowym, jeśli jest to istotne dla coraz mniejszej liczby ludzi, albo jest sporo ludzi, które na zmiany narzekają, ale i tak korzyści z wywalenia minijacka są większe, przynajmniej wg producentów, no to wywalać je będą systematycznie coraz częściej z różnych modeli, a ludzie albo się przywyczają, ta garstka, albo będzie musiała grzebać w produktach małoznanych, lub czekać na zmianę trędów.

Pewnie, że w tym problem. Jak likwiduje się jakieś udogodnienie dla niewidomych, to wścieka się porównywalna liczba osób.

Gdyby jeszcze te ślepackie telefony były normalne, ale nie...

balteaqm, różnica między s9 a s1`0 jest taka, jak różnica między s8 a s10. Żadna. Tych dwóch milimetrów się w ręku nie czuje.

Like
-- (balteam):
Przesadzasz moim zdaniem, po pierwsze jest sporo mniejszy niż reszta telefonów w tych czasach, pewnie jest taka sama różnica jak między se a no nie wiem, iphone 7, tak jak teraz jest między se2, a iphone 11.
Jak by się uprzeć to i se nie jest kompaktowym, bo 8 lat temu były mniejsze telefony.
Wszystko zależy do czego odwołasz, do jakiego czasu.
Puki co z tego co czytam, to akurat sporo osób jest zadowolonych z rozmiarów se2, nie widziałem aby ktoś pisał, że jest se2 za duży.
Co nie zmienia faktu, że może być ten telefon za duży dla ciebie, ale reklamowanie go jako se2 pod kątem wymiaró akurat moim zdaniem nie jest przesadzone.
Tak jak pisałem, to tak jak byś się czepiał innych iphonów, że rosną, a nie są plusami nazwane. Jak nie będziemy odnosić tego do danego roku, to wyjdzie na to, że wszyscy producenci kłamią, bo zwiększają swoje telefony, a nie zmieniają nazwy serii telefonów.

--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

A czy Johnson gdzieś pytał o cenę? Po za tym z tego co wiem mieszka w UK, lub bardzo często tam przebywa.
-- (pates):
Pixele w Polsce są drogie

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Łysy, ja pytałam.ZUpełnie nie znam tematu
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Z tego co wiem to od 2500 w górę za średniaki, ale może coś się zmieniło w co wątpię
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

iPhone SE, oryginalny, miał wymiary dokładnie 123,8 x 58,6 x 7,6 mm.
iPhone SE 2020 ma wymiary 138,4 x 67,3 x 7,3 mm.
iPhone 11 ma wymiary 150,9 x 75,7 x 8,3 mm.
iPhone 4 miał wymiary 115,2 x 58,6 x 9,3 mm.

Na tle iPhone 4 oryginalny SE to olbrzym. Skąd więc tak wprowadzająca w błąd nazwa?
iPhone SE jest telefonem małym, na współczesne standardy jednym z najmniejszych. I o ile może się trend wzrostowy nie podobać, nawet mogę się z tym zgodzić, to nazewnictwo SE jest tu jak najbardziej uzasadnione, bo w porównaniu z obecnym iPhone 11 jest to bardzo mały telefon.
Dodam jeszcze, że Apple oczywiście mogłoby stworzyć telefon o tych samych wymiarach, co SE. Tak jednak coś czuję, że byłaby to wielka sprzedażowa porażka, bo 4-calowy ekran jest dziś naprawdę mały.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Mogli by stworzyć taki sam ekran, ale z dużo mniejszymi ramkami, na pewno by zeszli trochę z wymiarów, patrząc na taki samsung galaxy s 10 e.

A więc różnica jest spora. To nie jest jakiś tam milimetr. Skoro model SE wyglądał tak, a nie inaczej, jego następca powinien wyglądać podobnie. Tutaj jednak mówimy o sporo większym sprzęcie i dlatego uważam, że to marketingowa ściema.

Ehh. O marketingowej ściemie moglibyśmy mówić, gdyby np. miał gorsze podzespoły albo inną cechę wprowadzającą w błąd.
Tu nie dość, że od razu na konferencji podano wymiary, to jeszcze ludzie takich wymiarów oczekiwali. SE2020 jest dobrym duchowym następcą SE. I o ile może nam się nie podobać, to nazwa jest jak najbardziej właściwa, bo telefon wypełnia dokładnie tę niszę, którą miał wypełnić.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.