android
Telefon kompaktowy w roku 2020
Started by magmar
373 posts
last post 3 years ago
Page 15 of 19
nuno69 — Post 281 of 373
2021-08-14 20:32
2 likes
Napisze szybicje będzie. Zaczijmy od suchej teorii: mediateki w benchmarkach wypadają sporo, sporo gorzej niż Snapdragony. Ale co tam becnchmarki, wszak to tylko głupie liczby, coś jak oceny w Polskich szkołach. Mediateki mają problem ze wszystkim: z odprowadzaniem ciepłą, z zarządzaniem energią, z wielowątkowością, z zarządzaniem procesora ETC ITD.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
pates — Post 282 of 373
2021-08-14 20:42
Kiedyś miałem telefon lg z mediatekiem. Koszmar, dobrze, że to był tylko zastępczak.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Dobrze, jak się ma to do praktyki.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Z czym jest sony xperia XZ1 compact?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
nuno69 — Post 286 of 373
2021-08-14 21:10
1 like
Firma tak poważna jak Sony nie pozwoliłąby sobie na Mediateki. Xiaomi robi budżetowce z tym chłamem ale to są telefonu za 400 / 500 zł.
Nie żeby coś, ale Xiaomi jeszcze 7 lat temu też byli firmą krzak, a nastawienie do nich miałem identyczne wtedy jak ty teraz do tego. Czy Sony nie pozwoliło by sobie na Mediateca hmmm...
https://www.sony.pl/electronics/support/mobile-phones-tablets-mobile-phones/xperia-xa1/specifications
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Oł siet.
No niestety, wspomniana firma krzak to jedyna firma na świecie oferująca naprawde mały telefon z androidem. Gdybym mógł kupić analogicznie wyglądający sprzęt od xiaomi czy sonego, wybrałbym sprawdzonego producenta. Ale wyboru na rynku nie ma.
pates — Post 290 of 373
2021-08-15 13:06
@Nuno kilka modeli miało mt
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
@289 Rozumiem, ale bądźcie świadomi ogromnego ryzyka zt ym związanego
Jakiego ryzyka. KONKRET! Jakie to ma przełożenie na zwykłe użytkowanie.
nuno69 — Post 293 of 373
2021-08-15 14:25
1 like
Takie, żetelefon będzie sę grzał, bateria będzie ciekła jak woda, aplikacje będą się zacinać i bóg wie co jeszcze.
W jakim sensie ciekła?
W takim że będzie spadała, pod dość dużym kontem. Wykres będzie niemalże pionowy xD.
A, i żeby nie było Mediateki to chińskie procesory.
Czyli straci bardzo szybko swoją żytotność, to chyba będę zmuszona zjeść jabłuszko.
Będzie krótko trzymać. ja na razie potrzebuję iPhone'a, ale w razie wyssokiej konieczności będę mógl się z nim rozstać.
Spokojnie to myślenie perspektywiczne, sony jeszcze działa choć ma trzy lata, wbrew pozorom to dobra maszyna.
ja bym Sonego nie kupiłze względu na wkurwiające (tak, wkurwiające) oprogramowanie. Poza tym jednak to dość solidne maszyny.