EltenLink

Cukrzyca- jak z tym żyć?

Back to Inne

#21 misiek

A co to takiego?
--Cytat (damianzegarek):
No i trzeba kontrolować czy nie robi się tzw stopa cukrzycowa o czym niestety nawet lekarze zapominają.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-01-04 15:44

#22 cinkciarzpl

Nie znam teorii, ale w praktyce trzeba kontrolować wszelkie, nawet maciupeńkie, rany i skaleczenia. każde może rozwinąć się tak, że jedynym rozwiązaniem może stać się amputacja.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2020-01-04 21:34

#23 misiek

Jasne, dzięki.
--Cytat (cinkciarzpl):
Nie znam teorii, ale w praktyce trzeba kontrolować wszelkie, nawet maciupeńkie, rany i skaleczenia. każde może rozwinąć się tak, że jedynym rozwiązaniem może stać się amputacja.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-01-05 01:05

#24 damianzegarek

https://ortopes.pl/stopa-cukrzycowa-podstawowe-informacje-o-chorobie/
--Cytat (łysy):
A co to takiego?
--Cytat (damianzegarek):
No i trzeba kontrolować czy nie robi się tzw stopa cukrzycowa o czym niestety nawet lekarze zapominają.

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu

2020-01-05 08:51

#25 nietoperzyca

Witam polecam glukometr kontur + one , który działa w połączeniu z aplikacją pierwsze parowanie trzeba zrobić z osobą widzącą ponieważ proces konfiguracji konta i parowania glukometru z aplikacją jest nie dostępny dla niewidomych a po zparowaniu jest już wszystko dostępne. w telefonie iphone i android . Zalety tego glukometru są takie, że jest dyskretny i są powiadomienia o stanie baterji inikt z zewnątrz nie słyszy wyniku pomiaru jak się robi pomiar na słuchawkach sparowanych z telefonem. polecam słuchawki shoksy są to słuchawki kostne

2025-05-11 10:46

#26 misiek

Super, z pewnością się przyda, zwłaszcza dla osoby starszej, która z nowych wynalazków ledwo co zadzwoni a słuchawek nie toleruje.

2025-05-11 20:08