EltenLink

[zrealizowana] Połączenie głosowe z telefonu

Back to Archiwum propozycji

#1 pajper

Śniło mi się... Wiem, że to dziwny początek propozycji, ale, owszem, śniło mi się, że Elten dostał funkcję połączeń telefonicznych.
I o ile dzwonienia z Eltena na numery komórkowe raczej nie przewiduję, bo jest to spore zamieszanie prawne i finansowe, o tyle całkiem poważnie wziąłem pod uwagę możliwość przeciwną. Ostatnio poczytałem i przyjrzałem się cennikom i sprawa wygląda naprawdę obiecująco.
Można za 25zł miesięcznie dostać bramkę z numerem, 24/7. W skali wyatków Eltena nie jest to szczególnie dużo.
Pytanie, czy jest zainteresowanie. Gdyby było, wyglądałoby to tak:
mamy jakiś jeden numer. Po połączeniu jesteśmy proszeni o wybranie numeru użytkownika, albo w inny sposób wybranie, do kogo chcemy zadzwonić. Po czym takie połączenie byłoby realizowane już do Eltena.
Oczywiście i aplikacja mobilna doczeka się rozmów głosowych, jak Facetime, Messenger czy What's App.
Kwestię poddaję dyskusji, zobaczymy, jakie jest zainteresowanie tematem.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-06-28 14:43

#2 patrykkubaszczyk Archived

eee.
to jest dziwny pomysł.
starczą głosuwki.

2020-06-28 14:45

#3 monstricek

Jestem zainteresowany. Wiem, że u nas było by to popularne.

2020-06-28 14:47

#4 pates

Ciekawe i wsumie, czemu by nie. Naprawde mogło by to mieć sens

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-06-28 14:50

#5 balteam

Jestem na nie, zwłaszcza jak będą rozmowy głosowe w Eltenie, szkoda tych 25 zł, rocznie to 300 zł, czyli 1/3 kwoty, którą teraz zebraliśmy.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-28 15:11

#6 daszekmdn

Fajne! Przydatne.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-06-28 15:13

#7 pajper

@balteam
Nie bierzmy tak silnie kwoty pod uwagę. Znaczy ona jest ważna, ale ja zakładam raczej tu, że jednak uda się pociągnąć to z fundacji. ubiegając pytania, i tak przed fundacją to nie wystartuje, a jak z fundacją się nie uda, to z Eltenem się nie uda i rozważania sensu nie mają. ;)

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-06-28 15:15

#8 balteam

Hmm, jednak bym kwotę brał, 300 zł rocznie tylko za to żeby odebrać połączenie Eltenem z sieci komurkowej, jeśli dobrze zrozumiałem, to drogo, zwłaszcza, że sam Elten oferować będzie rozmowy, tylko przez neta, w większości krajów nie ma problemów aż tak drastycznych z danymi teraz, zwłaszcza, że te rozmowy nie będą ciągnąć się godzinami na jednego użytkownika na głowę.
Nijak nie widzę zalet tego rozwiązania poza w 90% nieznacznycm oszczędzieniem danych u użytkowników.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-28 15:41

#9 Julitka

Traktowałabym to raczej jako bajer, choć może nawet byłoby to przydatne.
Zwykle tego nie mówię, ale najpierw skupmy się na tryliardzie innych funkcji, a potem... bardzo chętnie. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-06-28 15:44

#10 misiek

Jako gadget może być, ale ja bardziej czekam na rozmowy mobilne. Tak z kompa raczej bym nie korzystał, ale nie mówię nie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-06-28 18:36

#11 daszekmdn

Byłoby to bardzo przydatne do czasu gdy nie ma aplikacji mobilnych.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-06-29 03:17

#12 tomecki

To jest kolejna rzecz, która może ułatwić życie chociażby podcasterom. Do tego coś, co może być jakimś rozwiązaniem, gdy koniecznie chcę się połączyć z kimś, ale nie mam jego numeru. W sumie fajne.

2020-06-29 04:23

#13 gadaczka

Co z tym?

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-08-20 18:45

#14 Paulinux

Dobra, spoko, ale i tak inne społeczności nie za bardzo skorzystają, bo to połączenie zagraniczne

Happy hacking
2021-01-26 16:18

#15 Zuzler

Ale to byłoby łączenie z kimś, do konferencji czy jedno i drugie? Bo gdyby dało si do konferencji... Oooo, to by mogło przyciągnąć nawet paru ludzi.

2021-01-28 08:53

#16 kamil33

hej wiem że to mega stary wątek, ale co z nim? ja bym był osobiście za nim bo czemu by nie , wtedy możesz kontaktować się z kimś nie koniecznie być przy komputerze i możesz korzystać z telefonu i każdy zadowolony.