[zrealizowana] Połączenie głosowe z telefonu
Back to Archiwum propozycji#1 pajper
Śniło mi się... Wiem, że to dziwny początek propozycji, ale, owszem, śniło mi się, że Elten dostał funkcję połączeń telefonicznych.
I o ile dzwonienia z Eltena na numery komórkowe raczej nie przewiduję, bo jest to spore zamieszanie prawne i finansowe, o tyle całkiem poważnie wziąłem pod uwagę możliwość przeciwną. Ostatnio poczytałem i przyjrzałem się cennikom i sprawa wygląda naprawdę obiecująco.
Można za 25zł miesięcznie dostać bramkę z numerem, 24/7. W skali wyatków Eltena nie jest to szczególnie dużo.
Pytanie, czy jest zainteresowanie. Gdyby było, wyglądałoby to tak:
mamy jakiś jeden numer. Po połączeniu jesteśmy proszeni o wybranie numeru użytkownika, albo w inny sposób wybranie, do kogo chcemy zadzwonić. Po czym takie połączenie byłoby realizowane już do Eltena.
Oczywiście i aplikacja mobilna doczeka się rozmów głosowych, jak Facetime, Messenger czy What's App.
Kwestię poddaję dyskusji, zobaczymy, jakie jest zainteresowanie tematem.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 patrykkubaszczyk Archived
eee.
to jest dziwny pomysł.
starczą głosuwki.
#3 monstricek
Jestem zainteresowany. Wiem, że u nas było by to popularne.
#4 pates
Ciekawe i wsumie, czemu by nie. Naprawde mogło by to mieć sens
#5 balteam
Jestem na nie, zwłaszcza jak będą rozmowy głosowe w Eltenie, szkoda tych 25 zł, rocznie to 300 zł, czyli 1/3 kwoty, którą teraz zebraliśmy.
#6 daszekmdn
Fajne! Przydatne.
#7 pajper
@balteam
Nie bierzmy tak silnie kwoty pod uwagę. Znaczy ona jest ważna, ale ja zakładam raczej tu, że jednak uda się pociągnąć to z fundacji. ubiegając pytania, i tak przed fundacją to nie wystartuje, a jak z fundacją się nie uda, to z Eltenem się nie uda i rozważania sensu nie mają. ;)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#8 balteam
Hmm, jednak bym kwotę brał, 300 zł rocznie tylko za to żeby odebrać połączenie Eltenem z sieci komurkowej, jeśli dobrze zrozumiałem, to drogo, zwłaszcza, że sam Elten oferować będzie rozmowy, tylko przez neta, w większości krajów nie ma problemów aż tak drastycznych z danymi teraz, zwłaszcza, że te rozmowy nie będą ciągnąć się godzinami na jednego użytkownika na głowę.
Nijak nie widzę zalet tego rozwiązania poza w 90% nieznacznycm oszczędzieniem danych u użytkowników.
#9 Julitka
Traktowałabym to raczej jako bajer, choć może nawet byłoby to przydatne.
Zwykle tego nie mówię, ale najpierw skupmy się na tryliardzie innych funkcji, a potem... bardzo chętnie. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#10 misiek
Jako gadget może być, ale ja bardziej czekam na rozmowy mobilne. Tak z kompa raczej bym nie korzystał, ale nie mówię nie.
#11 daszekmdn
Byłoby to bardzo przydatne do czasu gdy nie ma aplikacji mobilnych.
#12 tomecki
To jest kolejna rzecz, która może ułatwić życie chociażby podcasterom. Do tego coś, co może być jakimś rozwiązaniem, gdy koniecznie chcę się połączyć z kimś, ale nie mam jego numeru. W sumie fajne.
#13 gadaczka
Co z tym?
#14 Paulinux
Dobra, spoko, ale i tak inne społeczności nie za bardzo skorzystają, bo to połączenie zagraniczne
#15 Zuzler
Ale to byłoby łączenie z kimś, do konferencji czy jedno i drugie? Bo gdyby dało si do konferencji... Oooo, to by mogło przyciągnąć nawet paru ludzi.
#16 kamil33
hej wiem że to mega stary wątek, ale co z nim? ja bym był osobiście za nim bo czemu by nie , wtedy możesz kontaktować się z kimś nie koniecznie być przy komputerze i możesz korzystać z telefonu i każdy zadowolony.