Kultura i sztuka (forum mieszane]

Telewizja - kiedyś a dzisiaj

Started by lukasz1993258 96 posts last post 8 years ago Page 5 of 5

Transcription

Sensacje XX wieku owczowym leciały na setce, teraz już chyba nie lecą, ale na tym jakimś kanale lecą, tylko że w tym momencie, szczerze powiedziawszy, nie pamiętam na jakim to kanale leci.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

...a nie na Polsat Play? Coś mi tak się wydaje. Albo innym typem historii, ale chyba właśnie coś mi się z Polsatem Play kojarzy.

Transcription

Teda chybání radšej naposled plény.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

To na TVP Historia było, akurat.

Transcription

Wie dann was? Du kannst doch einjuset. So, so ist den Wundek. Televisia, das lass ich jis. Hm, ich habe die Boni gekriegt. Hm, hm, Televisia, die jis war, war die am bit nejus, am enden muskse. Im letzten Jahr 90, im letzten Jahr 80, ich erinnere mich, war. Wir haben drei solche Programme, solche edukationellen Programme, solche Populismus-Nachrichten, solche Tele-Tournees. Und was zum Kontrollen? Hm, in den letzten Jahren 80, war, war so eine Sache, dass, dass Hm, das waren die Zeiten. Aber ich mag am liebsten 30 Tonnen Liste, Liste, Liste, denn das sind schon etwas ältere Zeiten, aber das war ein kulturelles Erlebnis. Schade, dass es das nicht gibt. So war es bis zum Jahr 2000, als ich mir die TV-Serie präsentierte. Danach wurde das alles kommerzialisiert. Das war ein Künstler, oder was auch immer. Ich habe mich überlegt, wer solche Videos anschaut, zum Beispiel für Krokodile, oder für Sparrow, oder für Sparrow im Krankenhaus. Ich schaue die Videos. Vielleicht ist es für euch seltsam, aber es ist für mich cool. Sparrow hat sich da sehr gut eingeschaltet. Und theoretisch kann er sich auch für jeden helfen. Ich glaube, man muss sich das anschauen. Ich finde, es ist cool, aber ich mag auch solche Videos, weil wir Polizisten, Polizistinnen und Polizisten, was die Polizei angeht, was die Polizei macht, was die Polizei macht und was die Polizei tut, was die Polizei tut. Und der ist bestimmt ein guter. Ich glaube, er hat sich mit mir alle sehr gut eingeschaut. Er hat sich auch mit mir sehr gut eingeschaut. Ich habe mich auch mit ihm sehr gut eingeschaut. Das ist auch eine gute Sache. Er hat mir auch ausgesprochen, Ich weiß nicht, warum er da war, aber er war ein Dramawallet. Ich glaube, er war für die Kinder. Es gab auch eine Geschichte, eine Skripte, ich kann mich noch nicht erinnern, aber das war in den 90er Jahren. Ich habe das Gefühl, es ist eine alte TV. Im Internet kann man viel davon finden. Es gibt sogar einen Kanal, durch den, ich kann mich noch nicht erinnern, ich weiß nicht, durch den, eine alte TV. Und da gibt es viele solche Erklärungen, ich kann mich noch nicht erinnern, warum er da war. In einer anderen Stadt, wo er am Tag angeboten wurde, habe ich immer gefragt, wo er da war, um zu hören, was am nächsten Tag auf der TV wird. So viel von mir. Auf Wiedersehen.

Transcription

Co do obrazów kontrolnych, to kiedyś te obrazy kontrolne były codziennie praktycznie w nocy. Tak teraz na przykład Polsat emituje to raz na miesiąc. A jeżeli się wejdzie w program TV, no to pisze, że jest jakaś przerwa techniczna, coś takiego. Zazwyczaj te obrazy kontrolne, mimo to, że są emitowane raz na miesiąc, to one są bodajże od godziny pierwszej do szóstej rano. A i pisze tak, przerwa techniczna. Zakończenie programu, przerwa techniczna. I we wszystkich kanałach Polsatu, jakie tylko są, jest w tym momencie właśnie ten obraz kontrolny. Więc to nie tylko o Polsat emituje. Tylko również emitują to właśnie wszystkie kanały poświęcone Polsatowi. Ja tylko ciekawy jestem tego, co jest Polsat One. Czy on emituje program kontrolny, czy nie. Ale raczej sądzę, że za bardzo nie. Chociażby dlatego, że to jest kanał poświęcony Polakom. Mieszkającym za granicą. I tam raczej nie sądzę, żeby to było w ogóle emitowane. Natomiast Polsat Dwa kiedyś też był właśnie kanałem typowo dla Polaków mieszkających za granicą. Ale od 18 grudnia 2015 roku już Polsat Dwa jest tylko dostępny w Polsce. Więc on już ma te kontrolki. Natomiast Polsat Dwa... Właśnie został zastąpiony przez Polsat Jeden. Natomiast jeszcze Polsat Jeden nie jest dostępny w Polsce. Więc też warto o tym oczywiście pamiętać. A na chwilę obecną co tylko ewentualnie zdarza mi się oglądać. To są Policjantki lub Policjanci. Ewentualnie jeszcze Glidniarze. No i czasami Maranowscy. Ale to są stare odcinki, bo wiadomo, że nowych już nie nakręcają. Także z mojej strony tyle.

Transcription

Polsat-1 trzeba sprawdzić, czy emituje ten obraz kontrolny, ale też sądzę, że nie. Ale gdy tylko trafię na przerwę techniczną, to sprawdzę, dam znać, czy Polsat-1 tęże przerwę techniczną ma, albo czy nie ma.

Transcription

Tylko niestety Polsat-1 nie da się go przez internet oglądać w żaden sposób, więc nie wiem, jak to można sprawdzić, czy on ma kontrolkę, czy jej nie ma.

Transcription

Witam, dzięki tutaj użytkownikowi Pushkin mam właśnie możliwość sobie sprawdzić porsat one i muszę powiedzieć, że fakt, że połowa tego co on emituje są powtórkami z głównego porsatu ale jeden plus faktycznie jest taki, że to nie emituje reklamy, tylko w nocy emituje jakieś reklamy ale to jest tylko jedna reklama i zaraz powodem leci to co ma lecieć a teraz na przykład mamy pół do dwunastej i są tylko zapowiedzi, nie ma w ogóle reklam więc to jest chyba jedyny plus, gdyby ktoś chciał oglądać to porsat one tutaj akurat pod tym względem ma tylko jednego właśnie porsarza nie emituje reklam także z mojej strony na razie to tyle

#90 1 like

Transcription

Kto potwierdzi, czy jest rzeczywiście awaria TVPIS, TVP Kultura, TVP Info, cały MUX 3 podobno padł.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transcription

Znowu to jakiś rok czy dwa lata temu była sytuacja z multiplexem którymś, że padło podczas transmisji tam z czegoś, nie pamiętam, bo bo Dimash Dok się nie interesuje nic między tymi politycznymi protestami itd. itp. Ale pamiętam, że coś było już z tym TVPiS. Podobna awaria.

Transcription

Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o niektóre programy, które byłyby wymienione, nie potrzebowałem wszystkich, to jeżeli chodzi o bitwę na głosy, czy nie wiem, bitwę na uroczystą twarz różnego znajomą, dla mnie się to nawet całkiem podobało, tak fajnie było popatrzeć. Natomiast jeżeli chodzi o te programy, czyli te Prawda, Trudne Sprawy, Dlaczego Ja, czy tam, nie wiem, 15+, ktoś to kiedyś coś wspominał, tak? Nie wiem, jeśli coś się powierzałem, czy nie wiem, czy to po siebie moje, to znaczy nawet Rolnik Szuka Żony. I to jest taka ciekawostka, w programie Rolnik Szuka Żony startowała moja wypowiedź. Prawda, Dowczyni, Zesiedle ostatnio, to po prostu jest durnota. Obecnych programów, które oglądam, z dzisiejszej telewizji, to Koło Fortuny, Milionerzy, ewentualnie może być jeszcze Bit Music Quiz, Kocham Cię Polsko, Co tam jeszcze oglądam? MasterChef Junior, The Voice Kids, no i jeszcze, a i Strelę Rodzinka PL oglądam, no i kryminalne, Gliarze, Policjantki, Policjanci, Sprawiedliwy Wydział Kryminalny, kiedyś jak popatrzyłem na różne programy, to kiedyś było ciekawiej, kiedyś był multum teleturniów, na przykład był teleturni duety do mety, które mi się podobało, bo widziałem na YouTube, jestem sam o haśle lekkich, Dziś Zwycięzca Drużyna, akurat ten odcinek był niedomalny na YouTube, jest duety do mety, na przykład, Dzieciaki Gru, na przykład, Wielki Poker, na przykład, Awantura o Kasę, na przykład, Drafcia, no nic mi nie podobało, bo nie lubiłem, jak on, ten pan Czartowski, już poszukuję, Rodzina Zastępcza serial, lubiłem kiedyś oglądać, na TV, Wtedy wczoraj trafiłem na program, trafiłem na program, znaczy na serial, co bardziej, Dużo Przerwa, to jest ten uniwersalny, też mi się bardzo podobał, bardzo też fajny teleturniów, szkółek był, Dziś Jesteśmy na Czajeszczo z Pięcioklasisty, na przykład był taki teleturni, co tu jeszcze, chyba, takich ciekawych teleturniów. Teleturni, których nie znalazłem, a może ktoś by wiedział, ja i Dziu, może Lidu, zdobyć jakieś nagrania, to na przykład, Teleturni 100 dla 100, prowadzony przez panią Ewę Wachowicz, Teleturni Rekiny Kart, to jest Teleturni Telewizji Polsat, prowadzony przez pana Rudiego Schubert'a, yyyy, co tam, no to... yyyy, co tam, no to... yyyy, co tam, no to... I arada to, a toậ� właśnie bardzo mi się podobało serial, waterpulous, hvor jeszcze można na 2.11 będzie i śledczy dawniej, detektywi, lub hello! i nowoczesni story nowoczesne Aksje lubię. no też 여자 nie podoba właśnie mi nie podoba, bo je rockowa... ja takie rockowe Wam chyba nie lubię, bo też jeszcze seriali, gdzie wyrażają się wszystko. to też barze pass 18 lubię oglądać. było artyk na wastewater numa 12, też lubię oglądać. jeżeli chociaż lubię na ten race hard, więc ostatnio nie miałem boca, ja miałem uczelnie... Kiedyś też lubiłem też sąd rodzinny oglądać, lubiłem sędzia Anna Maria Wesołowska, jeszcze nie tak dawno był teleturniej Rodzina Wie Lepiej, idea teleturnieju fajna, ale prowadzący nie zbyt im wyszedł, prowadzący. Dzisiejszy teleturniej Postaw na Milon i teleturniej The Worm Wynrymożenia, mnie się nie podoba on w ogóle. Kiedyś był taki teleturniej na dwójce, prowadzący przez pana Wojciecha Jagielskiego, fajnie było z tym przeżywać, a trochę wielka trata u dzieciaka na przykład. Kiedyś był taki teleturniej Dzieciaki Górą, mnie się bardziej podobała jak prowadził pan Tomasz Tamel, niż później pani Marzena Apagalska, nie wiem, starsza Basia. Jeden z dziesięciu jeszcze może być. Też niedawno najchętniejszy wszedł taki serial, który między innymi występował pan Sebastian Montroba, serial Komisariat. To właśnie też taki bardzo fajny teleturniej. Serial, który byłem lubił oglądać, ale ja już ostatnio tego chyba nie mam. Teleturnie też lubiłem oglądać ten Rush czy nie Rush, chociaż już nie pamiętam. Na przykład lubiłem też program Chwila Prawdy, też mnie się do tego podobało. Lubiłem też oglądać teleturni najsłabsze od nimów. Tak to leciało, to taki muzyczny teleturniej, gdzie można było piać różne piosenki, można było grać po śpienia muzeum. Nawet szansa na sukces miała swoje odpowiednio później dla dzieci, pod nazwą Mini Szansa, prowadzony przez pana Krzysztofa Skiba. To też mi się bardzo podobało. Teleturniej prowadzony przez panią Martynę Wojciechowską. To był teleturniej. Był teleturniej na TVN-ie. Dzieciaki z klasą. Również bardzo fajne teleturnieje były na czwórce. Na przykład teleturniej Lindo. Na przykład teleturniej Przetrwanie. Teleturniej Przetrwanie, to też był fajny teleturniej. Co całego takiego było ciekawego. Było takie duże teleturnieje. Fort Boyard, to był taki fajny teleturniej, gdzie ludzie mieli różne zadania do wykonania. Pojeżdżali. Był zawsze jakiś celebryt. Prowadził panoramę drudera. Wraz z panią to to robił Fort Boyard. Prowadził monety. Prowadził przyliczne pieniądze. I później to cała grupa wygrywała. Co tam takie jeszcze lubiłem oglądać. No niech będzie, to daje słowo. Też lubiłem oglądać. Życiowej szansy w teleturnieju, to ja nie pamiętam, no o czym to polega. Może coś tam wiedziałem, ale. Co tu oglądać na YouTube. Co tu oglądać na YouTube. Co tu oglądać na YouTube. Musi się łaskinać cały odcinek. Bądźcie chcieli, że ktoś by miał jakieś informacje, czy jakieś linki na ten teleturniej. Jakieś informacje, czy teleturniej Stodlastu na przykład. Czy teleturniej Rekiny Kart na przykład. Czy teleturniej... Czy teleturniej... Ha ha ha. Czy teleturniej... Właśnie życiowa szansa, to bym prosił o kontakt na prywatną wiadomość, na pewno, a dla niektórych, to ja mówiłem już o tym, jak było na rynku, to posadź się, nie podoba się, ale dla mnie to nawet fajnie, co jest teleturniej Joker. Na pewno jest fajniej, jeżeli jeszcze jakieś wszystkie te głupie paradokumenty, które ta prawda szkoła, czy takie podobne, nie mówię o tych kryminalnych. Dla mnie się trochę to podoba, więc myślę też, że życiowa szansa, czy 100 dla 100, czy jakieś inne takie informacje, gdzie można to obejrzeć, ten odcinek. Przynajmniej jakiś jeden odcinek, żeby zobaczyć, na czym to w ogóle polegało, te teleturnieje, na przykład. A, tak jak mówiłem, taki program teleturniej, prowadzony przez pana Janusza Weissa, miliardy w rozumie, nie wiem, czy ktoś pamięta. A bardzo kultowym, bardzo kultowym teleturniejem w danej telewizji, jeszcze ja pamiętam, bo widziałem, to też pamiętam, jak moja babcia to tam dała. Teleturniej prowadzony przez pana Janusza Weissa. Teleturniej prowadzony przez panią Stanisławę Ryster. Wielka gra. Bardzo też, to nawet fajnie było, bo sobie przypominam, te fortepiany, jak ktoś ma tę popier rozrywkę, to ma taką okazję. Ale ktoś lubi oddać awanturę okazji i gra w sierpniu, jak ma ATM rozrywka, to ma okazję. I tych tu, jeśli chodzi o polską telewizję. Natomiast, u mnie w Białym Stopu. Odbiera pierwszy kanał. To jest jeden z takich, to jest jedna z telewizji państwowych działających w Rosji. Odbiera u mnie właśnie ona w Białym Stopu. Aż ciekawe. I tym programem, którym bardzo lubię oglądać, jest program Lutrze Wszech. Ja tu nie wiem, czy dobrze przetłumaczę. Tutaj może mą strisek. Ja bym to przetłumaczył jako najlepsze ze wszystkich. Bo tato dosłownie się nie tłumaczy. Lutrze Wszech. Lutrze Wszech, czyli najlepsze ze wszystkich. Gdzie te małe dzieci, o tym co ja potrafię. Czy to, jak się już w wieku, nie wiem, cztery, pięciu, sześciu lat. Znają się na... Czy budowy samolotu. Czy to, jak już ktoś zna chemię fizyczną. Czy to pięciu, czy czterech lat. Nie wiem naprawdę. Czy jak ktoś po prostu tańczy, czy śpiewa. Naprawdę. Bardzo fajny program. Z polskiej telewizji. A, i jeśli chodzi tu o system telewizji Pierwoi Tenor. To jest zawsze przed... Zanim potrafię, a potem cztery lata. Z minionej niedzieli. Jest taki program. Taki, gdzie jest muzyka funkcjonowa. Zespoły i tam kilku ludzi opowiada coś. Cóż podobnego do jury. Ale to nie jest jakby forma konkursu. Tylko takie uczestnowanie. Taki jakby kontakt. Taka eliminacja do festiwalu. Na Podlasie. Jeżeli chodzi jeszcze o polską telewizję. To lubimy. Lubię bardzo. Z dzisiejszej telewizji. Ale tylko. Jest taki program. Oglądać program. Mali giganci. To jest taki program. Fajny. Czasami można się dowiedzieć. Jak niektóre osoby. Spostrzegają. I niestety właśnie. Przez takie właśnie. Durnoty. Jak trudne sprawy. Dlaczego ja. Dzieci zaczynają już naprawdę. Nie wiem jak powiedzieć. Zaczynają mówić. Nie wiem. Pracuje mi co to jest słowa. No accuracy. Jeszcze była. Audycja. Mówi. Uwielbiam edycję. Tak jak było. Programu. Program. Oplos. Aplos. Bardzo fajny program. No i chyba to było. Wielka. Jeszcze wbudować. Rodzinde.pl. I powtórki. Polanowskiej partnerzy. Ktoś chce obejrzeć program Marlowski Potleszy od poniedziałku do czwartku, po dwa odcinki przed dziewiątą, w piątek jeden, gdyż później już zaczął od minionej wiosny być emitowany program Super Pies. Jeżeli chodzi o program, jak mówię, do nasz będzie o śledztwach, to już od poniedziałku do piątku, po dwa odcinki idą. A jeżeli chodzi o sędzia na Mariusza Włoska, to tylko, od poniedziałku do piątku, już tylko po południu, za pięć, za pięćdziesiąt, piętnasta, już nie ma na telefon, siedem oczywiście idzie to. Tak samo sąd rodzinny. No i, no i, może nie jestem jakimś wielkim fanem, ale czasami, jak naprawdę nic nie ma do dania, to, może tak powiem, w niedzielę, to mam jakiś czas osiedla, rano, rano się nie mam. Dobre nazwę przecież czy na sygnale. Ale to już, jak naprawdę nic nie ma fajnego w telewizji. A, infobudownostradzicza.pl, serial o mnie się nie ma. I kiedyś byłem oglądał ten serial, i kto to rządzi? Tam, gdzie w roli Gospelsi Dymowej ustąpił pan Borysław Linda. Więc, to tyle, jeżeli chodzi o mnie. Pozdrawiam, Damian Login, Bratczyk96.

Pozdrawiam

Transcription

Taka ciekawostka odnośnie telewizja.ru została zgłoszona jako telewizja coś związanego z oszustwami. Wejdźcie i sobie zobaczcie.

Transcription

Witam serdecznie. Mnie bardziej chodziło o to, iż nie w internecie mnie te telewizje rosyjskie odbierają, tylko wśród kanałów telewizyjnych. Jeśli włączę telewizor, to u mnie na razie na pozycji numer 10 jestem w pierwszym kanale. Jest tutaj właśnie w pierwszym kanale. Na pozycji numer 10 i w moim telewizorze. O to mnie się bardziej rozchodziło. A telewizjer jest w zeszłym, to najprawdopodobniej to z tego względu, iż tak nasze władze robią, żeby Rosjanach nie mówić i dlatego tak uważam, że telewizja rosyjska to jest takie moje zdanie. Ja to jest prawda. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Witajcie, jeśli chodzi o telewizję kiedyś a dziś, no muszę powiedzieć, że no bardzo się zmieniła. Kiedyś no to, kiedyś były jakoś inaczej, inne te programy. No, kiedyś, no kiedyś, ja telewizyjnego Biura Śledczego nie oglądałam w telewizji, ale jak już miałam Chomika, no to sobie ściągnęłam i muszę powiedzieć, że bardzo fajny program. Również też oglądałam 997, magazyn kryminalny i też bardzo fajny program. Jak byłam mała, to... Jak Miłość też oglądałam, no w sumie teraz też oglądam, chociaż tak, jeśli chodzi o czołówkę, no to taka nie bardzo. A jeszcze chciałam Wam powiedzieć, bo śledzę na bieżąco tam różne newsy z różnych tam seriali, programów, że znowu się zmieni czołówka. Jak Miłość i... Ale zobaczymy, jak to będzie. No, bardzo się zmieniła telewizja dzisiaj. Ja na przykład już kiedyś oglądałam, jak były te trudne sprawy, czy dlaczego Janus oglądało się, ale teraz no to już, już nie bardzo, bo to już tak wymyślają, że to masakra. Teraz jeszcze leci taki program na Pulsacie, Sekrety Rodziny. No, a tutaj jest jeszcze do zniesienia. Muzyka z tego serialu też jest fajna. I w ogóle akcja też jest taka bardzo ściągająca. No i na razie to tyle. Pozdrawiam.

Transcription

Witajcie, ja się tutaj troszeczkę stroną techniczną zajmę, jeżeli chodzi o telewizję, teraz, a wcześniej. Po pierwsze, nawet jakby tak sobie pooglądać programy teraz, a programy te parędzieścia lat temu, parędzieści, to zupełnie inna jakość jest, tak samo jak dźwiękowa i obrazowa. Po drugie, jeżeli teraz chodzi o łączenie, natomiast teraz to łączy się komputerowo, są serwery, nie serwery, w montażowni jest komputer i mamy trzy monitory i odpowiedni program, bodajże w języku angielskim, w czasie głównie niemieckim. Kiedyś to się łączyło, jeżeli dobrze pamiętam, na zasadzie klejenia. Taśm w odpowiednich miejscach, więc troszeczkę to była robota i żmudna, i też można powiedzieć troszeczkę bolesna, bo czasem można było sobie o tą taśmę parce rozwalić. I też troszeczkę nagrywanie się teraz różni, dlatego że teraz, jeżeli chodzi o nagrywanie dźwięku, to telewizja ma swoją bibliotekę dźwięków kupioną, która nie może tylko korzystać, nie można jakby wykorzystać innego dźwięku, którego nie ma w tej bibliotece. Tu chodzi o prawa autorskie. Wcześniej to się nagrywało albo w studiu, albo się na przykład nagrywało coś i jakiś tam dźwięk potem się go powielało, lub różne inne ciekawe rzeczy się z tym dźwiękiem działy. Jak coś jeszcze będę z ciekawego, z takich technicznych rzeczy. wiedział, to mogę tutaj Wam poczuć.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)