Humor, gry i zabawy

doszukiwanie się polskiego w obcojęzycznych piosenkach +18

Started by annabeth 223 posts last post 2 years ago Page 6 of 12

Ciągnąc temat francuskich piosenek, w słynnym Moi Lolita Alizee słychać wyraźnie, że mieszkam na dworcu.
Władca słońca

A dokładniej: Sypia na dworcu. :d, zresztą ja też tam słyszę Puszkin i Mileny. :D

W którejś piosence Back street boys też jest w refrenie chuju, a o Lolicie na dworcu wcześniej wsppominałem.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

@Łysy, Jak chodzi o backstreet Boys pewnie masz na myśli As Long, As You Love Me.

Dokładnie Grzesiu.
--Cytat (Puszkin):
@Łysy, Jak chodzi o backstreet Boys pewnie masz na myśli As Long, As You Love Me.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Często się zdarza, że w zagranicznych piosenkach słychać przekleństwo na ch. A w rzeczywistości to chodzi o słowa who you are, ale nam się tak wydaje, że słychać słowo na ch.

@Markus, to się akurat zgadza, ale nieważnee.

#108 1 like

Serio? Dzięki za oświecenie geniuszu.
--Cytat (markus1234):
Często się zdarza, że w zagranicznych piosenkach słychać przekleństwo na ch. A w rzeczywistości to chodzi o słowa who you are, ale nam się tak wydaje, że słychać słowo na ch.

--Koniec cytatu

#109 1 like Edited

@DjKrissu na TT pokazywałeś znaczy, o to mi chodziło :D.
@Puszkin Ja tam bardziej słyszę ser na makowcu a nie sypia na dworcu xD.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Też dobre.
-- (daszekmdn):
@DjKrissu na TT pokazywałeś znaczy, o to mi chodziło :D.
@Puszkin Ja tam bardziej słyszę ser na makowcu a nie sypia na dworcu xD.

--

#111 1 like

Ser na makowcu też może być, acz większość ludzi słyszy sypia na dworcu.

#112 Edited

Garcia Vamonos hey chico.
Czy tylko ja słyszę: hey dziwko! Dziwka are you ready? DDDDD

Może też być bardziej cywilizowanie: hey Dzidko! Dzidka are you ready.

#114 Edited

Tinie tempah i pass out. Przewińcie se do momentu kiedy wchodzi drumm and bass. Poleci kawałek refrenu i przed końcem... korupcja!

Faktycznie, na to nie wpadłem. :D

-- (johnson):
Tinie tempah i pass out. Przewińcie se do momentu kiedy wchodzi drumm and bass. Poleci kawałek refrenu i przed końcem... koróbcja!

--

W piosence Seana Paula i Alexis Jordan "Got to love you" można usłyszeć: kancelaria.
Give me a sign.

#117 2 likes

Jaw tej piosence Rihanny, o której tubyła mowa Man DOWN na samym początku rozumiem: "Zakwasyyyyy!"
Give me a sign.

Była taka piosenka Adiemus "Adiemus" i tam można zrozumieć: Na emeryturę jadę, na emeryturę ja, na emeryturę jadę ja tera.
Give me a sign.

#119 1 like

Ta piosenka, w której było: Słoiki nadziane sedesem to piosenka Garu.
Give me a sign.

Got to love you od bidy może. Na emeryturę jadę no może. Tera jakoś patrzyłem na wersję Proximus Mauro Picotto, ale może kiedyś się w którąś z nich wsłucham.