Humor, gry i zabawy

doszukiwanie się polskiego w obcojęzycznych piosenkach +18

Started by annabeth 223 posts last post 2 years ago Page 11 of 12

#201 1 like

W piosence je taime pojawia się słowo szła.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

W piosence Nirvany pt. "Smells like ten spirit" słychać Ale jaja.
Give me a sign.

Już tu o tym pisałam.
Give me a sign.

Liga mistrzów zaczytna się kaszanką

Cooo? A gdzie to jest?
Give me a sign.

Na początku, gdzie champions.

W której piosence?
Give me a sign.

#211 1 like

Już tu kiedyś pisałam o tym, jak ja i moja koleżanka napisałyśmy jasełka, a potem wystawiałyśmy je z koleżankami z grupy i nie tylko. Tam na końcu był taniec aniołów. Nie wiem, jaki ta piosenka miała tytuł i kto ją śpiewał, ale na pewno była po hebrajsku. I tam w refrenie wszystkie rozumiałyśmy: I menel, ja nie mam tati, a kalosz na uchu. A na początku zwrotki: Cytrynę szarą.
Give me a sign.

Druch jej mówi że wię dobre.

#215 2 likes

Ale większość naciągana, właśnie dlatego nie lubię czytać potem takich wątków czy kanałów, bo te serio perełki są przykrywane czymś co jest bardzo mało podobne do polskiego.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#217 1 like

Tak, to jest to.
Senter San

A w tym żaba jaba co Magmar wrzuciła to ja jeszcze zrozumiałem na początku słowa dzikiem byłem.

W 2015 roku na konkursie Eurowizji była taka piosenka Voltaj - Dela capat. Nie wiem, z jakiego była kraju, ale przypuszczam, że albo z Rumunii albo z Serbii lub Chorwacji. Jest również w wersji angielskiej i nosi tytuł "All over again". W tej wersji nieanglojęzycznej w pierwszej zwrotce rozumiem Pierdut.
Give me a sign.

A co oznacza słowo pierdut?
Jeżeli tak ci się ono podoba to posłuchaj
o-zone De Ce Plang Chitarele
Ale to we wszystkich słowiańskich językach będą podobieństwa.
https://www.youtube.com/watch?v=Va9hln9rHV8
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.