Tak, a jak już będziesz miał opinię ogółu, napisz jeszcze oficjalnego maila do wszystkich zarejestrowanych, że "decyzją większości aktywnych użytkowników" i takie tam. :)
Pewnie jestem już stary (staroświecki) i korzystam głównie z podstawowych funkcji Eltena, dlatego też dla mnie najważniejsza jest stabilność tego projektu. Dlatego też wszelkie nowości z pewnością uatrakcyjniają Eltena lecz ważniejsze jest spowodowanie by był on jak najbardziej uniwersalny (unicode) i naprawa podstawowych niedogodności (pola tekstowe).
I tak pewnie ci najbardziej hejtujący najmniej korzystają z naszej społeczności, albo w ogóle i nie warto sobie nimi głowy zawracać. Takie moje zdanie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Oczywiście, że funkcjonalności :P. Nie no żartuję. W końcu to jest pośrednio mój pomysł, teraz jest najlepszy czas na to jak już wspomniałęm w wontku "Rozwój Eltena" aby ustabilizować wszystko, a potem wprowadzić nowy Engine i ewentualnie funkcje.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
Jestem jak większość za dopracowaniem tego co już jest i naprawą błędów, które są do naprawienia. Nowości dopiero wtedy jak wszystko będzie dobrze i bez zastrzeżeń działać.
Witajcie. Stabilność i ergonomia. To dwie drogi, którymi Elten powinien się teraz kierować. Co do ergonomii, jak by ktoś nie zrozumiał, mam na myśli chociaż by zaznaczanie wielu elementów na listach, zaznaczanie wszystkich wiadomości jako przeczytane, no i poprawa niektórych błędów na stronie www (chociaż od 6 grudnia jest już naprawwdę dobrze).
@Denis jak widzę nie jestem sam - to miłe choć musisz się teraz nastawić na batożenie bo ja już wspominałem o oznaczaniu postów/for jako przeczytane, ale niemal zostałem ukryżowany hehe
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Czasam nie mogę zrozumieć, czemu niektóre naistotniejsze rzeczy takie jak ergonomia w postaci zaznaczania wszystkiego, dopracowana strona www z możliwością rejestracji nie są brane jako główny plan rozwoju. No i ta nieszczęsna multiplatformowość i multijęzyczność. Niewidomi w dzisiejszych czasach nie są tylko uwiązani przy windowsach.
Czy ja wiem? Może dlatego, że jednak większość niewidomych, którzy korzystają z udźwiękowionego w całości programu (łącznie z procesem aktualizacji, menu, generalnie wszystko, prawie bez Screenreadera) lubią Windows, bo na Linuxie lub Macu by się nie odnaleźli? Jak Wam się program wykopyrtnie, to nawet nie będziecie myśleć o nieprzeczytanych postach, tylko o tym, że kolejny wpis na bloga pochłonęła grawitacja. Ale multiplatformowość popieram. Tylko jak zaczniemy dobudowywać kolejne skrzydła, a nie najpierw poprawiać słabe fundamenty, to runą ściany nośne i będzie cuqu. :)
Tobie Łowca na prawdę nie wiele trzeba, żebyś się poczuł ukrzyżowany, dwóch na krzyż do krzyża się znalazło... :p No ale nic, mam nadzieję, że rozwój w kierunku poprawek będzie szedł dobrze.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Popieram łowcę oraz denisa. Ja bym podchodził do tego projektu ściśle pragmatycznie, bo tylko takie myślenie cokolwiek ci zapewni. Należy przede wszystkim dopracować małe pierdoły dnia powszedniego jak oznaczanie forów jako przeczytane, błędy pola edycyjnego itd. To powinny być absolutne, ale to absolutne priorytety na teraz. Do puki to nie będzie działało stabilnie, do puty będzie to traktowane jako wot, zabawka takiego jednego, co to lepiej żeby się rakietami zajmował. Sory, to nic osobistego, powtarzam tylko co słyszę nieoficjalnie. Takie są nastroje i będą dopuki to nie będzie poprostu działało dobrze. Jeśli miałbym myśleć o multiplatwormowości, to w pierwszej kolejności pomyślałbym o smartfonach, a w dalszej o linuksie czy macu. Dla czego? Ano dla tego, że o ile maca jeszcze ludzie używają, to już z linuksa korzystają absolutne geeki. Piszę to trochę prowokacyjnie ale puki ten system nie będzie tak prosty i łatwy w używaniu jak budowa druta to sytuacja się nie zmieni a poświęcić czas na to trzeba. Oczywiście pisz jeśli chcesz, ale weź pod uwagę także do jakiej liczby userów dotrzesz i czy sam jesteś w stanie to osiągnąć. Teraz na prawdę sporo ludzi używa sprzętów mobilnych i często są to ludzie bardzo sensowni, którzy mogli by sporo tutaj wnieść ze swojej wiedzy choćby w działaniach we fundacjach, prawie pracy czy czymś podobnym. Teraz takie osoby siedzą głównie na fb, który jest jaki jest. Natomiast linux to już tylko domena programistów a i sam znam takich, co i tak używają tego z konieczności w robocie a w domu siedzą na Windzie, bo tu praktycznie klikasz i masz i już nie chce im się grzebać. I piszę to jako zwolennik wolnego oprogramowania, ale nie ideologii która za tym często stoi, jeśli wiesz co mam na myśli.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Co do opinii o Eltenie, nie są mi obce, słyszałem sam wielokrotnie, teksty z rakietami również. Padają od pierwszych dni Eltena, nawet dużo, dużo gorzej mówiono. I nie liczę na przekonanie tej rzeszy, bo ci ludzie nigdy nie uwierzą w ten projekt. Od początku wiele się zmieniło, ich opinie nie. Nie mówię przez to, że poprawek nie będzie, obecnie już nad nowym systemem pól tekstowych zacząłem pracę, wedle zapowiedzi. Ale nie powiedziałbym, że Elten jest niestabilny. W każdym razie, na pewno nie na pierwszy rzut oka. Żeby dostrzec problem pól tekstowych, trzeba się w niego bardziej zagłębić, niż patrząc na menu główne. A tego niektórzy nie robią. Mam nadzieję, że przed majem Elten 2.22 się ukaże. Co do wieloplatfomowości, to nie takie łatwe. Smartfony wymagają pisania wszystkiego od podstaw. Ruby jako język programowania jest przez Linuxa i Maca wspierany, przez Maca nawet natywnie. Więc przy okazji pisania nowego silnika nie jest trudno przy okazji zadbać o tą Desktopową wieloplatformowość.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Ale Są ludzie, którzy nie poprzestaną na menu, tak jak ja, który kiedyś ostro się wkurzałem na to, że elten nie startuje na w7, co dzisiaj czyni bez problemów. Ludzie ciekawi świata zajrzą tu na pewno bardziej, a wtedy natkną się na... Pola tekstowe. Niestety. Takie błędy to trochę jakby reklamować jakiś produkt, firmę dajmy na to wprowadzać na giełdę, którego niektóre funkcje działają, niektóre nie, wyniki oficjalnie ogłaszane są super, ale jak się wgryźć to bankrut albo prawie. Także najpierw dopieść dziada, a potem pompuj to na świat. Oczywiście celowo przerysowuję z tym bankrutem, z eltenem tak źle wcale nie jest no ale...
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
This site uses cookies to enhance your experience.