Kultura i sztuka (forum mieszane]

Discopolo Live <

Started by kmicic92 26 posts last post 8 years ago Page 2 of 2

Transcription

Oczywiście, z jakiegoś VHI czy VHS dodatkowo przecież to była telewizja analogowa, a w telewizji analogowej, wiadomo, tam fajne szumy były. No naprawdę, fajny klimat. Nawet pewnie było słychać piszczenie telewizora, chociaż ja akurat tego nie słyszę niestety, a może i dobrze. A też teore telewizory piszczały kiedyś. Ale i tak klimat był, chciało się oglądać te wszystkie disco-reakcje, disco-pololivy.

#22 1 like

Transcription

VHS nie było jakiegoś takiego jak VH1, był jedynie VH1, ale to był kanał muzyczny. Natomiast ja mam pytanie nieco z innej beczki. Czy w tamtych czasach były jakieś programy z disco polo, takim typowo podziemnym, undergroundowym, gdzie po prostu pokazywali jakieś nieznane składy, nieznanych wykonawców? Tak wiem, ja bardzo po hip-hopowemu się wyraziłem teraz, ale raczej rozkminić o co mi chodzi. Gdzie było po prostu pokazane takie podziemie tego gatunku, tacy niedocenieni wykonawcy, tudzież po prostu tacy mało znani.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Wiesz, w tej chwili coś na pewno takiego... jest teraz. Nie, to wtedy chyba nie było czegoś takiego. Ale teraz coś takiego robią. Że takie właśnie, te nieznane zespoły grają. Na PoloTV, tym kanale, jest coś takiego podobnego do tych wszystkich, no... Że tam w jury jest Marcin Miller i ktoś tam jeszcze i oni oceniają tych wszystkich. To coś takiego jest. To jest coś podobnego jak w tym stylu co na tych Polsatach i TVNach, tych Mam Talent czy coś takiego. To się nazywa Disco Star, coś takiego tam jest. Ale podziemia to nie było. To raczej u rockowych tych zespołów to tam były takie podziemia. No, i na tym telewizorach to fajnie to brzmiało faktycznie. To Disco Polo Live'y się słuchało. Pamiętam jeszcze taki telewizor w domu mieliśmy bez pilota. Z takimi guzikami, takimi guziki tam. Tak, tak, tak, tak, tak, tak, tak.

Transcription

VH1? Nie ma oczywiście takiego VH1, mi się wydawało, że jest, ale... właśnie. VH1, nałóżmy, znam program, jest VH1 i VH1 Classic. A telewizor do muzyki to ja miałem taki fajny ruski. Ale to już były ostatnie czasy Disco Polo Live, niestety. I Disco Relaxo to był gdzieś 2000-2001 rok. No, w sumie 2002 też. Nie, naprawdę, ja Disco Polo Live lubiłem. Gdzie by były powtórki na Epli czy coś, by na przykład były albo powtórki na Polsacie 2. No właśnie, dlaczego oni dają brudne sprawy? I dlaczego ty, znaczy ja, a nie dają Disco Polo Live na przykład? Mnie by się bardziej podobało Disco Polo Live, niż te paradokumenciki. No właśnie.

Transcription

Są takie kury domowe, które wolą jakieś brudne sprawy oglądać. Dlaczego nie on?

#26 1 like

Transcription

A brudne sprawy to swoją drogą była parodia trudnych spraw na YouTubie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P