EltenLink

Wtyczki do NVDA

Back to Archiwum

#161 johnson

Możecie se sprawdzić coś takiego jak toolbars hyba explorer. Ponoć jak jakiś soft ma kilka pasków możno jakoś oblukać wszystkie i coś zatwierdzić. Narazie jakoś nie udało mi się go obaczyć w akcji, może to tylko przez jakiś program, albo se więcej tego w widoku nie uaktywniłem. Więcej o nim jak na ten czas na addonsach w wtykach rozwojowych.

2018-08-29 20:58

#162 Lowca_Androidow

Polecam eksperymentalny dodatek:
addonUpdater-20180827Ahttps://addons.nvda-project.org/addons/addonUpdater.pl.html
Sprawdza dostępne aktualizacje dodatków zainstalowanych w NVDA, po sprawdzeniu wyświetla listę podając aktualną wersję i najnowszą, możemy wybrać które chcemy aktualizować.
Sprawdza jedynie te dodatki, które nie mają wbudowanego aktualizatora

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-29 21:15

#163 Paulinux

Tak, to bardzo fajna wtyczka

Happy hacking
2018-08-29 21:40

#164 Lowca_Androidow

Kolejna ciekawa wtyczka, w sumie niedodaje żadnej funkcjonalności, ale ułatwia wyszukiwanie, a raczej sprawdzanijaki dzień przypada na interesującą nas datę.
Można wskazać datę poruszając się strzałkami i tabulatorem, a można wpisać ją z palucha.
W szybki sposób możemy się dowiedzieć jaki dzień tygodnia przypada na dzień dzień naszych urodzin np. w 2222 roku :)
Dodatek to:
Day of the week

https://addons.nvda-project.org/addons/dayOfTheWeek.pl.html

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-08-29 21:48

#165 bratczyk96

Chciałbym się spytać czy ktoś zna jakieś wtyczki do NVDA, aby pięknym, ładnym głosem jak na przykład lokłendo krzysztof czy tym podobne, ale w języku ukraińskim. Mam już jakieś ukraińskie głosy, ale mi one bardziej przypominają takie głosy sytentyczne, które mówią jak robot, a nie o to mi chodzi. Za te wtyczki byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
2018-08-29 23:30

#166 nuno69

Vocalizer.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-08-29 23:50

#167 Puszkin

@Łowca a gdzie dokładnie ustawić, zeby mi tylko myszkę blokowało? Ustawiłem w zdarzeniach wejścia skrót do mouse locker, ale i tak mogę touchpadem ruszać, a jak ustawiłem do imput locker to blokuje wszystko.

2018-08-30 00:08

#168 bratczyk96

Czy mógłbym prosić do niego linka do pobrania nuno 69? Będę wdzięczny.

Pozdrawiam
2018-08-30 00:10

#169 misiek

To nie kwestja wtyczek, tylko syntezatora i screenreadera. Nie- nie mógł byś prosić, to płatny interes.
--Cytat (bratczyk96):
Chciałbym się spytać czy ktoś zna jakieś wtyczki do NVDA, aby pięknym, ładnym głosem jak na przykład lokłendo krzysztof czy tym podobne, ale w języku ukraińskim. Mam już jakieś ukraińskie głosy, ale mi one bardziej przypominają takie głosy sytentyczne, które mówią jak robot, a nie o to mi chodzi. Za te wtyczki byłbym bardzo wdzięczny.

--Koniec cytatu

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2018-08-30 00:26

#170 Lowca_Androidow

@Puszkin, a jak to ustawiasz? Po wybraniu układu klawiszy do blokowania myszki wybieramy układ klawiatury, ja wybieram dla wszystkich układów, domyślnie zaznaczone jest układ "desktop", jak w lapku masz w NVDA ustawioną układ klawiatury "Laptop" to nie zadziała.
U mnie blokuje kursor i nie śmiga.

2018-08-30 07:23

#171 monstricek

Jescze nawed niewydano vocalizera z ukraińskim głosem, także opróć tego, co już jest, innych głosów niema. I tak trzeba podziękować, że jest chociaż by rhvoice dla ukraińskiego, bo doś niedawno i tego nie było.
--Cytat (bratczyk96):
Czy mógłbym prosić do niego linka do pobrania nuno 69? Będę wdzięczny.

--Koniec cytatu

2018-08-30 10:27

#172 bratczyk96

U mnie rh voice niestety nie działa. NVDA mówi, iż nie można tego głosu załadować. Czy to może wina systemu operacyjnego z którego korzystam? Jest to windows 10.

Pozdrawiam
2018-08-30 11:32

#173 zvonimirek222

trzeba instalować sterownik, potem pakiet językowy, a potem już głos.
W taki sposób to zadziała.

Student studentowi wszystko
2018-08-30 11:35

#174 Puszkin

@Łowca: wybieram wszystkie układy, ale blokuje mi zarówno touchpada, jak i klawiaturę, a ja chciałbym zablokować albo jedno, albo drugie.

2018-08-30 12:08

#175 Lowca_Androidow

Nie wiem jak to u Cibie działa, ale ja po zablokowaniu myszki mam zablokowany kursor touchpada, jak zablokuję klawiaturę to blokuje mi klawiaturę.
Ale trzeba sobie do każdego przypisać skrót w Zdarzeniach wejścia

2018-08-30 12:13

#176 Puszkin

No właśnie, i teoretycznie przypisałem, ale może coś gdzieś źle przypisuję.

2018-08-30 12:15

#177 johnson

Czekajta. Ponoć w nvda od jakiejś wersji addon updater nie będzie potrzebny. Czy dobrze na stronie zrozumiałem?

2018-08-30 13:21

#178 zvonimirek222

tak, bo to jest wersja eksperymentalna, prototyp.

Student studentowi wszystko
2018-08-30 13:23

#179 johnson

W miarę dobrze działa, chodź z jakimiś tam wtykami jest problem. Raz stabilka, potem dev i nagle update do starszej stabilki. Parę razy czepiał mi się też o znaczniki. Zrobiłem mu z 10.1 na 10.2 a ten swoje.

2018-08-30 13:27

#180 lukasz1993258

czy wam działa water lplus?

2018-08-30 21:11