Wtyczki do NVDA
Back to Archiwum#101 DJGraco
Co do Edwarda z SpeechPlayera to przecież Łowco jest podałem link numer postu 19. Cały czas działa.
#102 Lowca_Androidow
DJ Graco - dzięki, ale tu na końcu to rozmawialiśmy o wtyczce Translatora
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#103 hryniek
Od wielu lat używam qtranslate i robi to co ma robić, chociaż chyba nie ostatniej wersji, nie mam wizji na update tego, ctrl da się wyłączyć ale to klikologia z myszką nvda, najwyżej na rimołcie pomogę.
#104 Lowca_Androidow
U mnie też działa, ale bywają momenty, że nie działa - najwyraźniej się nie wstrzeliłeś hehe.
Ja też jakiś czas używałem i nie miałem problemów, aż tutaj się pojawiła informacja, że nie działa i od tej pory już ze 3 razy miałem chwilę niedziałania.
Nie wiem tylko co złego jest w tym ctrl - ja mam jako klawisz NVDA ustawiony capslock i w tym przypadku ctrl jest super, prawą ręką wciskam ctrl, a lewą capslock i t
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#105 hryniek
Nie, raz się może zdarzyło, że nie działa, wadą, ale to wszystkiego... Jest API, które tylko pozwala przetlumaczyć do 5000 znaków.
#106 matius
Ktoś mi mógł przypomnieć jak działało Jg? I jak działała ftyczka do translacji?
#107 pioter998
od ostatniej aktualizacji NVDA mam kłopot z wtyczką zegarem. clock settings. w wersji portable NVDA mogę zmienić oznajmnianie godziny i dźwięk a kiedy tą samą wersję NVDA wraz z dodatkami ZAINSTALUJĘ NA KOMPUTER TO WSZYSTKO NIBY SIĘ ZMIENIA - ZWŁASZCZA DŹWIĘK - ALE W RZECZYWISTOŚCI POZOSTAJĄ USTAWIENIA ZAPISANE W CZASIE KIEDY NVDA BYŁ WERSJĄ PRZENOŚNĄ.
#108 Puszkin
Bo tę wtyczkę powinni zaktualizować i mam nadzieję, że to niedługo zrobią, tylko z tą wtyczką mam problemy.
Kiedy próbuję zmienić ustawienia, lub kiedy NVDA próbuje powiedzieć godzinę jest error.
#109 zvonimirek222
nie zrobia!
pracuje nad tym tylko jeden czlowiek, ktory ma robote na glowie.
teraz ta wtyczka ma problem z odczytywaniem dnia tygodnia, a takze z wx python
#110 Puszkin
A mogliby ja tej wtyczki używam, przydaje się, kiedy np chcę wypuscić newsy w radiu równo o pełnej. Na szczęście po wciśnięciu ins+f12 oznajmia godzinę jak należy.
#111 pioter998
NO JESTEM ZDZIWIONY TAK SZYBKĄ ODPOWIEDZIĄ. DZIĘKUJĘ.
#112 pajper
Nie wiem czy wiecie, ale jakiś czas temu pokazała się dość ciekawa i użyteczna wtyczka.
Curtain pozwala na włączenie kurtyny, tj. wyciemnienie ekranu tak, jak na to pozwala Voice Over:
https://addons.nvda-project.org/addons/screenCurtain.uk.html
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#113 Paulinux
ooooo yeah! Przedwczoraj chyba Nuna się o to pytałam!
#114 Lowca_Androidow
Dzięki Pajper za info.
W końcu się coś takiego pojawiło.
Szkoda tylko, że nie ma żadnego skrótu, wprawdzie można szybko włączyć, ale skróty byłby mile widziany.
#115 balteam
Chyba i tak większość laptopów ma jakiś skrót do tego, albo windows p i potem chyba drugi ekran czy coś się wybierało.
No, ale fajna alternatywa.
#116 Paulinux
chyba że ktoś ma tak zrytą kartę graficzną jak ja że nie może klasycznym sposobem. Ode mnie też podziękowania dla Ciebie, Dawidzie
#117 hryniek
Może się przydać, tak więc dzięki.
#118 zywek
Ej ludzie, a znaleźlibyście mi coś tkaiego, chyba podobnie jest w macu, że np którymś skrótem klawiszowym przełączam się poziom wyżej nawigacji obiektowej, i mogę sobie elegancko sie tabulatorkiem przemieszczać po czymś, co jest ten poziom wyżej?
#119 Paulinux
tabem nie, ale w przeglądaniu obiektu masz insert 2 num i insert 8 num ale o tym chyba wiesz
#120 zywek
Wiem